Δ. Νανόπουλος: Η Τηλεμεταφορά Ανθρώπου «θα γίνει, είμαι σίγουρος, ήδη το κάνουν»

Τελικά οι ταινίες επιστημονικής φαντασίας φαίνεται πως δεν απέχουν πολύ από την πραγματικότητα και από τις δυνατότητες της τεχνολογίας. Ο διακεκριμένος διεθνώς Έλληνας θεωρητικός φυσικός Δημήτρης Νανόπουλος περιγράφει σκηνές από το μέλλον, καθώς όπως ανέφερε η τηλεμεταφορά θα είναι σε λίγο καιρό γεγονός, προφανώς με αφορμή Ολλανδούς επιστήμονες που κατάφεραν να πραγματοποιήσουν ακριβή τηλεμεταφορά κβαντικών πληροφοριών σε απόσταση τριών μέτρων.

«Θα γίνει. Θα μπαίνουμε σε ένα σωλήνα, φαντάζομαι, δεν ξέρω πώς θα το κάνουν, και μετά θα βγαίνουμε στη Νέα Υόρκη κατευθείαν και θα μας ξαναφτιάχνουν. Θα γίνει, είμαι σίγουρος, ήδη το κάνουν», είπε στο Βήμα FM, σύμφωνα με το tovima.gr. Άραγε, εννοεί ότι το επεξεργάζονται για να γίνει γεγονός ή ότι είναι ήδη γεγονός; Μάλλον το πρώτο, γιατί αν συνέβαινε το δεύτερο θα είχε βγει και σχετική ανακοίνωση από τους επιστήμονες που έχουν αναλάβει το έργο. Σε κάθε περίπτωση, οι επιστήμονες θέλουν να κάνουν την επιστημονική φαντασία πραγματικότητα.

Διαβάστε επίσης: Δύο περιπτώσεις «Τηλεμεταφοράς» στην Αρχαία Ελλάδα

Ο Δημήτρης Νανόπουλος, είναι Διακεκριμένος Καθηγητής Φυσικής Υψηλών Ενεργειών και μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, της οποίας διετέλεσε Αντιπρόεδρος και Πρόεδρος. Σπούδασε φυσική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Πανεπιστήμιο του Σάσσεξ, απ’ όπου απέκτησε διδακτορικό στη Θεωρητική Φυσική των Υψηλών Ενεργειών. Επί σειρά ετών ανήκε στο ανώτερο ερευνητικό προσωπικό του CERN της Γενεύης. Διετέλεσε ερευνητής στην École Normale Supérieure στο Παρίσι και στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ. Το 1989 εκλέχθηκε καθηγητής στο Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Τέξας A&M, College Station, όπου από το 1992 είναι διακεκριμένος καθηγητής και από το 2002 κάτοχος της έδρας Mitchell/Heep της Φυσικής Υψηλών Ενεργειών. Είναι Διευθυντής του Κέντρου Αστροσωματιδιακής Φυσικής του Κέντρου Προχωρημένων Ερευνών (HARC), στο Χιούστον του Τέξας.

apocalypsejohn.com / Image by Darkmoon_Art from Pixabay

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.