Άντρας από την φυλή Dayak στο Βόρνεο

Άνθρωποι που γεννήθηκαν με ουρά στο Βόρνεο

Το Βόρνεο είναι το τρίτο μεγαλύτερο νησί στον κόσμο και το μεγαλύτερο της Ασίας. Βρίσκεται βόρεια της Αυστραλίας και θεωρείται ένα από τα πιο μυστηριώδη μέρη του πλανήτη, καθώς περιλαμβάνει ένα από τα παλαιότερα τροπικά δάση της Γης, ίσως και το αρχαιότερο όλων.

Η χλωρίδα και η πανίδα στο Βόρνεο παρουσιάζουν τεράστια ποικιλομορφία, ενώ τη δεκαετία του 1920 έγινε μια καταπληκτική ανακάλυψη. Σύμφωνα, λοιπόν, με Άγγλους εξερευνητές, στα βάθη της ζούγκλας ζούσαν κάποιες φυλές ιθαγενών, οι οποίες έφεραν ουρά! Οι ενήλικοι είχαν μια αρκετά σεβαστή ουρά και τα παιδιά τους, φυσικά, γεννιούνταν κι αυτά με μια μικρή ουρίτσα.

Οι Άγγλοι εξερευνητές της εποχής εκείνης εξέφραζαν την άποψη ότι η ουρά των ιθαγενών εκείνων ήταν πιθανώς αποτέλεσμα επιμειξίας των προγόνων τους, κατά τους απώτατους χρόνους, με πλάσματα, τα οποία είχαν ουρά, ίσως με κάποιο είδους πιθήκου.

Οι άνθρωποι με ουρά του Βόρνεο εντυπωσίασαν τους επιστημονικούς κύκλους και οι ανθρωπολόγοι κατέβαλαν προσπάθειες προκειμένου να αποσαφηνίσουν την προέλευσή τους. Βάλε το email σου στην φόρμα εγγραφής για να λαμβάνεις τα άρθρα μας

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΘΝΟΣ”, στις 19/04/1924 μέσω strangepress.gr Δείτε την φυλή Dayak του Βόρνεο σε ένα βίντεο του 1912:

Borneo, Indonesia- A Dayak Tribe in 1912- Tempo Doeloe

AMP code