Άνθρωποι που γεννήθηκαν με ουρά στο Βόρνεο

Το Βόρνεο είναι το τρίτο μεγαλύτερο νησί στον κόσμο και το μεγαλύτερο της Ασίας. Βρίσκεται βόρεια της Αυστραλίας και θεωρείται ένα από τα πιο μυστηριώδη μέρη του πλανήτη, καθώς περιλαμβάνει ένα από τα παλαιότερα τροπικά δάση της Γης, ίσως και το αρχαιότερο όλων.

Η χλωρίδα και η πανίδα στο Βόρνεο παρουσιάζουν τεράστια ποικιλομορφία, ενώ τη δεκαετία του 1920 έγινε μια καταπληκτική ανακάλυψη. Σύμφωνα, λοιπόν, με Άγγλους εξερευνητές, στα βάθη της ζούγκλας ζούσαν κάποιες φυλές ιθαγενών, οι οποίες έφεραν ουρά! Οι ενήλικοι είχαν μια αρκετά σεβαστή ουρά και τα παιδιά τους, φυσικά, γεννιούνταν κι αυτά με μια μικρή ουρίτσα.

Οι Άγγλοι εξερευνητές της εποχής εκείνης εξέφραζαν την άποψη ότι η ουρά των ιθαγενών εκείνων ήταν πιθανώς αποτέλεσμα επιμειξίας των προγόνων τους, κατά τους απώτατους χρόνους, με πλάσματα, τα οποία είχαν ουρά, ίσως με κάποιο είδους πιθήκου.

Οι άνθρωποι με ουρά του Βόρνεο εντυπωσίασαν τους επιστημονικούς κύκλους και οι ανθρωπολόγοι κατέβαλαν προσπάθειες προκειμένου να αποσαφηνίσουν την προέλευσή τους. Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΕΘΝΟΣ”, στις 19/04/1924 και αναδημοσίευσε το strangepress.gr

Το Νοέμβριο του 2021, το cnn.gr αναφέρεται σε ένα μωρό που γεννήθηκε με μία ουρίτσα μήκους 12 εκατοστών, ενώ επικαλούμενο την ιατρική επιθεώρηση Journal of Pediatric Surgery Case Reports, περιγράφει πως “όλοι οι άνθρωποι έχουμε ουρά όταν είμαστε στη μήτρα, αλλά έπειτα από λίγες μετά τη γονιμοποίηση, συνήθως απορροφείται από το σώμα. Σε κάποιες εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις όπως στην περίπτωση του μωρού από την Βραζιλία, η ουρά δεν απορροφείται αλλά συνεχίζει να μεγαλώνει, με τους επιστήμονες να παραδέχονται πως οι λόγοι για τους οποίους οι εμβρυακές ουρές σε κάποιες περιπτώσεις δεν απορροφούνται «δεν είναι ακόμη πλήρως κατανοητοί».”

Στη συνέχεια, μπορείτε να δείτε την φυλή Dayak του Βόρνεο σε ένα βίντεο του 1912, με τίτλο: Borneo, Indonesia- A Dayak Tribe in 1912- Tempo Doeloe

Image by Darwis Alwan from Pixabay

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.