Μια σκεπτομορφή έχει μεγάλη δύναμη, αλλά δεν είναι αήττητη

Η εκλαΐκευση του “εσωτερισμού” έχει δημιουργήσει πολλές παραμορφωμένες έννοιες που στερούνται στέρεης βάσης. Κι αυτό, μακροπρόθεσμα, ευνοεί μονάχα τον ιστορικό υλισμό και το σκεπτικισμό και οδηγεί στην ψυχική και φυσική καταστροφή όλο και περισσότερους ανθρώπους, εξ αιτίας των «ερασιτεχνών» των λεγόμενων Απόκρυφων Επιστημών.

Εξ άλλου, η αλήθεια είναι ότι το εσωτερικό, όταν εκλαϊκεύεται χωρίς να έχει δοκιμαστεί αρκετά, γίνεται “εξωτερικό”. Ο αληθινός εσωτερισμός δεν θα εκλαϊκευτεί ποτέ. Γι’ αυτό, θα ξεκαθαρίσουμε κάποια βασικά σημεία, με σκοπό καθαρά και μόνο να προστατεύσουμε τους αναγνώστες.

Μια μορφή είναι πάντα νοητική

Η μορφή δεν είναι η ύλη. Η μορφή περιέχει την ύλη και γίνεται ο φορέας έκφρασής της. Αν κάτω από ένα φύλλο χαρτιού τοποθετήσουμε ένα μαγνήτη και πάνω στο φύλλο ρινίσματα σιδήρου, θα δούμε ότι η απλή άναρχη συσσώρευση αυτών των μορίων ακολουθεί τη μορφή του μαγνητικού πεδίου που εκπέμπει ο μαγνήτης. Η μορφή που εμφανίζεται δεν προέρχεται από την ύλη, αλλά από τον μαγνητικό κι αόρατο προσανατολισμό που δημιουργεί ο μαγνήτης. Έτσι, η υλική μορφή ανταποκρίνεται πάντα σε μια ήδη υπάρχουσα στα λεπτά ή ενεργειακά επίπεδα μορφή. Η λεπτότερη ενεργειακή μορφή είναι αυτή που γνωρίζουμε ως σκεπτομορφή.

Ακόμα και η μορφή του μαγνήτη υπήρξε κάποτε αντικείμενο κάποιας σκέψης και ο μαγνητισμός απαντά σ’ ένα είδος του Κοσμικού Νου, το οποίο προσαρμόζει ο ανθρώπινος νους κάτω από την εξωτερική εμφάνιση του μαγνήτη. Ο ανθρώπινος νους είναι μονάχα μια “αποκρυστάλλωση” του Κοσμικού Νου, στον οποίο παρεμβάλλεται η βούληση του να Είναι, αυτό που οι Ινδοί ονομάζουν Manas Taihasi. Επομένως, η υλική μορφή είναι πάντα παροδική και φθαρτή και ζει τόσο όσο η σκεπτομορφή που την εμψυχώνει. Μια σκεπτομορφή έχει μεγάλη δύναμη.

Δεδομένης της πλαστικότητας των λεπτών επιπέδων, μια Ιδέα-Μορφή έχει μεγάλη αποτελεσματικότητα, επειδή προσαρμόζεται σαν Ον, για να πλαστεί στην Ουσία του φαινομενικού κόσμου, που είναι αυτός που συνήθως αντιλαμβανόμαστε. Μια σκεπτομορφή, αν τραφεί κι εκφραστεί κατάλληλα, προκαλεί αναπόφευκτα αλλαγές στη σφαίρα του υλικού, που πάντα αφήνεται να παρασυρθεί από εκείνη, εφόσον η ύλη δεν έχει ούτε μορφή ούτε βούληση έξω από τη δική της ύπαρξη.

Έτσι αλυσοδένονται οι διάφορες απόψεις, οι μόδες, η προπαγάνδα. Είναι απλές σκεπτομορφές που έχουν σκοπό να δράσουν πάνω στην ύλη, αφού έχουν ασκήσει τη δύναμή τους πάνω στον άβουλο νου των μαζικοποιημένων ανθρώπων.

Ο λεγόμενος αποστάτης δεν είναι παρά ένα θύμα αυτών των ρευμάτων, που στηρίζονται στη μηχανοποίηση των προ-προγραμματισμένων από σκεπτομορφές υλικών μορφών. Τα χρώματα, οι ήχοι και η μουσική, οι στάσεις, οι τρόποι ζωής αποτελούν την “ηθική” της παρούσας στιγμής, δηλαδή τη “συνήθεια” που κυβερνά τις μάζες. Στη μάχη των σκεπτομορφών αυτή που επιβάλλεται είναι η πιο οργανωμένη και δυνατή, ενώ με τα κατάλοιπα των ηττημένων ιδεών δημιουργεί ενισχύσεις για τη δική της μορφή.

Μια σκεπτομορφή έχει μεγάλη δύναμη, αλλά δεν είναι αήττητη

Μόλις είδαμε, σε γενικές γραμμές, τη δύναμη μιας σκεπτομορφής. Μπορεί κανείς να τη νικήσει; Ναι, με μια άλλη σκεπτομορφή, αντίθετης τάσης και μεγαλύτερης δύναμης, κυρίως πνευματικής, αφού οι πράξεις και η θέληση που εκφράζονται στα λεπτότερα επίπεδα έχουν υπερισχύουν από τα λιγότερο λεπτά, που είναι πιο βραδυκίνητα κι εύθραυστα, λόγω της “κρυσταλλοποίησής” τους.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Μια Σκεπτομορφή, που τη δημιούργησε το ανώτερο πνεύμα και τη σχεδίασε καλά ένας δυνατός νους, μπορεί να νικήσει τις διεστραμένες σκεπτομορφές καθώς και όλες εκείνες που έχουν να κάνουν με τον άστατο ψυχικό και φυσικό κόσμο. Κάθε γυναίκα, κάθε άνδρας έχουν στον πνευματικό κόρφο τους την αναγκαία δύναμη για να πλάθουν και να εκπέμπουν σκεπτομορφές.

Η γενική αδυναμία των εκπομπών οφείλεται στην άγνοια της τεχνικής και στην αμφιβολία που έχει σπείρει στις ίδιες τις ψυχές τους η ανεπαρκής σύγχρονη εκπαίδευση, που έχει ενθρονίσει την ευθραυστότητα, την αμφιβολία, τα καπρίτσια. Αλλά ο νους που είναι πειθαρχημένος από την προσπάθεια και τη βούληση να Είναι, που δεν έχει διαστροφές και φαύλες ιδέες, ώστε να καταναλώνει άσκοπα ενέργεια και να εκτροχιάζεται, προσφέρει ενδιαφέρουσες ευκαιρίες να νικήσει κάθε μορφή αντιξοότητας, μεταλλάσσοντάς την σε θετική εμπειρία και σε επιτυχείς πράξεις.

Ας θυμηθούμε ότι, σε τελευταία ανάλυση, μια σκεπτομορφή μπορεί να νικηθεί μονάχα με μια άλλη σκεπτομορφή. Η φυσική πειθαρχία, η υγιεινή, τα τραγούδια, τα όμορφα τοπία, τα αλτρουιστικά συναισθήματα είναι ανεκτίμητοι βοηθοί στη μάχη ενάντια σε μια κακή σκεπτομορφή. Επίσης, βοηθούν η προσευχή και η εργασία, το ηρωικό αίσθημα της γενναιοδωρίας προς τους συνανθρώπους μας και η αξιοπρέπεια του ατόμου. Πώς κυριαρχείται οριστικά μια σκεπτομορφή;

Πρώτα απ’ όλα, πρέπει να τη νικήσουμε μέσα μας. Όποιος δεν νικήσει τον εαυτό του, ποτέ δεν θα μπορέσει να νικήσει τον περίγυρό του. Επειδή, αν το αναλύσουμε καλά, τον πρώτο περίγυρό του τον αποτελούν οι δικοί του φορείς συνείδησης, στο συγκινησιακό, ζωτικό και φυσικό επίπεδο. Όποιος δεν μπορεί να σηκωθεί απ’ το κρεβάτι το πρωί, ακόμα κι αν το επιθυμεί πολύ, ας μην ονειρεύεται να αναστήσει ιδεολογίες και να έχει οπαδούς, εκτός αν πρόκειται για ηλίθιους.

Όποιος ανυψώνεται μέσα του κι αντιμετωπίζει θαρραλέα την αντιξοότητα ή τη συμφορά, αυτός μόνο μπορεί να τις νικήσει. Όποιος δεν δρα μ’ αυτόν τον τρόπο και τριγυρίζεται από τα αόρατα έντομα της νοητικής βρωμιάς, είναι ένας νεκρός που περπατά… και σύντομα θα τον βρει ο φυσικός θάνατος, χωρίς να έχει αφήσει στον κόσμο ίχνη του περάσματός του. Αφού τα καταφέρει σ’ αυτήν την πρώτη φάση, στη συνέχεια πρέπει να περάσει στην συστηματική εφαρμογή, χωρίς να ενδίδει και χωρίς να κάνει διακοπές.

Ξέρουμε ότι πολλοί νέοι μισούν κάθε μορφή πειθαρχίας, αλλά αυτή η απόρριψη προκλήθηκε τεχνητά από σκοτεινά συμφέροντα, τα οποία σφετερίζονται οι υλιστές κάθε χροιάς ή οι ψευτοπνευματιστές και εξωτικοί αναρχικοί, που είναι αιχμάλωτοι της δικής τους μαγνητικής και βιολογικής καμπάνας, που τους κτηνοποιεί.

Είναι πάρα πολύ σημαντικό να μην “αναπαυόμαστε στις δάφνες μας”, επειδή η δυσοίωνη σκεπτομορφή μπορεί να έχει απορριφθεί, αλλά δεν έχει μεταλλαχτεί. Αν σκεφτούμε την πλαστικότητα των σκεπτομορφών, θα δούμε πόσο δύσκολο είναι να είμαστε σίγουροι ότι τις ξεπεράσαμε. Αυτήν τη βεβαιότητα θα μας τη δώσουν οι αλλαγές που συμβαίνουν στη ζωή ενός ανθρώπου που προσπάθησε για κάτι τέτοιο. Αν, φυσικά, ζωτικά, ψυχικά και νοητικά είναι περισσότερο καθαρός και αγνός, σημαίνει ότι θριάμβευσε. Ειδάλλως, αν η παλιά αρνητική σκεπτομορφή έχει αντικατασταθεί με ναρκωτικά ή φανατικές εμμονές, στην πραγματικότητα επιβιώνει με διαφορετική εμφάνιση. 

Χρειάζεται να έχουμε ένα αγνό περιβάλλον, υγιείς συντροφιές, ορθά μέσα ζωής.Να αποφύγουμε τους “αγίους” που προσφέρουν “μυήσεις” σ’ ένα καλοκαιρινό σεμινάριο. Η υγιέστερη προφύλαξη είναι η δραστήρια εργασία και η μελέτη. Να μη δίνουμε στο σεξ μεγαλύτερη σημασία απ’ αυτήν που έχει. Να καλλιεργούμε την Αγάπη, τη Γενναιοδωρία, τις Τέχνες, τα Γράμματα και τις Επιστήμες. Να αποφύγουμε τις υπερβολές στο φαγητό, στο ποτό και στο κάπνισμα. Να κάνουμε στο τέλος κάθε μέρας μια σύντομη αλλά γόνιμη ενδοσκόπηση. Να πιστεύουμε στο Θεό και στην αθανασία της Ψυχής, όχι από συνήθεια, αλλά από εσωτερική πεποίθηση. Να αποστρεφόμαστε το κακό, απ’ όπου κι αν προέρχεται. Να προτιμούμε πάντα τις πνευματικές μουσικές κι ένα πνευματικό περιβάλλον κι όχι τα ξέφρενα όργια. Όλα αυτά αποτελούν ένα σίγουρο ζωτικό μηχανισμό που μας προφυλάσσει, ώστε να μην πέσουμε στα δίχτυα των ξένων προς εμάς σκεπτομορφών. 

Να αποφύγουμε τους “αγίους” που προσφέρουν “μυήσεις” σ’ ένα καλοκαιρινό σεμινάριο. Η υγιέστερη προφύλαξη είναι η δραστήρια εργασία και η μελέτη. Να μη δίνουμε στο σεξ μεγαλύτερη σημασία απ’ αυτήν που έχει. Να καλλιεργούμε την Αγάπη, τη Γενναιοδωρία, τις Τέχνες, τα Γράμματα και τις Επιστήμες. Να αποφύγουμε τις υπερβολές στο φαγητό, στο ποτό και στο κάπνισμα. Να κάνουμε στο τέλος κάθε μέρας μια σύντομη αλλά γόνιμη ενδοσκόπηση. Να πιστεύουμε στο Θεό και στην αθανασία της Ψυχής, όχι από συνήθεια, αλλά από εσωτερική πεποίθηση. Να αποστρεφόμαστε το κακό, απ’ όπου κι αν προέρχεται. Να προτιμούμε πάντα τις πνευματικές μουσικές κι ένα πνευματικό περιβάλλον κι όχι τα ξέφρενα όργια. Όλα αυτά αποτελούν ένα σίγουρο ζωτικό μηχανισμό που μας προφυλάσσει, ώστε να μην πέσουμε στα δίχτυα των ξένων προς εμάς σκεπτομορφών. 

Όποιος ζει με τον τρόπο που μόλις εκθέσαμε, μεταλλάσσεται, αργά αλλά αναπόφευκτα. Ζει ταυτόχρονα ένα Νέο Χρόνο, γεμάτο από ευτυχία, πλούσιο σε χροιές, γεμάτο από δυνατότητες θριάμβου σ’ όλα τα επίπεδα. Η δική μας έννοια της “Ακρόπολης” ή “Ακρω Πόλεως” δεν είναι άλλη από το να αποτελέσουμε μια καλύτερη κοινωνία με καλύτερα άτομα. Αυτούς δεν τους επηρεάζουν οι εφήμερες σκεπτομορφές και δεν αφήνονται να παρασυρθούν από καταστροφισμούς. Ξέρουν ότι η Βούληση, ιππεύοντας καινούριες σκεπτομορφές, νέες και δυνατές, όλα τα νικά. 

Κατά κάποιον τρόπο, ούτε ο θάνατος υπάρχει γι’ αυτά τα όντα που έχουν διεισδύσει στη Μια-Ζωή, αυτήν που δεν σταματά ποτέ. Ανανεώνεται, αλλά δεν σταματά ποτέ, ακολουθώντας την ίδια την πορεία της Φύσης. Ένα Νέο Ρολόι σημαίνει γι’ αυτούς μονάχα ευτυχισμένες ώρες. Αυτοί πορεύονται με το νέο Χρόνο.

Διαβάστε επίσης: Πως θα Απαλλαγούμε από Σκεπτομορφές

nea-acropoli-athens.gr / Image by kalhh from Pixabay