Μεγάλα σμήνη ΑΤΙΑ φτάνουν στη Γη σε εικόνες που καταγράφηκαν από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

O 25χρονος Ugumori Nissho ζει στη Νέα Υόρκη, κατάγεται από την Ιαπωνία και εργάζεται στις ζωντανές συνδέσεις της NASA με τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Παρακολουθούσε στην οθόνη τους αστροναύτες να πετούν έξω από το διαστημικό τους σπίτι. Τίποτα ασυνήθιστο. Όλα καλά. Δευτερόλεπτα μετά εμφανίστηκαν στην άκρη φωτεινά σημαδάκια που άρχισαν να γεμίζουν το σκούρο βελούδινο φόντο του διαστήματος. Το μέγεθός τους δεν ήταν μεγαλύτερο από την μύτη μιας καρφίτσας, αλλά πρέπει να ήταν εκατοντάδες. Βρισκόντουσαν πολύ μακριά, όμως όλο και πλήθαιναν στην μικρή γωνία της οθόνης που, αν δεν τα είχες προσέξει από την αρχή, θα έλεγες ότι ήταν μια σκονίτσα και τίποτε περισσότερο. Ασυναίσθητα, μια επιβλητική ορχηστρική μουσική του ήρθε στο μυαλό, όπως εκείνες που γράφονται για να επενδύσουν ταινίες επιστημονικής φαντασίας με εξωγήινους. Μια γυναικεία φωνή από το βάθος της αίθουσας έδωσε εντολή να γίνει διακοπή της ζωντανής σύνδεσης. Κι έτσι συνέβη για τον πολύ κόσμο, αλλά ο Ugumori εξακολουθούσε να παρακολουθεί αυτό που όλοι έπαψαν να βλέπουν.

Οι κάμερες της NASA στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό έχουν, για πολλοστή φορά, καταγράψει ένα πολύ περίεργο και αινιγματικό φαινόμενο στο διάστημα. Έτσι, οι ειδικοί των UFO παραδέχονται: “Μαζικοί στόλοι UFO κατευθύνονται προς τη Γη”. Από πέρσι στις 22 Ιανουαρίου, το ανεξήγητο φαινόμενο, αποτυπώνεται όλο και πιο ξεκάθαρα.

Τα ΑΤΙΑ φαίνεται να βρίσκονταi μέσα στο ηλιακό μας σύστημα σε απόσταση τέτοια που να μπορούν να γίνουν αντιληπτά δια γυμνού οφθαλμού από τους αστροναύτες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ΔΔΣ), αλλά και κατά τη διάρκεια των ζωντανών εκπομπών της NASA – τις οποίες έκοβε όταν κρινόταν απαραίτητο – ενώ ακούστηκαν επίσης κουβέντες από τους ίδιους τους αστροναύτες που σχολίασαν κάτι για εξωγήινη ευφυία. Ίσως να αντιμετωπίζουμε μια από τις πιο πειστικές ενδείξεις για την παρουσία του φαινομένου των UFOs στο κοντινό χώρο της Γης και ίσως αυτό είναι ένα από τα πιο σοβαρά στοιχεία που μπορεί να βρεθεί σε ένα επίσημο βίντεο της NASA.

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, μετά τις διάφορες καταγραφές UFOs που καταγράφηκαν μέσω του τηλεοπτικού καναλιού NASA Streaming, οι κυνηγοί των UFOs αυτή τη φορά υποθέτουν ότι γνωρίζουν πως τεράστια σμήνη μυστηριωδών αντικειμένων, σφαίρες φωτός καθώς και μητρικά εξωγήινα διαστημόπλοια σε μέγεθος μικρών πλανητών, έχουν κατεύθυνση προς τη Γη.

Το βίντεο που καταγράφηκε από έναν ερευνητή που ονομάζεται Teimbolet Varitlovy στις 2 Φεβρουαρίου της φετινής χρονιάς είναι ένα σαφές παράδειγμα του πλησιάσματος αυτών των άγνωστων αντικειμένων με την ίδια πάντα κατεύθυνση, αλλά με ταχύτητες σχετικά αργές που δεν ταιριάζουν με αυτές που έχουμε στο μυαλό μας από τις ταινίες του Χόλυγουντ. Η NASA, στην προσπάθειά της να κρύψει την ύπαρξη των UFOs και άλλων άγνωστων αντικειμένων στο διάστημα, έχει ενισχύσει κάθε μέσον και τρόπο για να μην βγουν στο διαδίκτυο εικόνες και χάρτες.

Ωστόσο, τακτικά παρατηρούνται αντικείμενα στην εφαρμογή της άμεσης ροής από τον ΔΔΣ. Στην πραγματικότητα, ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός και οι επιβαίνοντες αστροναύτες είναι οι μοναδικοί μάρτυρες καθώς υποστηρίζεται ότι είδαν χιλιάδες σφαιρικά αντικείμενα που φαινομενικά κατευθύνονται προς την Γη.

Όπως διαφαίνεται, αυτά τα αντικείμενα δεν είναι κομμάτια αστεροειδών ή των συντριμμιών του διαστήματος, καθώς όπως λέγεται φαίνεται να πετούν στο διάστημα διατηρώντας μια τροχιά σε μια πτήση με έναν έξυπνο τρόπο, γεγονός που παραπέμπει τους θιασώτες των UFOs να πιστεύουν πως πρόκειται για πλοηγούμενα αντικείμενα και άρα εξωγήινα διαστημόπλοια. Ωστόσο, καμία επίσημη αρχή σχετικά με αυτά τα θέματα επιβεβαιώνει αλλά ούτε σχολιάζει.

Οι εικόνες που προκάλεσαν έντονη συζήτηση σχετικά με την προέλευση των περίεργων δομών, διαγράφονται σχεδόν άμεσα από το διαδίκτυο, videos σβήνονται ενώ ακόμα και γνωστοί youtubers έχουν εξαφανιστεί, ενώ έχει κινδυνεύεσει και το κανάλι τους. Όταν οι ίδιοι επανέρχονται λένε πως ήταν διακοπές, ή ότι πήγαν εκτάκτως στο νοσοκομείο, αλλά δεν φαίνονται ιδιαίτερα πρόθυμοι να σχολιάσουν για ποιο λόγο κατέβηκαν τα επίμαχα μα και άλλα παλαιότερα βιντεάκια που είχαν ανεβάσει, σχετικά με UFOs. Ανάμεσα σε άλλες φήμες κυκλοφορεί και ένας υπολογισμός με βάση την απόσταση και την ταχύτητα που καλύπτουν τα μεγάλα σμήνη, ο οποίος καταλήγει στο ό,τι εάν δεν αλλάξει κάτι στην πορεία τους και εφόσον ο προορισμός τους είναι η Γη, θα φτάσουν εδώ έως τους επόμενους 14 μήνες, ή απλά θα μας προσπεράσουν.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Το πιθανό γεγονός μιας επικείμενης άφιξης εξωγήινων είναι σχεδόν αναμενόμενο και για πολλούς πολυπόθητο. Πολλά βιβλία επιστημονικής φαντασίας, αλλά κυρίως, οι ταινίες αυτούς του είδους, επίσημες έρευνες και εγκαταστάσεις προς αναζήτηση εξωγήινης ζωής και ευφυίας, έχουν συμβάλει σε αυτή την αναμονή της έλευσης, εδώ και πάρα πολλές δεκαετίες.

Σε μια τέτοια ξαφνική παρουσία εξωγήινων, η ανθρωπότητα θα νιώσει εντελώς απροστάτευτη, ακόμα και μέρος του παγκόσμιου πληθυσμού που περιμένει εναγωνίως την έλευση. Κι αυτό διότι η όποια εξωγήινη φυλή, όσο φιλικές και ειρηνικές διαθέσεις κι αν έχει, θα είναι τελείως διαφορετική από αυτά που έχουμε μάθει στις ταινίες, ως προς την κουλτούρα, την φυσιολογία, την φυσιογνωμία, την φιλοσοφία και πολλά άλλα. Και εδώ έχουμε ένα επιπλέον πρόβλημα που στις ταινίες δεν θίγεται:

Ας πούμε ότι οι εξωγήινοι έρχονται στην Γη. Έχουν φιλικές διαθέσεις, κατανοούμε την γλώσσα τους κι εκείνοι την δική μας. Αλλά η Γη δεν είναι κάτι ενιαίο. Δεν είναι ένα έθνος, ένα κράτος. Είναι χωρισμένη σε πολλά κράτη και σε αρκετές θρησκείες που μπορούν να επηρεάζουν κοινούς πιστούς σε διαφορετικές χώρες. Πού θα προσγειωθούν οι εξωγήινοι; Που θα εμφανιστούν; Αν το κάνουν παγκόσμια και ταυτόχρονα θα μοιάζει με εισβολή ή έτσι ενδεχομένως να το παρουσιάσουν κράτη και θρησκείες με αντικρουόμενα συμφέροντα. Να εμφανιστούν μόνο στον Πρόεδρο των ΗΠΑ ή της Ρωσίας; Γιατί όχι σε ένα μικρότερο κράτος; Γιατί όχι στους πολίτες; Και πάλι για την επικοινωνία των εξωγήινων θα επέμβουν οι όποιες αρχές, οπότε θα καταλήξουν να μιλούν με κάποιο αρχηγό κράτους ή θρησκευτικό αρχηγό. Κι αυτός; Τι θα κάνει; Δεν θα προσπαθήσει να κρατήσει την επαφή για λογαριασμό του, ώστε να έχει πλεονέκτημα απέναντι στις άλλες χώρες; Ή μήπως μπορεί να υπάρχει κάποια διακρατική συμφωνία που θα αναγκάζει τον όποιο αρχηγό να παραδώσει την σκυτάλη σε κάποια υπερδύναμη ή, ίσως, στον ΟΗΕ;

Και ποια θα είναι η πορεία και η εξέλιξη των γεγονότων στον απλό καθημερινό πολίτη; Λέτε οι μεγάλες κυβερνήσεις να μην έχουν προβλέψει πρωτόκολλα για κάτι σχετικό; Λέτε να ξοδεύουν δισεκατομμύρια για να κατασκευάζουν ειδικά τεράστια ραδιοτηλεσκόπια για την εξερεύνηση του διαστήματος και την αναζήτηση πιθανής εξωγήινης ζωής και νοημοσύνης στην άλλη άκρη του σύμπαντος, αλλά μην έχουν ψυχολογήσει τον απλό κοινό άνθρωπο που ελέγχουν με πολλούς τρόπους μέσα στο ίδιο τους το κράτος; Ακόμα και στην περίπτωση που μπορεί να πέσουν έξω και πάλι έχουν προβλέψει αυτή την περίπτωση, ώστε από τις κινήσεις που θα κάνουν να προκύψουν θετικά αποτελέσματα για τους ίδιους που τα σκέφτηκαν ή το κράτος που τα επιχειρεί, όποια τροπή κι αν πάρουν τα πράγματα.

*Η ιστορία και τα ονόματα είναι φανταστικά, προϊόν μυθοπλασίας και δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Είναι εμπνευσμένη από έρευνα του Πανεπιστημίου του Οχάιο, σύμφωνα με την οποία, η ύπαρξη ζωής σε έναν άλλο πλανήτη θα μπορούσε να αποδειχθεί ακόμη και το 2026 χάρη σε ένα νέο τηλεσκόπιο. Στοιχεία για σκέψη έχουμε δανειστεί από το βιβλίο Το Πεπρωμένο μας είναι τα Άστρα, των εκδόσεων Άγνωστο. Ο προβληματισμός, όμως, παραμένει ζωντανός για όσους θέλουν να ασχοληθούν. Όπως θα μπορούσαμε να εντοπίσουμε εξωγήινη ζωή, παρόμοια ή ακόμα και με πιο εξελιγμένο τρόπο θα μπορούσαν να μας έχουν εντοπίσει εξωγήινα όντα. Έστω ότι το κατάφεραν ήδη και κατευθύνονται προς εμάς για να μας γνωρίσουν καλύτερα και να δουν τι σοί είδος είμαστε. Ζωντανός παραμένει και ο προβληματισμός εάν θα το επικοινωνούσε στον κόσμο η NASA ή οποιαδήποτε άλλη Διαστημική Υπηρεσία, οποιουδήποτε ιδιώτη ή κράτους.

diadrastika / Image by NASA-Imagery from Pixabay