Ανάληψη: Δεν είναι αυτό που νομίζουν οι περισσότεροι

Κάποιοι λένε: «Ανυπομονώ να περάσω αυτή τη ζωή και ν’ αναληφθώ». Είναι σαν να λένε: «Θα έχω κάνει το καθήκον μου και μπορώ να επιστρέψω σπίτι νωρίς».

Όμως η ενέργεια έχει αλλάξει πάρα πολύ στον πλανήτη, από την εποχή του προφήτη Ηλία. Η ανάληψη δεν είναι αυτό που νομίζεις. Στην πραγματικότητα είναι δυσκολότερη τώρα.

Ορίστε ο νέος ορισμός της ανάληψης:

Ο Άνθρωπος με ελεύθερη επιλογή, που πηγαίνει στην επόμενη ζωή, χωρίς θάνατο. Είναι εκείνος που έχει περάσει αλλαγές, κοιτάζει γύρω του και λέει: «Δεν είμαι αυτός που ήμουν». Στην κυριολεξία, είναι μια ανάληψη του Ακασικού Αρχείου, πέρα από το τρισδιάστατο πεδίο, πέρα απ’ όσα θεωρεί ο Άνθρωπος χρόνο και λογική. Είναι εκείνος που διεκδικεί την αυτοκυριαρχία του (mastery) τόσο ολοκληρωμένα που γίνεται κάποιος άλλος. Αυτή είναι η ανάληψη.

Κάποιοι θα πουν: «Πρέπει να είναι πολύ σπάνιο αυτό Κρύων». Δεν είναι.

Βρίσκονται εδώ Άνθρωποι που έχουν περάσει δια μέσου αλλαγών, είναι εδώ! Όταν κοιτάζουν πίσω στη ζωή τους, βλέπουν κάποιον άλλον, όχι αυτόν που είναι σήμερα. Αφήνουν ένα χνάρι φωτός οπουδήποτε περπατούν. Παραμένουν ακόμα Άνθρωποι· πηγαίνουν στη δουλειά, όπως εσείς. Αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις της Γης γύρω τους, ακριβώς όπως εσείς.

Όμως κοιτάζουν κατάματα το φόβο κι αυτός φεύγει από μόνος του. Δεν μπορεί να κάνει αλλιώς. Περπατούν σε σκοτεινά μέρη και αυτά λάμπουν με φως. Φέρουν την ηρεμία και την ειρήνη του Θεού, σε κάθε περίσταση. Είναι αργοί στο θυμό και ταχείς στη σοφία.

Δεν είναι ποτέ επικριτικοί και χαίρεσαι να είσαι μαζί τους. Και βρίσκονται εδώ. Όχι σε αγγελική μορφή. Αντιθέτως, κάθονται στην καρέκλα και ακούνε, ή διαβάζουν το μήνυμα αυτό. Είναι Άνθρωποι που έχουν περάσει από τις αλλαγές.

Οπουδήποτε πάτε, υπάρχουν άτομα που έχουν αναληφθεί. Ευλογημένος είναι ο Άνθρωπος που κάνει μια διαφορά στον πλανήτη, που έχει ξεπεράσει τον φόβο του, τον φόβο να σπρώξει την πόρτα του φωτός, τον φόβο να κατανοήσει το ίδιο του το μεγαλείο και τον φόβο ν’ αφήσει πίσω του κάτι βολικό, που ονομάζεται παλιός του εαυτός

Αυτοί καταλαβαίνουν το φως και τη συν-δημιουργία. Ας τους τιμήσουμε τώρα, καθώς κάθονται γύρω σας και φαίνονται συνηθισμένοι.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Urantia Center: Χρήστος Κιτσινάμας / Image by beate bachmann from Pixabay