Μοιάζουν με Πόμολα Πόρτας 300 εκατομμυρίων ετών. Τι μπορεί να είναι;

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Κατά καιρούς έχουν βρεθεί πολλά αντικείμενα, σε διάφορα μέρη του κόσμου, τα οποία φαίνεται να δείχνουν ότι προηγούνται τεχνολογικά από τον σύγχρονο κόσμο μας, αν συγκριθούν με την χρονολόγησή τους η οποία μπορεί να πηγαίνει μερικές χιλιάδες χρόνια πίσω, ενώ κάποιες φορές υπολογίζονται και κάποια εκατομμύρια χρόνια στο παρελθόν.

Σιδερένια δοχεία, αγγεία ψευδάργυρου, ακόμη και αποτυπώματα αρχαίων τροχών αρμάτων, είναι μόνο μερικά αντικείμενα, τα οποία βρέθηκαν σε πτυχές άνθρακα που μας πηγαίνουν πίσω στον χρόνο, τότε που δεν υπήρχαν άνθρωποι ή κι αν υπήρχαν ζούσαν σε σπηλιές και είχαν λίθινα εργαλεία, σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή.

Τα αντικείμενα αυτά βρέθηκαν τυχαία, συνήθως από νόμιμες χωματουργικές εργασίες, εξόρυξης άνθρακα κλπ., από άτομα σε θέσεις ευθύνης, αξιόπιστους τεχνικούς οι οποίοι συχνά μαρτυρούν την όποια ανακάλυψη που κάνουν, γεγονός που χαρίζει στο εύρημα μία αυθεντικότητα.

Δυστυχώς, λόγω της αμφιλεγόμενης φύσης αυτών των αντικειμένων, συχνά παρατηρείται ότι ορισμένα από αυτά είτε έχουν αφαιρεθεί, χαθεί ή ακόμα και καταστραφεί κατά λάθος, οπότε δεν υπάρχει κάτι για να ερευνηθεί και να τεκμηριωθεί, με αποτέλεσμα πολύ εύκολα να αμφισβητούνται τόσο από τους σκεπτικιστές, όσο και από την επιστήμη.

Αν και η σύγχρονη κοινωνία έχει διδαχθεί ότι βρισκόμαστε στο αποκορύφωμα των ανθρώπινων επιτευγμάτων, πολλές από τις τεχνικές που επί του παρόντος ισχυριζόμαστε ως δικά μας επιτεύγματα, θα μπορούσαν να είχαν επιτευχθεί εδώ και πολύ καιρό, πολύ πολύ πίσω, χρονολογικά, από την καταγεγραμμένη ιστορία της ανθρωπότητας.

Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν και κάποια αντικείμενα που μοιάζουν με πόμολα πόρτας, από ορείχαλκο, τα οποία εντοπίστηκαν σε στρώμα άνθρακα το οποίο λέγεται ότι χρονολογείται ως 300 εκατομμύρια ετών. Άραγε να πρόκειται για εκπληκτικά τεχνουργήματα που βγήκαν στην επιφάνεια προερχόμενα από μια ασύλληπτη εποχή;

Δυστυχώς, δεν έχουν γίνει πολλά σχετικά με την έρευνα γύρω από τα εν λόγω αντικείμενα, οπότε η προέλευσή τους, η χρονολόγησή τους, καθώς και η ταυτότητά τους εξακολουθεί να είναι και να παραμένουν ασαφή. Αλλά, ευτυχώς, πριν από την εξαφάνισή τους, λήφθηκαν φωτογραφικά στοιχεία.

Μπορεί να είναι φυσικοί σχηματισμοί; Συναντάται ο ορείχαλκος στην φύση σε τέτοιες μορφές; Θα μπορούσε να είναι πιθανό κάποιος να έφτιαξε αυτά τα “πόμολα” πριν 300 εκατομμύρια χρόνια, υποδηλώνοντας έναν χαμένο πολιτισμό; Δείτε και το βίντεο που ακολουθεί με τα μυστηριώδη αντικείμενα:

300-Million-Year-Old Doorknobs Found In Coal?

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

diadrastika / image by CJ from Pixabay