Καλλιτεχνική απεικόνιση από Gerhard Janson στο Pixabay

Κοσμοσκάφος ΣταΓυρο Έψιλον. Η Αποκρυπτογράφηση

“ΓΝΩΘΙ ΣΑΥΤΟΝ-ΕΨΙΛΟΝ-ΜΗΔΕΝ ΑΓΑΝ“ Αριστοτέλης

-d- Το Κοσμοσκάφος ΣταΓυρο Έψιλον είναι ένα βιβλίο του Γιώργου Λευκοφρύδη και στη συνέχεια παρακάτω θα δούμε τις δύο αντίθετες πλευρές που κυκλοφορούν γι’ αυτό και τον συγγραφέα του. -d-

To “Oργάνων Όργανον” του Αριστοτέλη είναι συλλογή συγγραμμάτων του φιλοσόφου πάνω στην λογική. To αρχαίο ελληνικό κείμενο είναι πολύ σπάνιο και δυσεύρετο στην εποχή μας και σχεδόν κανείς δεν γνωρίζει ακριβώς τι γράφει.

Το συγκεκριμένο βιβλίο ήταν στα χέρια των Νεστοριανών καλογέρων της Συρίας και μέσω αυτών έγινε γνωστό σε λόγους Αραβες λόγιους ενώ από τον 8ο αιώνα μ.Χ εμφανίστηκαν οι πρώτες του εκδόσεις, στην Ιταλία και στην Ισπανία στα λατινικά.

Σαν κύριοι μελετητές και σχολιαστές του έργου του Αριστοτέλη αναφέρονται ο Δομηνικακός καλόγερος Albert The Great και ο δάσκαλος του Thomas Aquinas (13ος αιώνας μ.Χ) . Στην Αραβική Αυτοκρατορία το έργο μελετήθηκε από Αραβες και Εβραίους λόγιους. Σήμερα το Οργανον υπάρχει και στα Αγγλικά και μάλιστα κυκλοφορεί στο Amazon.

Πάνω στο βιβλίο αυτό του Αριστοτέλη στηρίχθηκε το βιβλίο του Γεωργίου Λευκοφρύδη του 1977 το οποίο μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω. Ο Γιώργος Λευκοφρύδης ήταν δικηγόρος και ερευνητής της αρχαίας ελληνικής Γραμματείας.

Στην εισαγωγή της μελέτης αυτής πάνω στο βιβλίο του Αριστοτέλη αναφέρει ότι κατά την διάρκεια της μελέτης του των αρχαίων κειμένων διάβασε και το βιβλίο του Πλουτάρχου «Περί του Έψιλον εν Δελφοίς» στο οποίο ο Πλούταρχος προσπαθούσε να ερμηνεύσει τι σήμαινε το γράμμα “Ε” στο Μαντείο των Δελφών και το οποίο βρίσκοταν εξωτερικά αλλά και εσωτερικά στον ναό του Απόλλωνα.

Διαβάστε επίσης: Τι κρύβει ή υπονοεί το Δελφικό Έψιλον

Το εσωτερικό “Ε” στην αρχή ήταν ξύλινο, μετά χάλκινο και τέλος χρυσό, βρισκόταν μεταξύ των δύο Δελφικών ρητών «Γνώθι σαυτόν» και «Μηδέν άγαν» οι οποίες υπήρχαν μέσα σε ένα ισοσκελές και αμβλυγώνιο τρίγωνο αέτωμα και το οποίο έβλεπαν όλοι όσοι έμπαιναν στον ναό.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Αυτό κίνησε το ενδιαφέρον του συγγραφέα ερευνητή σύμφωνα με τον πρόλογο του βιβλίου και αφιέρωσε την υπόλοιπη ζωή του στην έρευνα και αναζήτηση αυτής της ερμηνείας του “Ε” μέσα από διάφορα αρχαιοελληνικά συγγράμματα. Τελικά ανακάλυψε σύμφωνα με την περιγραφή του περί τα τέλη του 1960 το βιβλίο αυτό το Αριστοτέλη, το “Οργάνων Οργανο” από το οποίο κατάφερε να έχει ένα αντίγραφο από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης καθώς τότε δεν κυκλοφορούσε για το κοινό.

Ο συγγραφέας μελέτησε τα συγγράμματα του Αριστοτέλη τα οποία θεωρούνται από τα πιο δυσκολονόητα, περίπου 5 χρόνια και μετά από 15 αναγνώσεις σελίδα προς σελίδα αλλά και λέξη προς λέξη το μετέφρασε για πρώτη φορά στα Νέα Ελληνικά σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του βιβλίου.

Ο Αριστοτέλης στο βιβλίο του “Οργάνων Οργανο” ανά 10 με 15 στίχους έγραψε προτάσεις που δεν έχουν νόημα γι αυτό το κάνουν και εξαιρετικά δυσνόητο. Παρότι μελετητές έλεγαν ότι αυτό έγινε για διδακτικούς λόγους ο εν λόγω ερευνητής το μελέτησε καθώς θεώρησε ότι αυτό ήταν ένας συγκεκριμένος κώδικας που χρησιμοποιησε ο μεγάλος φιλόσοφος και μέσω του οποίου κρύβονται πολλά μυστικά και για την αποκρυπτογράφηση του κώδικα αυτού χρησιμοποίησε διαφορετικές αποκωδικοποιητικές μεθόδους.

Η αποκρυπτογράφηση του βιβλίου είναι πραγματικά εντυπωσιακή και συνδέει τους αρχαίους Έλληνες αλλά και τον Αριστοτέλη και το “Ε” με αρχαίους κοσμοναύτες και τον αστερισμό του Λαγού αλλά και περιέχει μυστικές πληροφορίες για διαστημική τεχνολογία.

-d- Όμως το περιεχόμενο του βιβλίου για το Κοσμοσκάφος Στάγυρον Έψιλον δεν θεωρείται αξιόπιστο – προφανώς ούτε και ο ίδιος ο συγγραφέας του Γιώργος Λευκοφρύδης. Σε ένα άρθρο του ellinikahoaxes.gr, σχετικό με την Ομάδα Έψιλον και θεωρίες συνωμοσίας, μεταφέρει από αλλού την εξής αναφορά:

Ο δημιουργός της ομάδας Έψιλον ήταν ο συγγραφέας Γιώργος Λευκοφρύδης. Εμπνευσμένο από το κείμενο του Πλούταρχου στο Ε στους Δελφούς, άρχισε να αναπτύσσει τις θεωρίες του τη δεκαετία του 1960. Το 1977, δημοσίευσε το βιβλίο «Κοσμοσκάφος Στα-γυρο Έψιλον – Το Οργάνων Όργανον του Αριστοτέλους», όπου ισχυρίστηκε ότι ανακάλυψε κρυμμένα μηνύματα στο Όργανον του Αριστοτέλους. Σύμφωνα με τον Λευκοφρύδη, το κείμενο αποκαλύπτει ότι ο Αριστοτέλης ήταν εξωγήινος από το αστέρι Μου στον αστερισμό Λάγος (Λέπους / Κουνέλι). Ο Λευκοφρύδης περιέγραψε την ύπαρξη μυστικής κοινωνίας επιφανών Ελλήνων, η οποία είχε εξωγήινη γνώση που προέρχοταν από τον Αριστοτέλη και εργάστηκε για την προστασία των συμφερόντων του ελληνικού λαού. Το βιβλίο του Λευκοφρύδη αποσύρθηκε γρήγορα από τη κυκλοφορία, αλλά οι θεωρίες του αναπτύχθηκαν περαιτέρω από άλλους συγγραφείς.

Δεν είναι δύσκολο να αντιληφθεί κανείς ότι αυτομάτως ο προαναφερόμενος συγγραφέας και το βιβλίο του, απαξιώνονται. -d-

Διαβάστε επίσης: Το αίνιγμα της Ομάδος Έψιλον από το βαθύ παρελθόν μέχρι τις μέρες μας

Εξέδωσε δε το παρακάτω βιβλίο σε 50 αντίγραφα γραφομηχανής τα οποία αποσύρθηκαν μυστηριωδώς, ο συγγραφέας πέθανε και το έργο ξεχάστηκε. Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε την συγκεκριμένη μελέτη πάνω στο βιβλίο του Αριστοτέλη “Οργάνων Οργανο” και την πραγματικά ενδιαφέρουσα ερμηνεία για το περιεχόμενό του.

Το βιβλίο το Γιώργου Λευκοφρύδη ονομάζεται “Κοσμοσκάφος Στα-γυρο Εψιλον – Το Οργάνων Οργανο του Αριστοτέλη“ και μπορείτε να το διαβάσετε εδώ:

Δημήτρης Μαρινάκης – en-gr.com και aorata-gegonota / Image by Gerhard Janson from Pixabay