Βέδες και Ιπτάμενα Πλοία Ελλήνων

Σπύρος Μακρής
περιεχόμενο νόησης, δημιουργικής σκέψης και ελεύθερου συνειρμού

Οι Βέδες θεωρούνται το παλαιότερο λογοτεχνικό αρχείο του ινδο-αρριακού πολιτισμού και τα πιο ιερά βιβλία της Ινδίας. Περιέχουν πνευματική γνώση που περιλαμβάνει όλες τις πτυχές της ζωής. Η λέξη Veda σημαίνει σοφία, γνώση ή όραμα και χρησιμεύει στην έκφραση της γλώσσας των θεών στην ανθρώπινη ομιλία.

Υπάρχουν κείμενα που μιλούν για ιπτάμενα πλοία, τα οποία επισκέφτηκαν την Γη, πολλά κατασκευάστηκαν εδώ και μπορούσαν να κάνουν διαστρικά ταξίδια, τουλάχιστον πριν από 6000 χρόνια πριν, σύμφωνα με εκτιμήσεις που δεν είναι αποδεκτές από ιστορικούς. Για κάποιο λόγο η επίσημη ιστορία τα αγνοεί, μάλλον, επειδή δεν τα θεωρεί ιστορικά γεγονότα. Μήπως επειδή αναφέρουν ότι δεν είμαστε τα μόνα ευφυή είδη που διαβιούν στο Σύμπαν; Μήπως επειδή στην κατασκευή συνέβαλαν αρχαίοι Έλληνες; Ή μήπως περιγράφονται από μύθους και έπη τα οποία δεν λαμβάνονται καθόλου ως ιστορικές αναφορές, παρά μόνο σαν φαντασία αρχαίων συγγραφέων; Ο λόγος γίνεται για τις ινδικές Βέδες.

Βέδες

Είναι πολύ δύσκολο να πει κάποιος πότε δημιουργήθηκαν τα πρώτα τμήματα των Βεδών, αλλά φαίνεται σαφές ότι είναι από τα πολύ παλιά γραπτά έγγραφα σοφία. Δυστυχώς, οι αρχαίοι Ινδοί σπάνια κρατούσαν ιστορικό αρχείο της θρησκευτικής, λογοτεχνικής και πολιτικής τους συνειδητοποίησης. Κατά συνέπεια είναι δύσκολο να προσδιοριστεί με ακρίβεια η χρονολόγησή τους. Σύμφωνα με τους ιστορικούς, η επικρατέστερη εικασία τους είναι ότι το παλαιότερο βιβλίο σοφίας θα μπορούσε να χρονολογείται γύρω στο 1700 π.Χ.

Η κανονική κατανομή των Βεδών είναι τετραπλή:

  • Rigveda (RV)
  • Yajurveda (YV, με την κύρια κατηγορία εναντίον TS vs VS)
  • Samaveda (SV)
  • Atharvaveda (AV)

Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι Βέδες μιλούν για δύο κατηγορίες ιπτάμενων οχημάτων, ή ιπτάμενα πλοία, που επισκέφθηκαν την αρχαία Ινδία στο μακρινό παρελθόν. Αυτά τα μυστηριώδη σκάφη περιγράφονται στις σανσκριτικές γραφές, όπου μπορείτε να βρείτε απίστευτες συσκευές και τεχνολογίες που δεν θα έπρεπε να υπάρχουν στον πλανήτη μας εδώ και χιλιάδες χρόνια. Στα Μαχαμπαράτα, Πουράνα, και τα Ραμαγιάνα, θα βρείτε περισσότερες περιγραφές αυτών των μυστηριωδών συσκευών που ξεπερνούν την τεχνολογική κατανόηση του αρχαίου ανθρώπου.

Οι περιγραφές αυτών των εξαιρετικά προηγμένων οχημάτων μας φέρνουν μπροστά σε μία απίστευτη σύγχυση. Στο αρχαίο βιβλίο Vaimanika Shastra ή την Επιστήμη της Αεροναυτικής (η ύπαρξη του κειμένου αποκαλύφθηκε το 1952 από τον GR Josyer), υπάρχουν κείμενα που μιλούν για σκάφη που κυριολεκτικά ελέγχονται με τον ανθρώπινο νου (όπως για παράδειγμα και η Αργώ), κάτι που λογικά κατέστη δυνατό λόγω της εξαιρετικά προχωρημένης και προηγμένης τεχνολογίας εκείνης της εποχής, η οποία έχει κρατηθεί μακριά από την κοινωνία στη σύγχρονη εποχή. Επιπλέον, αυτά τα ιερά βιβλία μιλώντας για ιπτάμενα πλοία, κάνουν αναφορές για αιώρηση και αντιβαρύτητα, 6000 χρόνια πριν.

Διαβάστε επίσης: Οι Βέδες μας αποκαλύπτουν την Κούφια Γη

Ιπτάμενα πλοία

Πολλοί ειδικοί πιστεύουν ότι στην Vaimanika Shastra που είναι ένα ιερό βιβλίο, μιλά για «πλοία», που όχι μόνο θα μπορούσαν να ταξιδέψουν σε διάφορα μέρη στον πλανήτη μας, αλλά και πέρα από τη Γη, έξω στο διάστημα. Στην Μαχαμπαράτα περιγράφεται η Μάχη της Kurukshetra, ένας πόλεμος στον ουρανό μεταξύ Kauravas και Pandavas. Όμως, αν οι Ινδοί διέθεταν αεροσκάφη, δεν θα υπήρχαν μέχρι σήμερα και πολύ βελτιωμένα ή δεν θα μπορούσαμε να τα ξαναφτιάξουν κάποια στιγμή αργότερα; Όχι, λέει η indiatimes.com (αρχείο), γιατί πολύ απλά οι πληροφορίες που δίνουν δεν είναι κατανοητές ούτε είναι βέβαιο ότι αναφέρονται σε οχήματα που μπορούν να πετάξουν.

Ο ιστορικός Α. Λ. Μπάσαμ αναφέρει: “Σύμφωνα με την πιο δημοφιλή μεταγενέστερη παράδοση οι πόλεμοι της Μαχαμπαράτα έλαβαν χώρα το 3102 π.Χ., πράγμα που υπό το πρίσμα των αποδεικτικών στοιχείων, είναι εντελώς αδύνατο. Πιο λογική είναι μια άλλη παράδοση, που τους τοποθετεί στο 15ο αιώνα π.Χ., αλλά αυτό επίσης, είναι πολύ μπροστά για αρκετούς αιώνες υπό το φως των αρχαιολογικών μας γνώσεων. Μάλλον ο πόλεμος έλαβε χώρα στις αρχές του 9ου αιώνα π.Χ. Αυτή η χρονολογία φαίνεται να ταιριάζει καλά με τα ελλιπή αρχαιολογικά κατάλοιπα της περιόδου, ενώ υπάρχουν και ορισμένες ενδείξεις στην ίδια τη βραχμανική λογοτεχνία ότι μπορεί να μην έγινε πολύ νωρίτερα.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Σύμφωνα με τον Δρ V. Raghavam, γνωστό λόγιο και μελετητή των σανσκριτικών και μουσικολόγο, ο οποίος έχει συγγράψει πάνω από 120 βιβλία και 1200 άρθρα, μας λέει ότι τα αρχαία Ινδικά κείμενα μιλούν για ανθρώπους που ζούσαν σε άλλους πλανήτες αλλά και εξωγήινα όντα που επισκέφθηκαν χιλιάδες χρόνια πριν τους προγόνους μας, προφανώς με τα ιπτάμενα πλοία τους. Ο Δρ Β Raghavam κέρδισε το βραβείο Akademi Sahitya για την σανσκριτική το 1966.

Ο Δρ Raghavan μας λέει ακόμα: “Πενήντα χρόνια έρευνας αυτού του αρχαίου έργου με πείθουν ότι υπάρχουν ζωντανά όντα σε άλλους πλανήτες, και ότι είχαν επισκεφθεί τη Γη ήδη από το 4000 π.Χ.». Εξηγεί επίσης: «Υπάρχει μία πληθώρα από συναρπαστικές πληροφορίες για ιπτάμενες μηχανές, ακόμα και για φανταστικά όπλα που μοιάζουν επιστημονικής φαντασίας”. Ακόμα: “Υπάρχουν επίσης αναφορές για πολυάριθμες αρχαίες τεχνολογίες σε Mahabharata, και Ramayanas. Μερικές από αυτές αναπτύχθηκαν ξανά από τον μεγάλο Nikola Tesla, όπως όπλα ακτίνοβολίας λέιζερ, κλπ …”

Αλλά ο Δρ Raghavan δεν είναι ο μόνος που πιστεύει αυτή τη θεωρία για ιπτάμενα πλοία και όντα από άλλους πλανήτες. Ένας άλλος επιστήμονας που συμφωνεί μαζί του είναι ο Δρ Krishna Murty, καθηγητής της αεροναυτικής στο Ινδικό Ινστιτούτο Επιστημών στο Bangalore που λέει: «Είναι αλήθεια ότι η αρχαία ινδική Βέντα και άλλα κείμενα αναφέρονται στην αεροναυτική, διαστημόπλοια, ιπτάμενες μηχανές και αρχαίους αστροναύτες” και συμπληρώνει: «Μια μελέτη των σανσκριτικών κειμένων με έχει πείσει ότι η αρχαία Ινδία ήξερε το μυστικό της κατασκευής ιπτάμενων μηχανών, και ότι αυτές οι μηχανές ήταν διαμορφωμένα σύμφωνα με τα διαστημόπλοια που προέρχονταν από άλλους πλανήτες.”

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα αποσπάσματα της Ραμαγιάνα έχει ως εξής: “Το όχημα Puspaka που μοιάζει με τον Ήλιο και ανήκει στον αδελφό μου ήρθε από τον ισχυρό Ravan. Αυτό το αεροκίνητο και εξαιρετικό όχημα πηγαίνει παντού με τη θέληση …. το όχημα μοιάζει με ένα φωτεινό σύννεφο στον ουρανό. “.. και ο Βασιλιάς (Rama) μπήκε και το εξαιρετικό όχημα σηκώθηκε στην υψηλότερη ατμόσφαιρα κατ’ εντολή του Raghira.”

Επιπλέον, στη Mahabharata βρίσκουμε κείμενα στα οποία διαβάζουμε τα εξής: “Ο Gurkha πετούσε σε ένα ταχύ και ισχυρό Vimana που εκσφενδόνισε εναντίον των τριών πόλεων του Vrishis και Andhakas ένα ενιαίο βλήμα φορτισμένο με όλη την δύναμη του Σύμπαντος. Μια πυρακτωμένη στήλη καπνού, τόσο λαμπρή όσο δέκα χιλιάδες ήλιοι, γιγαντώθηκε σε όλο του το μεγαλείο. Ήταν το άγνωστο όπλο Σιδερένιος Κεραυνός (πολλοί το συγκρίνουν με το Κεραύνιο του Δία). Ήταν ένας γιγαντιαίος αγγελιοφόρος του θανάτου που έκανε στάχτη το σύνολο της φυλής των Vrishnis και Andhakas.” Όλα αυτά μέσα από ιπτάμενα πλοία!

Στο Samaraanganasutraadhaara είναι γραμμένο: “Ισχυρό και ανθεκτικό πρέπει να κατασκευαστεί το σώμα του Vimana, αλλά σαν ένα μεγάλο πουλί από ελαφρύ υλικό. Μέσα πρέπει να υπάρχει κινητήρας υδραργύρου με συσκευή θέρμανσης του σιδήρου από κάτω. Με τη βοήθεια της ενέργειας του υδραργύρου η οποία θετει έναν ανεμοστρόβιλο σε κίνηση, ένας άνθρωπος που κάθεται μέσα μπορεί να ταξιδέψει μια μεγάλη απόσταση στον ουρανό. Οι κινήσεις του Vimana είναι τέτοιες ώστε να μπορεί να ανέβει και να κατέβει κατακόρυφα, κάθετα λοξά, προς τα εμπρός και προς τα πίσω. Με τη βοήθεια αυτών των μηχανών οι άνθρωποι μπορούν να πετάξουν στον αέρα ενώ τα θεϊκά όντα μπορούν να κατέβει στη γη.”

Και βέβαια, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως, σύμφωνα και με τους λευκούς Δραβίδες της Ινδίας, ολόκληρη ή ένα μεγάλο μέρος της τεχνολογίας αυτής αποδίδεται στους Σαβαρτζνάνας Γιαβάνας, δηλαδή τους Σοφότατους Ίωνες, δηλαδή τους “προϊστορικούς” Έλληνες! Άραγε ήταν ντόπιοι γήινοι ή ήταν οι “θεοί” που έρχονταν από τα άστρα (ενδεχομένως τον Σείριο, την Ανδρομέδα, τις Πλειάδες ή από αλλού);

Ιπτάμενα οχήματα των προϊστορικών Ελλήνων;

Εδώ τίθεται ένα πολύ μεγάλο ζήτημα: αν αυτά τα ιπτάμενα οχήματα ή ιπτάμενα πλοία, τα κατασκεύαζαν Έλληνες εκείνης της εποχής και, ειδικότερα Ίωνες. Πρακτικά το ζήτημα είναι ιδιαίτερα δύσκολο αν δεν θέλουμε να το προσεγγίσουμε με τα μάτια της φαντασίας μας. Ας δούμε, όμως τι γίνεται.

Υποτίθεται, λοιπόν, ότι σύμφωνα με τους λευκούς Δραβίδες της Ινδίας, ολόκληρη ή ένα μεγάλο μέρος της τεχνολογίας αυτής αποδίδεται στους Σαβαρτζνάνας Γιαβάνας (Sarvajnaa Yavanaa), που σημαίνει τους Σοφότατους Ίωνες, δηλαδή τους – ας μου επιτραπεί η έκφραση – προϊστορικούς Έλληνες. Θα μπορούσαμε, φυσικά, να εκφράσουμε την απορία αν ήταν ντόπιοι, δηλαδή γήινοι ή αν ήταν οι θεοί που ήρθαν από τα άστρα (ενδεχομένως τον Σείριο, την Ανδρομέδα, τις Πλειάδες ή από αλλού), με τα ιπτάμενα πλοία τους. Αλλά, το πρόβλημα εστιάζεται στο αν θα μπορούσε να ισχύει η παραπάνω πρόταση: αν Έλληνες είχαν την τεχνογνωσία και την τεχνολογία να κατασκευάζουν μηχανές ικανές να πετούν.

Σύμφωνα με την εγκυκλοπαίδεια britannica.com (αρχείο), η λέξη Yavana (Γιαβάνα), στην πρώιμη ινδική λογοτεχνία, αναφέρετε είτε σε Έλληνα είτε σε άλλο ξένο. Η λέξη εμφανίζεται σε περσικές επιγραφές με τους τύπους yauna και Ια-ma-nu και προσδιόριζε τους Έλληνες Ίωνες της Μικράς Ασίας , οι οποίοι κατακτήθηκαν από τον βασιλιά Κύρο το Μέγα, το 545 π.Χ. Το ellinikahoaxes.gr, κατά την κατάρριψη ενός άλλου άρθρου σημειώνει ότι το Yavana, “αφορά τα βασίλεια των επιγόνων του Αλεξάνδρου στις Ινδίες”. Σαν λογική συνέπεια αυτών έχουμε ότι η χρονολόγηση των Γιαβάνα δεν μπορεί να φτάνει πολλές χιλιετίες πέρα από τη γέννηση του Ιησού.

Ωστόσο, σε μία θιβετανική-βουδιστική εγκυκλοπαίδεια (αρχείο), όπως αυτοπροσδιορίζεται, αναφέρεται πολύ χαρακτηριστικά, ανάμεσα σε άλλα το εξής: The Mahabharata compliments “the all-knowing Yavanas” (sarvajnaa yavanaa, the Greeks), as the creators of the vimanas, δηλαδή Η Μαχαμπαράτα επαινεί “τους παντογνώστες Γιάβανα” (σαρβαζνάα γιαβαναά, τους Έλληνες), καθώς είναι οι δημιουργοί των βιμάνας, δηλαδή αυτοί που έφτιαχναν τα ιπτάμενα πλοία των Ινδών. Η ίδια πρόταση και στο Academic Dictionaries and Ensyclopedias (αρχείο) με την επιπλέον παραπομπή: Mahabharata VIII.31.80.

Διαβάστε επίσης: Έλληνες κατασκεύαζαν τα ιπτάμενα Βιμάνας των Ινδών

Τι μπορεί να σημαίνουν όλα αυτά; Ότι οι Yavanas δημιουργούσαν, σχεδίαζαν και κατασκεύαζαν βιμάνας τον 5ο αιώνα π.Χ.; Ή μήπως ότι κάποια από τις δύο εγκυκλοπαίδειες μπορεί να κάνει λάθος; Ο μεγαλύτερος όγκος της Μαχαμπαράτα (Mahabharata) πιθανότατα συντάχθηκε μεταξύ του 3ου αιώνα π.Χ. και του 3ου αιώνα μ.Χ., με τα παλαιότερα διατηρημένα τμήματα όχι πολύ πριν από το 400 π.Χ. Ήδη γνωρίζουμε ότι υπήρχαν οι Γιαβάνας αυτή τη χρονική περίοδο. Άρα ως προς αυτό και οι δύο εγκυκλοπαίδειες είναι σωστές. Έτσι, λοιπόν, στο μεγαλύτερο επικό ποίημα του κόσμου, οι Έλληνες Ίωνες αναφέρονται ως δημιουργοί των ιπτάμενων οχημάτων Βιμάνας. Έφτιαχναν ιπτάμενα πλοία.

Θα πρέπει να παραδεχτούμε ότι υπάρχουν αρκετές εκτιμήσεις για το πότε θα μπορούσε να διαδραματίζεται η ιστορία του επικού ποιήματος της Μαχαμπαράτα που στην ινδική παράδοση μερικές φορές ονομάζεται πέμπτη Βέδα. Οι χρονολογήσεις αυτές κυμαίνονται ανάλογα με τις προσεγγίσεις των ερευνητών/μελετητών και μπορεί να ξεπερνούν τα 25.000 ή ακόμα και τα 50.000 χρόνια πίσω μετρώντας από σήμερα.

Πολλά άλματα σκέψεων μπορούν να γίνουν προκειμένου να αυξομειώσουμε την ηλικία των γεγονότων ενός μύθου, ειδικά αν δεν έχουμε μελετήσει τον ίδιο τον μύθο και όλα τα παρελκόμενα. Αυθαίρετα, λοιπόν, επιλέγουμε το πριν 6.000 χρόνια, πολύ συντηρητικά. Εκτός αν προταθεί οι Ίωνες να κατασκεύαζαν Βιμάνας κατά τον 4-5 αιώνα π.Χ. Κυρίως, όμως, θα πρέπει να αναρωτηθούμε γιατί ο σοφός Vyasa (Βύσα), στον οποίο αποδίδεται παραδοσιακά το έπος, έβαλε Έλληνες Ίωνες να κατασκευάζουν τα ιπτάμενα πλοία, τα Βιμάνας. Γιατί όχι κάποιο άλλο λαό; Ήταν απλά ένας φόρος τιμής ή γνώριζε κάτι περισσότερο που οι ιστορικοί δεν μπορούν να αποδεχτούν σε ένα μύθο; Ή μήπως αναφερόταν σε ξένους (και ποιοί μπορεί να ήταν αυτοί), όπως προτείνει η Μπριτάνικα;

Με οδηγό την φαντασία μας η χρονολόγηση ξεπερνάει το 10.000 π.Χ. Θα μπορούσε να φτάνει ακόμα και κοντά στα δύο εκατομμύρια χρόνια, όπως η Γέφυρα του Αδάμ, μία τεχνητή γέφυρα πριν 1,7 εκ. χρόνια, για την οποία λέγεται ότι κατασκεύασε και χρησιμοποίησε ο Ινδός αυτοκράτορας Ράμα, ενώ είχε και αυτός στη διάθεσή του ιπτάμενα πλοία.

Όπως μπορείτε να δείτε, υπάρχουν πολλά κείμενα που μιλούν για τεχνολογίες που θεωρήθηκαν ως θείας προέλευσης (ίσως, εξωγήινης;) στο μακρινό παρελθόν. Αυτές οι τεχνολογίες δεν ήταν παρόντες μόνο στην αρχαία Ινδία. Για παράδειγμα, μπορείτε να αναζητήσετε στο διαδίκτυο το λεγόμενο Golden flyer, μια χρυσή μινιατούρα ιπτάμενου οχήματος από το Περού, με χαρακτηριστικά σύμβολα που συναντούμε σε Ιωνικούς κίονες.

Παρόμοια ιπτάμενα πλοία καταγράφονται σε αρχαίους πολιτισμούς σε όλο τον κόσμο – σε μύθους πάντα – από τους αρχαίους ιθαγενής της Αμερικής, στην Αρχαία Αίγυπτο, ακόμη και στην Ασία. Όπου κι αν πάτε θα βρείτε μέσα στα αρχαία κείμενα κομμάτια μίας «ξεχασμένης ιστορίας», η οποία, όμως, έχει επισημανθεί ως μόνο μυθολογική και αποφεύγεται από τους mainstream επιστήμονες, οποιασδήποτε επιστήμης να δηλωθεί ως προϊστορική.

diadrastika / Image by Jean photosstock and Thanasis P. from Pixabay, photoshoped