Ολόκληρη η γη μέσα σε θόλο που ένας πύραυλος θα μπορούσε να σπάσει
Καλλιτεχνική απεικόνιση φαντασίας. Image by vantuz from depositphotos

Πύραυλος Χτύπησε το Θόλο που Σκεπάζει τη Γη
Γράφει ο Σπύρος Μακρής
περιεχόμενο φαντασίας, με στοιχεία δημιουργικής γραφής

Σε έναν κόσμο όχι πολύ διαφορετικό από τον δικό μας, σε ένα άλλο χωροχρονικό συνεχές, μια λαμπρή νεαρή επιστήμονας, η Δρ. Αμέλια Χάρτλι έκανε μια πρωτοποριακή ανακάλυψη. Μετά από χρόνια ακούραστης έρευνας, είχε επιτέλους αναπτύξει μια επαναστατική τεχνολογία που θα μπορούσε να αλλάξει την πορεία της ανθρώπινης ιστορίας για πάντα. Ήταν ένας πύραυλος ικανός να εκτοξευτεί από την επιφάνεια και να αποτολμήσει στα απέραντα άγνωστα βάθη του διαστήματος.

Η εφεύρεση της Δρ. Χάρτλι τράβηξε την προσοχή των ηγετών, των επιχειρηματιών και των επιστημόνων με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο. Είδαν τη δυνατότητα να εξερευνήσουν μακρινούς πλανήτες, να εξορύξουν αστεροειδείς και να ξεκλειδώσουν τα μυστικά του σύμπαντος.

Ωστόσο, υπήρχε μια ακούσια συνέπεια που κανείς δεν περίμενε – το παρθενικό ταξίδι του πυραύλου θα συγκρούονταν ακούσια με τον θόλο που κάλυπτε τη Γη τους.

Ο θόλος και ο πύραυλος

Ο θόλος, μια αρχαία κατασκευή άγνωστης προέλευσης, είχε εγκλωβίσει τον πλανήτη για αιώνες, προστατεύοντάς τον από κοσμικούς κινδύνους και προστατεύοντας το εύθραυστο οικοσύστημά του.

Ήταν ένα υπέροχο θέαμα, που λαμπύριζε σαν ημιδιαφανής φούσκα, αντανακλώντας τις αποχρώσεις του ήλιου που δύει. Ο θόλος είχε γίνει αναπόσπαστο μέρος της ύπαρξης της ανθρωπότητας και η ξαφνική καταστροφή του προκάλεσε φόβο στις καρδιές όλων.

Καθώς ο πύραυλος ανέβαινε στον ουρανό, προωθούμενος από τη φλογερή δύναμη της φιλοδοξίας, η Δρ Χάρτλι παρακολουθούσε με ένα μείγμα τρόμου και ενθουσιασμού. Πάντα ονειρευόταν να εξερευνήσει μακρινούς γαλαξίες και να ξετυλίξει τα μυστικά του σύμπαντος, αλλά ποτέ δεν πίστευε ότι το όνειρό της θα είχε τέτοιο κόστος.

Σε μια στιγμή, ο πύραυλος συγκρούστηκε με τον θόλο, στέλνοντας κρουστικά κύματα που αντηχούν σε όλη την υδρόγειο.

Τα σπασμένα κομμάτια του θόλου

Ακολούθησε πανικός καθώς ο θόλος άρχισε να ραγίζει, η κάποτε αδιαπέραστη επιφάνειά του έσπασε μπροστά στα μάτια δισεκατομμυρίων ανθρώπων. Ο κόσμος κράτησε την ανάσα του, αβέβαιος τι θα ακολουθούσε.

Προς έκπληξη όλων, τα σπασμένα κομμάτια του θόλου άρχισαν να μεταμορφώνονται. Τα θραύσματα έλαμπαν με ένα αιθέριο φως, που συμπλέκονται και συγχωνεύονται σε έναν μαγευτικό χορό.

Ήταν σαν ο ίδιος ο θόλος να διέθετε μια ζωτική δύναμη, που προσαρμόστηκε και θεραπεύει για να προστατεύσει τη Γη για άλλη μια φορά.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Ένας συλλογικός αναστεναγμός ανακούφισης σάρωσε την ανθρωπότητα καθώς ο θόλος αναμορφωνόταν, ακόμα πιο δυνατός από πριν. Αλλά αυτό δεν ήταν συνηθισμένος θόλος. είχε εξελιχθεί, εμποτισμένος με νέα δύναμη και γνώση. Είχε γίνει μια πύλη σε άλλες σφαίρες, μια πύλη για απρόβλεπτα θαύματα.

Η Γη είναι σφαιρική

Όταν ο πύραυλος ξεπέρασε το όρια του θόλου, ανάμεσα σε άλλες φωτογραφίες, έστειλε μία εκπληκτική της ζωντανής σφαίρας που όλοι κατοικούσαν επάνω της. Ας μην ξεχνάμε πως ο Ερατοσθένης ο Κυρηναίος, ήταν ο πρώτος που μέτρησε την περίμετρο της Γης τον 2ο αιώνα π.Χ.

Δηλαδή ότι η Γη είναι σφαιρική και όχι επίπεδη. Μάλιστα έφτασε να αποδείξει ότι η περίμετρος είναι 39.690 χιλιόμετρα, όταν με σημερινές δορυφορικές μετρήσεις προκύπτει, πως ο μέσος όρος της περιμέτρου της Γης είναι 40.048 χιλιόμετρα!

Στην απεριόριστη έκταση του σύμπαντος

Τις μέρες που ακολούθησαν εκτυλίχθηκαν εκπληκτικά φαινόμενα. Ο κόσμος έξω από τον θόλο μεταμορφώθηκε σε ένα καλειδοσκόπιο με ζωντανά χρώματα και εξωτικά τοπία. Πλάσματα από άγνωστους γαλαξίες περιφέρονταν ελεύθερα, με την παρουσία τους σαγηνευτική και μαγευτική.

Η ανθρωπότητα μπορούσε τώρα να εξερευνήσει την απεριόριστη έκταση του σύμπαντος χωρίς ποτέ να εγκαταλείψει το σπίτι της.

Η Δρ Χάρτλεϊ, αρχικά επιβαρυμένη με ενοχές, συνειδητοποίησε ότι η εφεύρεσή της άνοιξε άθελά της ένα νέο κεφάλαιο στην ανθρώπινη ιστορία.

Έγινε εξερευνήτρια, οδηγώντας αμέτρητες αποστολές πέρα ​​από το κατώφλι του θόλου, τεκμηριώνοντας νέα είδη και ξετυλίγοντας τα μυστικά μακρινών κόσμων.

Πύραυλος. Ένας αυτόπτης μάρτυρας

Ο πύραυλος, κάποτε σύμβολο ανταγωνισμού, κατάκτησης αλλά και καταστροφής, συμβόλιζε τώρα τις απεριόριστες δυνατότητες της ανθρώπινης περιέργειας και αποφασιστικότητας. Έγινε ένα δοχείο ελπίδας, που κουβαλούσε ονειροπόλους και οραματιστές σε νέους ορίζοντες, ξεπερνώντας για πάντα τα όρια αυτού που κάποτε θεωρούνταν αδύνατο.

Και έτσι, η σύγκρουση του πυραύλου με τον θόλο που καλύπτει τη Γη έγινε ένας αυτόπτης μάρτυρας για τη μεγαλύτερη εποχή της ανθρωπότητας. Μάρτυρας ότι μέσα σε κάθε συμφορά βρίσκεται μια ευκαιρία για ανάπτυξη και εξέλιξη.

Ο κόσμος, για πάντα αλλαγμένος, αγκάλιασε τα θαύματα που βρίσκονταν πέρα ​​από τα κάποτε κλειστά σύνορά του, σφυρηλατώντας ένα μέλλον όπου οι δυνατότητες ήταν τόσο άπειρες όσο και ο ίδιος ο κόσμος.

diadrastika / Image by vantuz from depositphotos.com