Ένας από του Μαχητές του Φωτός, στο δάσος, μα μανδύα, βέλη και τόξο.
Image by Majorgaine from depositphotos

Οι Μαχητές του Φωτός και τα Σημάδια τους
Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Η Ιφιγένεια είχε ιδιαίτερο ταλέντο να απαθανατίζει στιγμές μέσα από τον φωτογραφικό της φακό. Περιπλανιόταν στους δρόμους αποτυπώνοντας την ουσία της ζωής σε κάθε κάδρο της. Τα αγαπημένα της θέματα ήταν οι άνθρωποι του χωριού της, ο καθένας με μια μοναδική ιστορία να πει. Όμως, δεν μπορούσε να φανταστεί ότι κάποτε θα συναντούσε τους Μαχητές του Φωτός.

Ένα ηλιόλουστο απόγευμα, καθώς η Ιφιγένεια έκανε μια βόλτα στην πλατεία του χωριού, παρατήρησε μια περίεργη παλιά φωτογραφία να φτερουγίζει στον αέρα. Ήταν μια ξεθωριασμένη εικόνα μιας ομάδας γενναίων ανδρών και γυναικών, που στέκονταν ψηλά με την ενδυμασία πολεμιστή.

Από που να έπεσε; Ενθουσιασμένη από τη φωτογραφία, η Ιφιγένεια την σήκωσε, διερωτώμενη ποιοι να ήταν αυτοί οι εξαιρετικοί μαχητές καβάλα σε άλογα.

Αποφασισμένη να ξετυλίξει το μυστήριο πίσω από τη φωτογραφία, η Ιφιγένεια ξεκίνησε μια αναζήτηση για να βρει τους μαχητές. Έψαξε το χωριό, δείχνοντας τη φωτογραφία σε κάθε ηλικιωμένο. Αλλά προς απογοήτευσή της, κανείς δεν μπορούσε να αναγνωρίσει τους πολεμιστές στην εικόνα.

Μια κρυμμένη κοινωνία

Μια μέρα μετά από καιρό, ενώ επισκεπτόταν την τοπική βιβλιοθήκη, η Ιφιγένεια έπεσε πάνω σε ένα παλιό βιβλίο γεμάτο με ιστορίες ηρώων και θρύλων. Καθώς ξεφύλλιζε τις σελίδες του, μια ιστορία τράβηξε την προσοχή της.

Μιλούσε για μια κρυμμένη κοινωνία που διέθετε εξαιρετικές δεξιότητες και είχε εξαφανιστεί μυστηριωδώς εδώ και πολύ καιρό. Τότε, θυμήθηκε τη φωτογραφία, Οι πολεμιστές της ταίριαζαν τέλεια με την περιγραφή που έδινε το βιβλίο.

Οδηγημένη από την περιέργειά της, η Ιφιγένεια αποφάσισε να τολμήσει πέρα ​​από το χωριό, στην αχαρτογράφητη έρημο των θρύλων, αναζητώντας την κρυμμένη κοινωνία. Εφοδιασμένη με τη φωτογραφική της μηχανή και μια καρδιά γεμάτη αποφασιστικότητα, ξεκίνησε μια συναρπαστική περιπέτεια.

Διαβάστε επίσης: Η Κατακερματισμένη Πόλη

Ταλαιπωρήθηκε αρκετά, όμως η πίστη της δεν αμφιταλαντεύτηκε ποτέ. Ήξερε ότι με κάθε της βήμα πλησίαζε όλο και περισσότερο στον στόχο της.

Τελικά, καθώς έφτασε στην κορυφή ενός βουνού, ένα θέαμα που κόβει την ανάσα ξετυλίχθηκε μπροστά στα μάτια της. Σε μια επικίνδυνη χαράδρα, βρισκόταν ένα διαφορετικό χωριό, σαν από ταινία, ανέγγιχτο από τον χρόνο. Το χωριό έσφυζε από ζωή. Εκεί, μπροστά της, ήταν οι Μαχητές του Φωτός. Πολλοί τους αποκαλούν και Εργάτες του Φωτός.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Αν και ήταν ντυμένοι με παραδοσιακές στολές με μανδύες, βέλη, τόξα και σπαθιά, ήταν εύκολα αντιληπτό ότι όλες τους διέθεταν κάτι μαγικό επάνω τους. Ακόμα και τα άλογα είχαν έναν ιδιαίτερο δυναμισμό. Ήταν όλα σαν βγαλμένα από παραμύθι.

Φωτογραφικές μηχανές πριν από αιώνες

Με δέος, η Ιφιγένεια πλησίασε τους Μαχητές του Φωτός, οι οποίοι την υποδέχτηκαν με ζεστά χαμόγελα. Αναγνώρισαν τη φωτογραφία αμέσως μόλις τους την έδειξε και, προς έκπληξή της, της αποκάλυψαν ότι τραβήχτηκε πριν από αιώνες, όταν είχαν αγωνιστεί γενναία για να προστατεύσουν τη γη από ένα αρχαίο κακό.

“Και υπήρχαν φωτογραφικές μηχανές πριν από αιώνες;” τους ρώτησε. “Φυσικά και υπήρχαν”, της εξήγησαν. “Το παρόν και το μέλλον είναι συμβατικές έννοιες που δημιούργησαν οι σύγχρονοι άνθρωποι, αλλά αφορούν ένα ενιαίο παρόν. Αν ήταν ξεχωριστά πράγματα, δεν θα μπορούσαμε να επισκεφθούμε αρχαία κτίρια από το παρελθόν, στο σήμερα ή στο αύριο.”

Διαβάστε επίσης: Ταξίδι με την «Πρόκληση του Νου»

Η αλήθεια είναι ότι την μπέρδεψαν αρκετά αυτές οι παράδοξες πληροφορίες, μιας και δεν τα πήγαινε καλά με αυτά τα θέματα. Τέλος πάντων, αυτός είναι ο λόγος που μια φωτογραφία από το παρελθόν, την φύσηξε ο άνεμος και βρέθηκε στα χέρια της, στο τώρα.

Διέθετε στοιχεία από τους Μαχητές του Φωτός

Της εξήγησαν ότι μάλλον δεν ήταν τυχαίο που βρήκε την φωτογραφία. Επειδή όλα τα πράγματα έχουν αισθήσεις – ασχέτως αν οι άνθρωποι το καταλαβαίνουν ή όχι – είναι πιθανό η φωτογραφία να επέλεξε την Ιφιγένεια γιατί διέθετε στοιχεία από τους Μαχητές του Φωτός. “Ποια είναι αυτά:” τους ρώτησε.

Η Ιφιγένεια ένιωθε πολλές φορές σαν ηρωίδα που είχε έρθει να εκπληρώσει κάποιο σκοπό. Μπορεί να μην ήξερε ποιος είναι ακριβώς αλλά γνωρίζει πως είναι κάτι σπουδαίο και σημαντικό. Νιώθει, αλλά δεν κατανοεί, την ανώτερη γνώση και την κοσμική σοφία.

Αγαπάει τους ανθρώπους και τα ζώα, τα φυτά και τα δέντρα και έχει κρίσεις πανικού ή προβλήματα άγχους όταν δεν μπορεί να βοηθήσει και να συνεισφέρει – ειδικά σε μαζικές καταστροφές, όπως πυρκαγιές και πλημμύρες που συνήθως προκαλούν ορισμένοι άνθρωποι εσκεμμένα.

Έχει βαθιά ενσυναίσθηση και πολλές φορές γίνεται έμπνευση για τους άλλους. Και κάπου μέσα της, ξέρει, γνωρίζει, ότι όλα είναι συγκοινωνούντα δοχεία, μία ενότητα που οι άνθρωποι την έχουν κακοποιήσει διαχωρίζοντάς την σε δήθεν ανεξάρτητα κομμάτια.

Οι Μαχητές του Φωτός είναι Αφορισμένοι

Στη συνέχεια τους ρώτησε γιατί κρύβονται και γιατί δεν βρίσκονται στην άμεση δράση για να βοηθήσουν τους ανθρώπους, όσους έχουν προβλήματα, ή να πολεμήσουν τις Δυνάμεις του Σκότους που επιβουλεύονται την ανθρωπότητα και τη Φύση, τον πλανήτη ολόκληρο.

Διαβάστε επίσης: Οι Αναζητητές του Αινίγματος και το Τάγμα των Σκιών

Της εξήγησαν πως δεν είναι όντα από άλλους πλανήτες, δεν έχουν υπερδυνάμεις όπως σε ταινίες με σούπερ ήρωες – αλλά δεν είναι και συνηθισμένοι άνθρωποι. Είναι χιλιάδες σε όλο τον κόσμο. Κάποιοι έχουν εκτιμήσει ότι φτάνουν περίπου τους 144.000 – όμως, με αυτό το νούμερο θέλουν περάσουν στον κόσμο ταυτίσεις που δεν ισχύουν.

Ο αριθμός 144.000 εμφανίζεται στην Αποκάλυψη του Ιωάννη και φαίνεται να αφορά, μάλλον Ισραηλίτες, οι οποίοι στα μέτωπά τους έχουν το σφράγισμα του Ιησού Χριστού, οι οποίοι λέγεται ότι θα παίξουν ένα σημαντικό ρόλο λίγο πριν την Δευτέρα Παρουσία.

Όμως οι ίδιοι δεν έχουν κάποια σχέση ή σύνδεση με όλα αυτά. Οι Μαχητές του Φωτός είναι αφορισμένοι με πολλούς και διάφορους τρόπους από διάφορες ομάδες, θρησκείες, συστήματα πεποιθήσεων και κοινωνίες των ανθρώπων. Κατά συνέπεια δρουν μυστικά. Οι τρόποι τους είναι, επίσης, μυστικοί – της ανέφεραν μερικούς αλλά της απαγόρευσαν να τους ανακοινώσει στον κόσμο.

Της επέτρεψαν, όμως, να αναφέρει ό,τι νομίζει σε μορφή θρύλων, μύθων και παραμυθιών, σε συμβολική ή αλληγορική γλώσσα. Με αυτές τις μεθόδους οι αλήθειες διαδίδονται και ταξιδεύουν για αιώνες χωρίς να κινδυνεύουν τόσο πολύ από την αισχρή λογοκρισία του καθενός, την ειρωνεία και τον χλευασμό και, φυσικά, την δήθεν ελευθερία του λόγου κάποιων ανθρώπων.

Η Ιφιγένεια οργάνωσε μια έκθεση

Ενθουσιασμένη που βρήκε τους Μαχητές, η Ιφιγένεια πέρασε μέρες απαθανατίζοντας τις ιστορίες τους, τις παραδόσεις τους και τις αξιοσημείωτες δεξιότητές τους μέσα από τον φωτογραφικό φακό της. Έμαθε ότι αυτοί οι πολεμιστές διέθεταν απίστευτες δυνάμεις, που πέρασαν από γενιά σε γενιά, επιτρέποντάς τους να προστατεύσουν το χωριό τους και να το κρατήσουν κρυφό από τον έξω κόσμο.

Καθώς η Ιφιγένεια αποχαιρετούσε τους μαχητές, ευγνώμων για την αξέχαστη εμπειρία, δεν μπορούσε παρά να θαυμάσει τη δύναμη μιας και μόνο φωτογραφίας. Την είχε οδηγήσει σε μια κρυφή φυλή και της έδωσε τη δυνατότητα να μοιραστεί την απίστευτη ιστορία τους με τον κόσμο.

Επιστρέφοντας στο χωριό της, η Ιφιγένεια οργάνωσε μια έκθεση, παρουσιάζοντας τις φωτογραφίες που είχε τραβήξει κατά τη διάρκεια της περιπέτειάς της – αφού τις μετέτρεψε σε καλλιτεχνικές δημιουργίες. Οι χωρικοί θαύμασαν τη δύναμη των Μαχητών του Φωτός, το πνεύμα τους και την αποφασιστικότητά τους – μέσα από ελκυστικές και ενδιαφέρουσες διδακτικές ιστορίες.

Ο θρύλος τους συνέχισε να ζει

Οι καλλιτεχνικές φωτογραφίες της Ιφιγένειας καθήλωσαν τους πάντες, καθώς τους μετέφερε σε έναν κόσμο γεμάτο θάρρος, μαγεία, αλλά και αφύπνισης. Ακόμη και όσοι δεν μπορούσαν να καταλάβουν, υποψιάστηκαν ή μπήκαν στη διαδικασία να αναρωτηθούν. Ήταν τροφή για σκέψη.

Διαβάστε επίσης: Όλη η Μαγεία Βρίσκεται στα Δάχτυλα του Χεριού μας

Από εκείνη την ημέρα και μετά, το ταλέντο της Ιφιγένειας ως καλλιτεχνικός φωτογράφος γιορτάστηκε παντού. Το όνομά της έγινε συνώνυμο της αποτύπωσης της ουσίας της ζωής και της λυρικής αφήγησης μέσα από τον μαγικό φακό της. Και οι Μαχητές του Φωτός, ο θρύλος τους συνέχισε να ζει, εμπνέοντας γενιές να αγκαλιάσουν τις μοναδικές δυνάμεις τους και να αγωνιστούν για αυτό στο οποίο πίστευαν.

diadrastika / Image by Majorgaine from depositphotos.com