Μένα με τηλεσκόπιο δείχνει στην κόρη της πως Ο Ήλιος είναι Ψεύτικος και το Φεγγάρι Ζωντανό
Image by adrenalina from depositphotos

Ο Ήλιος είναι Ψεύτικος και το Φεγγάρι Ζωντανό
Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Σε έναν κόσμο όπου ο ήλιος είναι ψεύτικος, μια ψευδαίσθηση που την νομίζουμε αληθινή και το φεγγάρι μοιάζει να έχει ζωντανή συνείδηση, η νεαρή αστρονόμος, η Φοίβη, σκοντάφτει πάνω σε μια κρυμμένη αλήθεια που έχει θαφτεί για αιώνες, εσκεμμένα.

Η Φοίβη πάντα γοητευόταν από τα ουράνια σώματα, περνώντας αμέτρητες νύχτες παρατηρώντας την απαλή λάμψη του φεγγαριού, αγνοώντας τη μυστική του αίσθηση. Κατά τη διάρκεια μιας ιδιαίτερα καθαρής νύχτας, καθώς με την κόρη της κοιτάζει το φεγγάρι μέσω του τηλεσκοπίου της, παρατηρεί κάτι περίεργο:

Τη Σελήνη τριγυρίζουν παράξενα αντικείμενα που μπαίνουν στους κρατήρες και βγαίνουν σε άλλα σημεία. Το φεγγάρι είναι σαν τρύπιο, σα να έχει τεράστιες καταπακτές. Μοιάζει να κατοικείται. Αυτό, όμως ήταν αδύνατο να συμβαίνει. Τόσες αποστολές έχουν πάει στη Σελήνη, δεν είπαν ότι είδαν κάτι τέτοιο.

Κάτι άλλο που παρατήρησε, μία άλλη μέρα, ήταν πως ορισμένα μυστηριώδη αντικείμενα που άνετα θα τα έλεγες διαστημόπλοια κατευθύνονταν στον Ήλιο. Σε έναν ήλιο, όμως που δεν έμοιαζε ζωντανός. Ήταν σαν φωτογραφία τοποθετημένη στο σκοτεινό διάστημα.

Διαβάστε επίσης: Ένας Κρητικός στο Χωριό με τις Ψευδαισθήσεις

Μια αναζήτηση ξεκινάει: Ο ήλιος είναι ψεύτικος;

Με αφορμή αυτά τα δύο ανεξήγητο περιστατικό τα οποία παρατήρησε πολλές πολλές φορές, η Φοίβη ξεκινά μια αναζήτηση για να αποκαλύψει την αλήθεια πίσω από την πρόσοψη του ήλιου και την κρυμμένη ζωτική δύναμη του φεγγαριού.

Καθοδηγούμενη από ένα μυστηριώδες ένστικτο ή διαίσθηση ότι ο ήλιος είναι ψεύτικος, φτάνει σε μια αινιγματική ομάδα αστρονόμων που φρουρούν σιωπηλά αυτή τη μυστική πληροφορία.

Εκείνοι, διστακτικοί στην αρχή, της αποκαλύπτουν ότι το φεγγάρι, γνωστό ως Σελήνη, Λούνα και Μήνη, είναι ο τελευταίος φύλακας της αληθινής δύναμης του ήλιου. Ο σκοπός του φεγγαριού είναι να κρατήσει ζωντανή την ουσία του ήλιου μέσα στη δική του ζωντανή αύρα.

Ένα μεσαιωνικό κείμενο

Της δείχνουν ένα μεσαιωνικό κείμενο που μοιάζει να αφηγείται ένα παραμύθι: Μια μάγισσα έκλεψε τον Ήλιο και τον αντικατέστησε με ένα λυχνάρι. Στη συνέχεια έσκαψε το φεγγάρι και έβαλε μέσα μαγεμένους για να φροντίζουν να μην σβήσει ποτέ το καντήλι.

Της εξηγούν πως το παραμύθι μπορεί να είναι αληθινό: ότι ο ήλιος, κάποτε ζωντανός και ζωογόνος, είχε σβήσει πριν από αιώνες εξαιτίας ενός ισχυρού προηγμένου πολιτισμού που είχε ρουφήξει όλη την ενέργειά του προκειμένου να την χρησιμοποιήσει για τις ανάγκες του.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Το κάτοπτρο που χρησιμεύει σαν αστροπύλη

Σύμφωνα με δικές τους εκτιμήσεις, οι ερασιτέχνες αστρονόμοι θεωρούν ότι στη θέση του Ήλιου έχει τοποθετηθεί ένα τεράστιο κάτοπτρο που χρησιμεύει σαν αστροπύλη και μέσα από εκεί διάφοροι πολιτισμοί το χρησιμοποιούσαν για να ταξιδεύουν όπου θέλουν.

Το κάτοπτρό ήταν σαν τεράστια σφαίρα στο μέγεθος του Ήλιου, μόνο που δεν εξέπεμπε κανένα ζωογόνο φως, ούτε ηλιακούς ανέμους, ούτε τίποτα, απλά ήταν φωτεινό σαν ένα στρογγυλό πορτατίφ που χόρευε μόνο του στο σκοτεινό διάστημα. Δηλαδή, ο ήλιος είναι ψεύτικος.

Ο έλεγχος του Ήλιου-κατόπτρου γινόταν μέσα από το φεγγάρι που είχε εκατομμύρια τεχνικούς και εκατομμύρια άλλους εργάτες που φρόντιζαν το εσωτερικό οικοσύστημα της Σελήνης και τον ήλιο-κάτοπτρο-αστροπύλη, ενώ μπορούσαν να χειραγωγούν το μυαλό και την καρδιά όλων των ζωντανών όντων που ζούσαν στη Γη. Τους έκαναν να πιστεύουν πως όλα ήταν αληθινά.

Τίποτα δεν έκανε τους ανθρώπους να αντιληφθούν ότι ο ήλιος είναι ψεύτικος και το φεγγάρι ζωντανό.

Διαβάστε επίσης: Μια βόλτα στον Κήπο των Ανθισμένων Σκέψεων

Έτοιμοι για μια επικίνδυνη αποστολή;

Συνειδητοποιώντας τον επικείμενο κίνδυνο, η Φοίβη προσπαθεί να σχηματίζει συμμαχία με τη γενναία ομάδα επαναστατών αστρονόμων. Πιστεύει ότι ο καθένας τους διαθέτει μοναδικές ικανότητες. Σκοπός θα ήταν όλοι μαζί, να ξεκινήσουν μια επικίνδυνη αποστολή για να προστατεύσουν τη Σελήνη και να αποκαταστήσουν την ψεύτικη λάμψη του ήλιου με την αληθινή.

Οι σύμμαχοι εξηγούν στη Φοίβη πως, ναι μεν, ζει το παραμύθι της αφήγησης, μόνο που η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Όλα αυτά που της είπαν είναι μία υπόθεση βασισμένη σε δικές τους παρατηρήσεις. Καμία επιστημονική και ερευνητική αρχή στον κόσμο, δεν παραδέχεται τέτοια πράγματα – αν και φαινόταν σίγουρο ότι γνωρίζουν.

Ποιος; Ποιος θα ήταν αυτός που δα διακινδύνευε τη θέση του, την έδρα του, την καριέρα για να παραδεχτεί έστω και σαν να πιθανό ενδεχόμενο ότι ο ήλιος είναι ψεύτικος; Κανείς.

Για να καταφέρουν να διασχίσουν ύπουλα εδάφη και να ξεπεράσουν τρομερές προκλήσεις προκειμένου να ξετυλίξουν σιγά σιγά την αλήθεια πίσω από την εξαφάνιση του ήλιου και το ήδη κατοικημένο φεγγάρι, θα πρέπει να έχουν τη συνδρομή όλων αυτών των αρχών.

Διαφορετικά, στην καλύτερη περίπτωση, θα τους περάσουν για αμόρφωτους γραφικούς, ψεκασμένους, ηλίθιους, φαντασιόπληκτους, ενώ στην χειρότερη: ψεύτες, κατασκευαστές θεωριών συνωμοσίας, εχθρούς της ανθρωπότητας και πολλά άλλα δυσάρεστα.

Αδύνατο να επηρεάσουν ολόκληρο τον κόσμο

Η Φοίβη συνειδητοποίησε πως θα ήταν αδύνατο ένας μύθος, κάποιες παρατηρήσεις και λίγοι άνθρωποι, να επηρεάσουν ολόκληρο τον κόσμο και ειδικά τις αρχές εκείνες που σαν σκοτεινοί μάγοι φυλούν το μυστικό του ψεύτικου Ήλιου και του ζωντανού φεγγαριού.

Κι όμως, σκέφτηκε η Φοίβη: σε μια κορυφαία μάχη ενάντια θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν την ενέργεια του φεγγαριού, ξυπνώντας τον κοιμισμένο ήλιο μέσα του και να το απαλλάξουν από το βάρος της απόκρυψης του μυστικού του Ήλιου.

Διαβάστε επίσης: Η Σέριφος και το Φως από τον Σείριο

Έπρεπε να αποκαλύψει την αλήθεια

Γύρισε σπίτι απογοητευμένη. Όταν τα είπε αυτά στον άντρα της εκείνος ξεκαρδίστηκε στα γέλια – αν και χτυπιόταν για μέρες – της έλεγε πως την στήριζε γιατί όλοι είχαν δικαίωμα στη διαφορετική άποψη. Δηθενιές.

Όμως πολύ γρήγορα το ηθικό της επανήλθε πιο ακμαίο από ποτέ. Μία καταπληκτική ιδέα της είχε κατέβη. Ορκίστηκε στον εαυτό της πως θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της, όχι μόνο για να αποκαλύψει την αλήθεια πίσω από την εξαφάνιση του ήλιου, αλλά επίσης τη διασύνδεση μεταξύ των ανθρώπων, του σύμπαντος και των αιθέριων δυνάμεων που διέπουν την ίδια τη ζωή.

Μόνη εναντίον όλων. Αλλά όχι. Είχε και μία κόρη που δεν χρειαζόταν να κινδυνέψει να ξεφτιλιστεί μεγαλώνοντας. Έπρεπε πρώτα να την προστατέψει και μετά να εφαρμόσει το σχέδιό της.

diadrastika / Image by adrenalina from depositphotos.com