Όρος Shasta

Εικόνα από Google με πιθανό ΑΤΙΑ ή Αστρική Πύλη
Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Μία πολύ περίεργη εικόνα από Google του 2011 άρχισε να κυκλοφορεί δύο χρόνια αργότερα, από ανθρώπους που σκέφτηκαν ότι μπορεί να δείχνει πιθανό ΑΤΙΑ ή Αστρική Πύλη ή κάποιο άλλο εναέριο φαινόμενο που δεν ήξεραν την ονομασία του για να το πουν.

Πολλοί σκεπτικιστές εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους, συμφωνώντας πως δεν είναι τίποτε περισσότερο από κάποιο σφάλμα του φωτογραφικού της Google ή κάποια αντανάκλαση που έδωσε το παράξενο σχήμα και τη μορφή που θα δείτε στη συνέχεια παρακάτω.

Λεμουρία και εκδηλώσεις με προσκυνήματα

Το ενδιαφέρον σημείο στην εικόνα από Google, έλαβε χώρα πάνω από το όρος Shasta, για το οποίο πολλοί πιστεύουν ότι μια χαμένη ήπειρος που ονομάζεται Λεμουρία είναι κρυμμένη κάτω από το βουνό, μαζί με την πρωτεύουσά της, την κρυστάλλινη πόλη, Telos.

Ενώ μερικοί πιστεύουν ότι η Λεμουρία υπάρχει μόνο στο μυαλό και τη φαντασία πολλών ανθρώπων, άλλοι ισχυρίζονται ότι πράγματι έχουν δει ψηλούς Λεμούριους με ρόμπες να ψωνίζουν στην πόλη ή να ταξιδεύουν μέσα και έξω από το βουνό με ιπτάμενο δίσκο σε μορφή σύννεφου.

Αρκετοί από εκείνους που τα πιστεύουν, έρχονται στην περιοχή και ζητούν πνευματική καθοδήγηση, ενώ δεν λείπουν και εκδηλώσεις με προσκυνήματα, καθώς όλο το όρος Shasta γίνεται μέρα με τη μέρα κάτι σαν μια Μέκκα της Νέας Εποχής.

Αλλά το όρος Shasta έχει μια πνευματική φήμη που προϋπήρχε από το κίνημα της Νέας Εποχής. Το βουνό είναι ιερό για τη φυλή Winnemem Wintu, η οποία είναι ιθαγενής στην περιοχή του ποταμού McCloud της Βόρειας Καλιφόρνια.

Διαβάστε επίσης: Λεμουρία. Η Μυστηριώδης Μυθική Ήπειρος

Η εικόνα από Google

Πάνω από το περιβόητο όρος Shasta εμφανίστηκε στον ουρανό και αποτυπώθηκε στον φακό εικόνα από Google, το 2011, με ένα πολύ ιδιαίτερο σκηνικό που μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα πυροδότησε πολλές ερμηνείες και σκέψεις όταν εντοπίστηκε αργότερα από κάποιους κυνηγούς του μυστηρίου για το τι ακριβώς ήταν ή τι θα μπορούσε να ήταν.

Έτσι, περίπου από το 2013 άρχισε να μοιράζεται και να εξαπλώνεται στα social media. Ο καθένας έλεγε τη γνώμη του και ερμήνευε το επίμαχο σημείο με τον δικό του τρόπο: αντανάκλαση, παιχνίδισμα του φωτός, φυσικό φαινόμενο, αιθερικό διαστημόπλοιο, αστροπύλη, ΑΤΙΑ και πολλά άλλα.

Εικόνα από Google με πιθανό ΑΤΙΑ ή Αστρική Πύλη, ή κάποιο άλλο ακαθόριστο εναέριο φαινόμενο

Η εξήγηση στην εικόνα από Google, από έναν Ινδιάνο ξεναγό

Για τη συνέχεια, επινόησα μια ιστορία για το τι θα μπορούσε να είναι αυτό που αποτυπώθηκε στην εικόνα από Google. Δίνεται η εξήγηση της εικόνας από έναν Ινδιάνο ξεναγό. Καθώς θεωρείται πως οι ινδιάνοι έχουν ακόμα πολύ καλή επαφή με τη Φύση και τη Γη, ίσως, η ερμηνεία του να έχει μια κάποια αξία.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Oδηγίες για τα μονοπάτια του Όρους Shasta

Ένα πρωί, κάποιοι άνθρωποι, τουρίστες από άλλα μέρη, αναζητούσαν οδηγίες για τα μονοπάτια του Όρους Shasta. Ήταν πεπεισμένοι από τους θρύλους ότι μέσα στο βουνό κατοικούσαν Λεμούριοι. Αφού κατέβηκαν από το πούλμαν, όλοι ένιωσαν πως η ατμόσφαιρα ήταν διαφορετική και ότι ο Ήλιος έλαμπε με ένα διαφορετικό τρόπο απ’ ότι συνήθως.

Οι τουρίστες το παρατήρησαν, το ένιωσαν, αλλά δεν μπορούσαν να το εξηγήσουν. Ο ινδιάνος ξεναγός και οδηγός που είχαν μαζί τους, οσμίστηκε στον αέρα ότι κάτι θα συνέβαινε. Ήξερε τι θα συνέβαινε.

Διαβάστε επίσης: Η Κρυμμένη Πόλη Κάτω από το Όρος Shasta

Μία φωτεινή δέσμη έσκασε

Καθώς προχωρούσαν, ο Ινδιάνος ξεναγός είχε ήδη αρχίσει να περιγράφει που βρισκόντουσαν, τι έβλεπαν δεξιά κι αριστερά. Πάνω που έκανε την αρχή να ξεκινήσει μια αφήγηση για έναν από τους πολλούς θρύλουν, κάτι συνέβη.

Μία φωτεινή δέσμη έσκασε δένοντας ουρανό και γη, περνώντας μέσα από ένα δισκοειδές ουράνιο τόξο, σαν πρίσμα, δημιουργώντας σε εκείνο το σημείο μία χοάνη. Από αυτή βγήκε ένα λαμπερό αντικείμενο που λαμποκοπούσε και άστραφτε από τον Ήλιο.

Όσοι το είδαν τους φάνηκε – ή έτσι ήθελαν να νομίζουν – ότι κατευθύνθηκε προς την κορυφή του όρους και εξαφανίστηκε μέσα του.

Ξαφνικά ένα περίεργο αεράκι ήρθε από το πουθενά. Ήταν σαν απαλό ωστικό κύμα. Ένας δυνατός αλλά μακρινός κρότος ακούστηκε από ψηλά. Ήταν σαν βροντή. Όλοι κοίταξαν ψηλά, με περιέργεια. Ο ουρανός σα να σκίστηκε, για ένα δέκατο του δευτερολέπτου – ή έτσι τους φάνηκε.

Όλοι ρωτούσαν τον ινδιάνο ξεναγό

Οι τουρίστες είχαν ενθουσιαστεί αλλά κανείς δεν πρόλαβε να τραβήξει κάποια φωτογραφία. Μόνο ο φωτογραφικός φακός της Google – κι αυτό, εντελώς τυχαία. Όλοι ρωτούσαν τον ινδιάνο ξεναγό και οδηγό τους τι ήταν αυτό που είδαν.

Εκείνος, όπως και ο αρχηγός της φυλής, ανησυχούσε ότι όλοι αυτοί οι επισκέπτες που ήθελαν να βρουν πνευματική καθοδήγηση στο όρος, ουσιαστικά το έβλαπταν με τις προσωπικές τους περιέργειες αλλά και τις φήμες-ερμηνείες που διέδιδαν αργότερα στους φίλους και συγγενείς τους. Ίσως, θα έπρεπε να σταματήσουν την ξενάγηση.

Ωστόσο, γνώριζε την απάντηση στο ερώτημα που του έθεσαν, επειδή οι αρχαίοι πρόγονοι της φυλής του είχαν βγει από αυτό το βουνό, οπότε όλοι ήταν υποχρεωμένοι να είναι οι παρατηρητές του. Τελικά, αποκρίθηκε πολύ λακωνικά: Είναι μια σκέψη. Μια σκέψη της Γης.

Διαβάστε επίσης: Η Πριγκίπισσα της Telos Αποκαλύπτει τον Υπόγειο Πολιτισμό, κάτω από το Όρος Shasta της Καλιφόρνιας

Τι ήθελε να πει ο ινδιάνος

Οι τουρίστες αναρωτήθηκαν. Τι ήθελε να πει ο ινδιάνος; Τότε, ένας νευροχειρούργος που ήταν ανάμεσα στο γκρουπ τουριστών, ερμήνευσε την απάντηση του ινδιάνου, όσο πιο απλά και λαϊκά μπορούσε, ως εξής:

Στο νευρικό μας σύστημα, υπάρχουν οι λεγόμενες νευρικές συνάψεις. Είναι πολύ μικροσκοπικές δομές που επιτρέπουν να μεταδοθεί ένα σήμα, από ένα νευρώνα σε έναν άλλο ή σε ένα κύτταρο. Αυτό το σήμα, είναι ένα είδος επικοινωνίας μιας πληροφορίας.

Κάποιοι παραδοσιακοί λαοί αντιλαμβάνονται τον πλανήτη μας ως ζωντανό οργανισμό. Αυτό που είδαμε, θα μπορούσε να είναι μία τέτοιου είδους σύναψη, οι ινδιάνοι το αποδίδουν σαν σκέψη της Γης, η οποία έτυχε να είναι ορατή και έτυχε να είμαστε αυτόπτες μάρτυρες. Είναι υπέροχο!

Από όλο το γκρουπ τουριστών, μόνο δύο κατάλαβαν τι εννοούσε ο γιατρός. Οι υπόλοιποι έμειναν επηρεασμένοι από την συνηθισμένη εξήγηση και ερμηνεία που θα έδιναν οι ουφολόγοι. Δηλαδή, ότι είδαν μία αστρική πύλη και ένα ΑΤΙΑ να βγαίνει μέσα από αυτήν.

Όταν άρχισε να διαδίδεται η εικόνα από Google, κυκλοφόρησαν πολλά βίντεο με αυτή την άποψη στον τίτλο τους, όπως για παράδειγμα: UFO Exits Portal Over Mount Shasta 2013 HD.

diadrastika / Top Image by Brigitte Werner from Pixabay