Φωτό Google Earth με πιθανό ΑΤΙΑ και Αστρική Πύλη

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Πάνω από το περιβόητο βουνό Shasta εμφανίστηκε στον ουρανό και αποτυπώθηκε στον φακό του Google Earth, το 2011, ένα πολύ ιδιαίτερο σκηνικό που μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα πυροδότησε πολλές ερμηνείες και σκέψεις για το τι ακριβώς ήταν ή τι θα μπορούσε να ήταν όταν εντοπίστηκε αργότερα από κάποιους κυνηγούς του μυστηρίου. Έτσι, περίπου από το 2013 άρχισε να μοιράζεται και να εξαπλώνεται στα social media. Ο καθένας έλεγε τη γνώμη του και ερμήνευε το επίμαχο σημείο με τον δικό του τρόπο: αντανάκλαση, παιχνίδισμα του φωτός, φυσικό φαινόμενο, αιθερικό διαστημόπλοιο, αστροπύλη και πολλά άλλα.

Όπως είπαμε, το ενδιαφέρον σημείο της φωτογραφίας έλαβε χώρα πάνω από το όρος Shasta, για το οποίο πολλοί πιστεύουν ότι μια χαμένη ήπειρος που ονομάζεται Λεμουρία είναι κρυμμένη κάτω από το βουνό, μαζί με την πρωτεύουσά της, την κρυστάλλινη πόλη, Telos. (Διαβάστε επίσης: Η Πριγκίπισσα της Telos Αποκαλύπτει τον Υπόγειο Πολιτισμό, κάτω από το Όρος Shasta της Καλιφόρνιας)

Ενώ μερικοί πιστεύουν ότι η Λεμουρία υπάρχει μόνο στο μυαλό και τη φαντασία πολλών ανθρώπων, άλλοι ισχυρίζονται ότι πράγματι έχουν δει ψηλούς Λεμούριους με ρόμπες να ψωνίζουν στην πόλη ή να ταξιδεύουν μέσα και έξω από το βουνό με ιπτάμενο δίσκο σε μορφή σύννεφου. Αρκετοί από εκείνους που πιστεύουν, έρχονται στην περιοχή και ζητούν πνευματική καθοδήγηση, ενώ δεν λείπουν και εκδηλώσεις με προσκυνήματα, καθώς όλο το όρος γίνεται μέρα με τη μέρα κάτι σαν μια Μέκκα της Νέας Εποχής.

Αλλά το όρος Shasta έχει μια πνευματική φήμη που προϋπήρχε πολύ πριν από το κίνημα της Νέας Εποχής. Το βουνό είναι ιερό για τη φυλή Winnemem Wintu, η οποία είναι ιθαγενής στην περιοχή του ποταμού McCloud της Βόρειας Καλιφόρνια. Για τη συνέχεια, επινόησα μια ιστορία για το τι θα μπορούσε να είναι αυτό που αποτυπώθηκε στην εικόνα του Google Earth, βάζοντας τη φαντασία μου να δουλέψει.

Ένα πρωί, κάποιοι άνθρωποι, τουρίστες από άλλα μέρη, αναζητούσαν οδηγίες για τα μονοπάτια του Όρους Σάστα. Ήταν πεπεισμένοι από τους θρύλους ότι μέσα στο βουνό κατοικούσαν Λεμούριοι. Αφού κατέβηκαν από το πούλμαν, όλοι ένιωσαν πως η ατμόσφαιρα ήταν διαφορετική και ότι ο Ήλιος έλαμπε με ένα διαφορετικό τρόπο απ’ ότι συνήθως. Οι τουρίστες το παρατήρησαν, το ένιωσαν, αλλά δεν μπορούσαν να το εξηγήσουν. Ο ινδιάνος ξεναγός και οδηγός που είχαν μαζί τους, οσμίστηκε στον αέρα ότι κάτι θα συνέβαινε. Ήξερε τι θα συνέβαινε.

Ξαφνικά ένα περίεργο αεράκι ήρθε από το πουθενά. Ήταν σαν απαλό ωστικό κύμα. Ένας δυνατός αλλά μακρινός κρότος ακούστηκε από ψηλά. Ήταν σαν βροντή. Όλοι κοίταξαν ψηλά, με περιέργεια. Ο ουρανός σα να σκίστηκε, για ένα δέκατο του δευτερολέπτου – ή έτσι τους φάνηκε. Μία φωτεινή δέσμη έσκασε δένοντας ουρανό και γη, περνώντας μέσα από ένα δισκοειδές ουράνιο τόξο, σαν πρίσμα, δημιουργώντας σε εκείνο το σημείο μία χοάνη. Από αυτή βγήκε ένα λαμπερό αντικείμενο που λαμποκοπούσε και άστραφτε από τον Ήλιο. Όσοι το είδαν τους φάνηκε – ή έτσι ήθελαν να νομίζουν – ότι κατευθύνθηκε προς την κορυφή του όρους και εξαφανίστηκε μέσα του.

Οι τουρίστες είχαν ενθουσιαστεί αλλά κανείς δεν πρόλαβε να τραβήξει κάποια φωτογραφία. Μόνο ο φωτογραφικός του Google Earth – κι αυτό, εντελώς τυχαία. Όλοι ρωτούσαν τον ινδιάνο ξεναγό και οδηγό τους τι ήταν αυτό που είδαν. Εκείνος, όπως και ο αρχηγός της φυλής, ανησυχούσε ότι όλοι αυτοί οι επισκέπτες που ήθελαν να βρουν πνευματική καθοδήγηση στο όρος, ουσιαστικά το έβλαπταν με τις προσωπικές τους περιέργειες αλλά και τις φήμες-ερμηνείες που διέδιδαν αργότερα στους φίλους και συγγενείς τους. Ίσως, θα έπρεπε να σταματήσουν την ξενάγηση. Ωστόσο, γνώριζε την απάντηση επειδή η φυλή του είχε βγει από αυτό το βουνό, οπότε όλοι ήταν υποχρεωμένοι να είναι οι παρατηρητές του. Τελικά, αποκρίθηκε πολύ λακωνικά: Είναι μια σκέψη. Μια σκέψη της Γης.

Οι τουρίστες αναρωτήθηκαν. Τι ήθελε να πει ο ινδιάνος; Τότε, ένας νευροχειρούργος που ήταν ανάμεσα στο γκρουπ τουριστών, ερμήνευσε την απάντηση του ινδιάνου, όσο πιο απλά και λαϊκά μπορούσε, ως εξής: Στο νευρικό μας σύστημα, υπάρχουν οι λεγόμενες νευρικές συνάψεις. Είναι πολύ μικροσκοπικές δομές που επιτρέπουν να μεταδοθεί ένα σήμα, από ένα νευρώνα σε έναν άλλο ή σε ένα κύτταρο. Αυτό το σήμα, είναι ένα είδος επικοινωνίας μιας πληροφορίας. Κάποιοι παραδοσιακοί λαοί αντιλαμβάνονται τον πλανήτη μας ως ζωντανό οργανισμό. Αυτό που είδαμε, είναι μία σύναψη, οι ινδιάνοι το αποδίδουν σαν σκέψη της Γης, η οποία έτυχε να είναι ορατή και έτυχε να είμαστε αυτόπτες μάρτυρες. Είναι υπέροχο!

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Μόνο δύο κατάλαβαν τι εννοούσε ο γιατρός. Οι υπόλοιποι έμειναν επηρεασμένοι από την συνηθισμένη εξήγηση και ερμηνεία που θα έδιναν οι ουφολόγοι. Δηλαδή, ότι είδαν μία αστρική πύλη και ένα ΑΤΙΑ να βγαίνει μέσα από αυτήν. Μετά την εμφάνιση της φωτογραφίας στο Google Earth, κυκλοφόρησαν πολλά βίντεο με αυτή την άποψη στον τίτλο τους, όπως για παράδειγμα: UFO Exits Portal Over Mount Shasta 2013 HD.

diadrastika / Image by Brigitte Werner from Pixabay