Το Όρος Shasta όπου μέσα του λέγεται πως υπάρχει κρυμμένη πόλη

Η Κρυμμένη Πόλη Κάτω από το Όρος Shasta
Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Τεχνολογικά προηγμένα όντα

Στη γραφική ομορφιά της βόρειας Καλιφόρνια βρίσκεται ένα μαγευτικό βουνό που καλύπτεται από μυστήριο και γοητεία – το όρος Shasta. Αυτό το αδρανές ηφαίστειο έχει συνδεθεί εδώ και πολύ καιρό με μία κρυμμένη πόλη που βρίσκεται κάπου μέσα του ή από κάτω του.

Σχετίζεται δε, με υπερφυσικά φαινόμενα, τεχνολογικά προηγμένα όντα, μυθικά πλάσματα, ακόμη και εξωγήινες συναντήσεις.

Η γοητεία όλων αυτών, έχει προσελκύσει αμέτρητους αναζητητές, τυχοδιώκτες και πνευματικούς λάτρεις όλα αυτά τα χρόνια. Σήμερα, ξεκινάμε ένα μικρό ταξίδι για να εξερευνήσουμε μερικά από τα μυστικά του όρους Shasta και της κρυμμένης πόλης του.

Μια κρυμμένη πόλη

Ο θρύλος λέει ότι κάτω από την επιφάνεια αυτού του υπέροχου βουνού βρίσκεται μια κρυμμένη πόλη, ένα καταφύγιο για μια προηγμένη φυλή όντων. Αυτές οι τεχνολογικά προηγμένες οντότητες λέγεται ότι κατέχουν γνώση πολύ πέρα ​​από την κατανόησή μας, και κάποιοι ισχυρίζονται ότι ζουν εκεί για αιώνες, κρυμμένες από τα μάτια του έξω κόσμου.

Διαβάστε επίσης: Η Πριγκίπισσα της Telos Αποκαλύπτει τον Υπόγειο Πολιτισμό, κάτω από το Όρος Shasta της Καλιφόρνιας

Σε μερικές αφηγήσεις, η κρυμμένη πόλη δεν κατοικείται πλέον, ενώ σε άλλες κατοικήθηκε από μια τεχνολογικά προηγμένη κοινωνία ανθρώπων ή μυθικών όντων και φιγούρων που επιθεωρούν τη Γη για το καλό της ανθρωπότητας και του πλανήτη.

Saint Germain και Rakoczi

Μια τέτοια παράξενη φιγούρα που συνδέεται με το όρος Shasta είναι ο Saint Germain. Γνωστός ως ο «Wonderman της Ευρώπης», πιστεύεται ότι ήταν ένας δάσκαλος που αναλήφθηκε, ένα φωτισμένο ον που πέτυχε μια αυξημένη κατάσταση συνείδησης. Πολλοί πιστεύουν ότι το πνεύμα του κατοικεί στο όρος Shasta, καθοδηγώντας και προστατεύοντας τους κατοίκους της κρυμμένης πόλης.

Μία από τις πιο συναρπαστικές ιστορίες που σχετίζονται με το όρος Shasta περιλαμβάνει τον Δάσκαλο Rakoczi, μια επίσης θρυλική φιγούρα που συνδέεται με τη θεοσοφία και τους Αναληφθέντες Διδάσκαλους. Ορισμένοι τον ταυτίζουν με τον Saint Germain.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο Δάσκαλος Ρακότσι ήταν ηγέτης μιας μυστικής κοινωνίας γνωστής ως Μεγάλη Λευκή Αδελφότητα, η οποία φέρεται να κρατά το κλειδί για την πνευματική εξέλιξη της ανθρωπότητας.

Μερικοί πιστεύουν ότι ο Δάσκαλος Rakoczi κατοικεί στην κρυμμένη πόλη του όρους Shasta, εργάζεται ακούραστα για να καθοδηγήσει την ανθρωπότητα προς μια ανώτερη κατάσταση συνείδησης. Πολλοί άνθρωποι ισχυρίστηκαν ότι τον είδαν και μιλούσαν μαζί του στο βουνό.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Διαβάστε επίσης: Όρος Σάστα. Τα μυστήρια του ιερoύ βουνού

Αλλά δεν σταματά εκεί η μυστηριώδης γοητεία του Όρους Shasta. Εκτείνεται πέρα ​​από τη σφαίρα της πνευματικότητας.

Πύλη σε άλλες διαστάσεις

Καθώς μπαίνουμε στην Εποχή του Υδροχόου, μια εποχή μεταμόρφωσης και φώτισης, πολλοί πιστεύουν ότι το όρος Shasta λειτουργεί ως πύλη σε άλλες διαστάσεις. Αυτή η πεποίθηση έχει οδηγήσει σε μια εισροή αναφορών για θεάσεις UFO, ανεξήγητα φώτα στον ουρανό και συναντήσεις με εξωγήινα όντα.

Οι ιστορίες δεν τελειώνουν εκεί. Η ύπαρξη μυθικών πλασμάτων στην περιοχή του όρους Shasta έχει αιχμαλωτίσει τη φαντασία πολλών. Οι θρύλοι μιλούν για πλάσματα που θυμίζουν μεγαλόσωμα ή πολύ ψηλά ανθρωπόμορφα όντα που περιφέρονται στα πυκνά δάση που περιβάλλουν το βουνό, ενώ άλλοι ισχυρίζονται ότι συναντώνται με αυτά τα όντα καθώς και με άλλα, τύπου νεράιδας.

Ο Scott C. Waring,γνωστός “κυνηγός UFO”, συμφωνεί σε γενικές γραμμές και θεωρεί πως η πληροφορία με τον Δάσκαλο Rakoczi ή Saint Germain είναι σωστή, καθώς και πριν από 40 χρόνια, όταν ήταν ακόμα παιδί, του είχαν πει ιστορίες για όντα που ζούσαν κάτω από το όρος Shasta.

Διαβάστε επίσης: Η Φυλή των Εξωγήινων που Ζει Κάτω από Ένα Όρος και Είναι Φιλική προς την Ανθρωπότητα

Προφανώς, πρόκειται για μια εξελιγμένη εξωγήινη φυλή η οποία είναι πνευματικής φύσης η οποία, κυρίως, “κρατάει ένα χαμηλό προφίλ” κάτω από το όρος Shasta. Μάλιστα, υπάρχουν κάποιες φωτογραφίες που κατά την άποψή του είναι η απόδειξη ότι εξωγήινα νοήμονα όντα εξακολουθούν να βρίσκονται και να ζουν μέσα στο βουνό.

Πολλοί τα θεωρούν όλα αυτά παραμύθια

Όλες αυτές οι ιστορίες ενισχύουν περαιτέρω τη μυστικιστική αύρα που περιβάλλει το όρος Shasta. Αν και πολλοί τα θεωρούν όλα αυτά παραμύθια, πάρα πολλοί άλλοι δελεάζονται και μόνο με την ιδέα, την προσδοκία, την ελπίδα ή και με τη γοητεία αυτών των θρύλων – είναι ένας τρόπος να ξεφύγει κανείς από την πραγματικότητα.

Κι ενώ οι σκεπτικιστές απορρίπτουν αυτές τις αναφορές ως απλή λαογραφία, νεομυθολογία και υπερβολή, η αναμφισβήτητη γοητεία του όρους Shasta συνεχίζει να μαστιγώνει με εικασίες το νου πολλών ανθρώπων.

ενδεικτικά, με πληροφορίες από wikipedia.org, etdatabase.com
diadrastika / Image by David Mark from Pixabay