Οδηγίες επιβίωσης για το Μεγάλο Γεγονός που είναι προ των πυλών
Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Τελικά συνέβαινε. Το Μεγάλο Γεγονός του φεστιβάλ για το οποίο όλοι είχαν προετοιμαστεί ήταν προ των πυλών. Καθώς ο ενθουσιασμός και η προσμονή γέμισαν τον αέρα, οι φήμες για οδηγίες επιβίωσης άρχισαν να διαδίδονται μεταξύ των θαυμαστών.

Οι φήμες έλεγαν ότι η εκδήλωση επρόκειτο να είναι ένα τεράστιο, υπαίθριο φεστιβάλ και οι οδηγίες επιβίωσης ήταν κρίσιμες για οποιονδήποτε θα παρευρεθεί. Ευτυχώς, μια σκληροπυρηνική θαυμάστρια, η Ιουλία, είχε μπει στα χέρια της στον πολυπόθητο κατάλογο με συμβουλές επιβίωσης.

Καθώς πλησίαζε η ημέρα της εκδήλωσης, η Ιουλία μαζεύτηκε με τους φίλους της για να ακολουθήσει τις οδηγίες. Τους συνέστησαν να φέρουν άφθονο νερό, σνακ και κουτί πρώτων βοηθειών, καθώς η εκδήλωση αναμενόταν να διαρκέσει όλη την ημέρα. Έπρεπε επίσης να ντύνονται σωστά και να φέρουν αδιάβροχο, καθώς ο καιρός ήταν απρόβλεπτος.

Αλλά η πιο σημαντική συμβουλή επιβίωσης ήταν να μείνουμε μαζί. Η εκδήλωση επρόκειτο να είναι γεμάτη κόσμο και ήταν εύκολο να χαθεί κάποιος μέσα στη λαοθάλασσα. Έκαναν ένα σχέδιο να ορίσουν ένα σημείο συνάντησης σε περίπτωση που χωρίζονταν και να παρακολουθούν πάντα ο ένας τον άλλον.

Καθώς έφτασε η ημέρα της εκδήλωσης, η Ιουλία και οι φίλοι της ένιωσαν προετοιμασμένοι και έτοιμοι για ό,τι κι αν έφερνε η μέρα. Έφτασαν νωρίς, οπλισμένοι με τις προμήθειες επιβίωσής τους και πήραν το δρόμο τους προς τους χώρους του φεστιβάλ.

Η εκδήλωση ήταν όλα όσα ήλπιζαν και όχι μόνο. Η μουσική ήταν δυνατή, η ατμόσφαιρα ήταν ηλεκτρική και η ενέργεια ήταν μεταδοτική. Καθώς η μέρα έγινε νύχτα, χόρεψαν και τραγούδησαν τα αγαπημένα τους τραγούδια, δημιουργώντας αναμνήσεις που θα κρατούσαν μια ζωή.

Χάρη στις οδηγίες επιβίωσης, μπόρεσαν να περιηγηθούν στα πλήθη, να παραμείνουν ενυδατωμένοι και να περάσουν καταπληκτικά χωρίς παρατράγουδα. Καθώς η εκδήλωση έφτασε στο τέλος της, η Ιουλία και οι φίλοι της κοιτάχτηκαν με μια αίσθηση ολοκλήρωσης. Είχαν επιζήσει από το Μεγάλο Γεγονός του φεστιβάλ και είχαν τον χρόνο της ζωής τους να το κάνουν.

Καθώς έφτασαν στο σπίτι τους, ήξεραν ότι θα αγαπούσαν πάντα τις αναμνήσεις εκείνης της ημέρας και τον δεσμό που είχαν δημιουργήσει μέσα από την κοινή τους εμπειρία. Και περίμεναν ήδη με ανυπομονησία το επόμενο Μεγάλο Γεγονός, οπλισμένοι με τις οδηγίες επιβίωσής τους και έτοιμοι για ό,τι τους έρχονταν

diadrastika / Image by Gerd Altmann from Pixabay

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.