Τα Υαλοποιημένα Κτίρια που Άφησαν Πίσω τους οι ΕΛ από τον Σείριο, σύμφωνα με ισχυρισμούς

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Η Σκωτία είναι μια χώρα που φιλοξενεί πολλές μυστηριώδεις ιστορίες αρχαίων όντων, για τα οποία λέγεται ότι κατοικούσαν κάποτε στα εκπληκτικά όμορφα υψίπεδα. Από τις νεράιδες μέχρι τα αρχαία τέρατα της θάλασσας.

Ωστόσο, πέρα από αυτές τις γνωστές ιστορίες, υπάρχει ένα σκωτσέζικο μυστήριο που, τα άφθονα στοιχεία που υπάρχουν γύρω του, οδηγούν κατευθείαν στο συμπέρασμα πως πρόκειται για μία ακαθόριστη αρχαία τεχνολογία.

Πριν από περίπου 200 χρόνια, αρχαιολόγοι εξερευνώντας την αγροτική ύπαιθρο ήρθαν «αντιμέτωποι» με αρχαία ερείπια που επισημάνθηκαν να έχουν αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά. Περίπου  60 μυστηριώδεις δομές «στρώνουν» τα υψίπεδα της Σκωτίας.

Κατασκευάστηκαν από βράχια χωρίς κονίαμα, αλλά τα πετρώματα στο εξωτερικό στρώμα αυτών των δομών, μετά την ολοκλήρωσή τους, περάστηκαν από μια άγνωστη διαδικασία υαλοποίησης. Οι οικοδόμοι αυτών των εξαιρετικών οχυρών, θα μπορούσαμε να πούμε με απλά περιγραφικά λόγια ότι, είχαν τον τρόπο, την ικανότητα και τα μηχανήματα ώστε να θερμαίνουν τις πέτρες σε τέτοιο βαθμό που το εξωτερικό στρώμα τους μετατράπηκε πραγματικά σε γυαλί.

Μπορεί να μοιάζει έτσι απλό και εύκολο όσο ακούγεται, αλλά απέχει πολύ από το τι συνέβη στην πραγματικότητα. Ωστόσο, εκείνο που κατάφεραν οι κατασκευαστές τους ήταν να σταθεροποιήσουν τις πέτρες στη θέση τους και να τις κάνουν σχεδόν αδιαπέραστες από καιρικές διαβρώσεις. Το γεγονός αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει στο συμπέρασμα ότι αυτές οι θαυμαστές δομές μπορεί να είναι μακράν, πολύ μεγαλύτερης ηλικίας από ό, τι οι αρχαιολόγοι πιστεύουν.

Αν και αρχικά στα πρώτα χρόνια μελέτης τους αυτά τα οχυρά θεωρήθηκαν ότι υπήρχαν αποκλειστικά μόνο στη Σκωτία, έρευνες έδειξαν ότι βρίσκονται και σε άλλες περιοχές του κόσμου και πιο συγκεκριμένα στη Δυτική Ευρώπη.

Σύμφωνα με τα επιστημονικά δεδομένα, όπως μας περιγράφει η wikipedia.org:

«Δεν υπάρχει ασβέστης ή τσιμέντο σε καμία από αυτές τις κατασκευές, που παρουσιάζουν την ιδιαιτερότητα να είναι περισσότερο ή λιγότερο εδραιωμένες με τη σύντηξη των βράχων από τους οποίους είναι χτισμένες. Αυτή η σύντηξη, η οποία έχει προκληθεί από την εφαρμογή έντονης θερμότητας, δεν είναι εξίσου πλήρης στα διάφορα οχυρά, ή ακόμα και στους τοίχους των ίδιων φρουρίων. Σε ορισμένες περιπτώσεις οι πέτρες έχουν λιώσει και πυρωθεί μόνο μερικώς. Σε άλλες γωνίες οι συνδετικές ακμές είναι συγχωνευμένες σαν να είναι σταθερά τσιμεντωμένες μαζί. Σε πολλές περιπτώσεις κομμάτια βράχου περιβάλλονται από ένα υαλώδες σμάλτο, μία επίστρωση που τα συνδέει σε ένα ενιαίο σύνολο. Σε μερικές περιπτώσεις, αν και σπάνια, ολόκληρο το μήκος του τοίχου παρουσιάζει μία στερεά μάζα υαλώδους ουσίας. Δεν είναι ξεκάθαρο γιατί και πώς οι τοίχοι υποβλήθηκαν σε υαλοποίηση».

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Η παραπάνω εξήγηση που προβλήθηκε μετά την εξέταση, θα μπορούσε να θεωρηθεί ως μια απελπισμένη προσπάθεια να συνεχίσουμε να αρνούμαστε την ύπαρξη ενός εξαιρετικά κατανοητού και εξαιρετικά ικανού, διηπειρωτικού αρχαίου πολιτισμού, ο οποίος κάποτε άκμασε εδώ στον πλανήτη μας. Ποιός θα μπορούσε να είναι αυτός ο πολιτισμός;

Υπάρχουν αρκετά στοιχεία που μας δίνουν το δικαίωμα να σκεφτούμε πως υπήρχε ένας παγκόσμιος αρχαίος πολιτισμός: ο Ελληνικός. Υπάρχουν, επίσης, αρκετά που εμμέσως πλην σαφώς υποδηλώνουν πως αρχαίοι Έλληνες ή προΈλληνες έφτασαν στην χώρα που σήμερα ονομάζεται Βρετανία, έφτιαξαν ιερά, ναούς, μνημεία.

Στην Σκωτία, υπάρχει εκτεθειμένος ο πέτρινος χάρτης Cochno Stone ο οποίος έχει φέρει σε μεγάλες αντιπαραθέσεις ακαδημαϊκούς και μη. Υποστηρίζεται από μερίδα ανθρώπων πως παρουσιάζει ένα κοσμικό χάρτη που έφεραν οι Έλληνες από τον Σείριο. Αν υπάρχει έστω και μία πιθανότητα να ισχύει κάτι τέτοιο, θα μπορούσε, άραγε, να υποστηριχθεί πως η τεχνογνωσία και η τεχνολογία υαλοποίησης των βράχων στα σκωτσέζικα οχυρά μα και αλλού, ξέμεινε από την εποχή εκείνη; Την Εποχή των ΕΛ, όπως κάποιοι την ονομάζουν;…

Ποιός μπορεί να απαντήσει ποιοι έκτισαν αυτά τα οχυρά;

Ποια αρχαία τεχνολογία θερμότητας, αλλά σαφώς προηγμένη, χρησιμοποίησαν οι οικοδόμοι τους για να μετατρέψουν τις εξωτερικές πέτρες των κτισμάτων σε γυαλί; Υποστηρίζεται, ότι αυτό να μπορούσε να είναι το αποτέλεσμα κάποιου άγνωστου αρχαίου πυρηνικού πολέμου, ή να επιτεύχθηκαν από ανάλογη τεχνολογία.

Διαβάστε επίσης: Εκεί που Έγιναν Πυρηνικοί Πόλεμοι στην Αρχαιότητα (χάρτης-video)

Με το ρυθμό που οι αποκαλύψεις αυτές έρχονται σε όλο τον κόσμο, σε όλο τον πλανήτη, είναι μάλλον θέμα χρόνου να μάθουμε την απάντηση.

Δείτε και το σχετικό video:

Για υπότιτλους: Ρυθμίσεις, Υπότιτλοι, Προτεινόμενη γλώσσα, Υπότιτλοι, Αυτόματη μετάφραση, Ελληνικά

Ancient Stone Forts “Turned To Glass” Found In Scotland?

diadrastika.com