Φράσεις Ενσυναίσθησης που «αγκαλιάζουν» Τοξικοί και Χειριστικοί

Δεν είναι πολλοί οι άνθρωποι που έχουν πραγματικά υψηλή ενσυναίσθηση. Αυτοί που υπάρχουν όμως γίνονται εύκολα αντιληπτοί από αυτούς που γνωρίζουν που να κοιτάξουν. Ο απλούστερος τρόπος για να δούμε εάν κάποιος έχει υψηλή ενσυναίσθηση είναι να τον ακούσουμε προσεκτικά όταν μιλάει.

Διαβάστε επίσης: Οι Ψυχικές Ικανότητες Ανθρώπων με Ενσυναίσθηση

Ουσιαστικά, η ενσυναίσθηση δεν είναι τίποτα άλλο από την ικανότητά μας να μπαίνουμε στα παπούτσια του άλλου και να αισθανόμαστε ακριβώς όπως εκείνος. Υπάρχουν λοιπόν κάποιες φράσεις που προδίδουν αυτό το χαρακτηριστικό. H enallaktikidrasi.com έχει συγκεντρώσει κάποιες από αυτές:

12 Φράσεις που Χρησιμοποιούν οι Άνθρωποι με Υψηλή Ενσυναίσθηση

– Σε καταλαβαίνω

– Εγώ στη θέση σου…

– Αν ήμουν εσύ, θα…

– Δεν συμφωνώ αλλά καταλαβαίνω γιατί το κάνεις

– Μπορεί να μην καταλαβαίνω αυτό που μου λες αλλά καταλαβαίνω πως αισθάνεσαι

– Δεν υπάρχει σωστό και λάθος

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

– Εγώ είμαι μαζί σου

– Καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις

– Όλοι κάνουμε λάθη

– Γνωρίζω τις αδυναμίες μου

– Πες μου πως αισθάνεσαι (όχι τι σκέφτεσαι)

και φυσικά… η πιο χαρακτηριστική φράση είναι η σιωπή. Οι άνθρωποι με ενσυναίσθηση δεν βιάζονται να απαντήσουν, να παρηγορήσουν ή να κρίνουν. Αφουγκράζονται προσεκτικά τον συνομιλητή τους και μπαίνουν κυριολεκτικά στη θέση τους. Αυτή η διαδικασία εμπεριέχει ένα μεγάλο δώρο, το δώρο της αποδοχής. Και αυτός είναι ο λόγος που οι άνθρωποι με υψηλή ενσυναίσθηση μαγνητίζουν τους άλλους. Διότι σε έναν κόσμο που κατακρίνει οτιδήποτε διαφορετικό, εκείνοι αποτελούν μια όαση αγάπης και αποδοχής.

-d- Αλλά έχετε σκεφτεί ποτέ, ότι αυτές τις παραπάνω φράσεις ή ανάλογές τους, θα μπορούσαν να τις χρησιμοποιήσουν χειριστικοί και τοξικοί άνθρωποι προκειμένου να καμουφλάρουν τη συμπεριφορά τους και, ουσιαστικά, το ποιόν τους, προκειμένου να μην καταλάβετε με τι είδους ανθρώπων έχετε να κάνετε μέχρι να σας κάνουν του χεριού τους; Και φυσικά, θα αναρωτιέστε πως θα ξεχωρίσετε τέτοιους τύπους. Είναι βέβαιο ότι αργά ή γρήγορα θα προβούν σε κάποια κίνηση ή θα πουν φράσεις που έρχονται σε κόντρα με τις προηγούμενες (Διαβάστε σχετικά: 5 Πράγματα που Λένε οι Χειριστικοί Άνθρωποι για να μας Χειραγωγήσουν και να μας Κάνουν Ότι Θέλουν, Επίσης Διαβάστε: 9 τρόποι να εντοπίσουμε τους χειριστικούς ανθρώπους που επηρεάζουν τη ζωή μας) -d-

Image by StockSnap from Pixabay