Καλλιτεχνική απεικόνιση από Enrique Meseguer στο Pixabay

Οι Ψυχικές Ικανότητες Ανθρώπων με Ενσυναίσθηση

Σε αυτό το άρθρο θα μιλήσουμε για την ψυχική ικανότητα των ατόμων με ενσυναίσθηση. Ένα άτομο με ενσυναίσθηση νιώθει τον σωματικό πόνο και τα συναισθήματα των άλλων, περισσότερο από τα δικά του. Τα συναισθήματα εκδηλώνονται ως άγχος καθώς το άτομο με ενσυναίσθηση λαμβάνει πάρα πολλά ερεθίσματα.

Πώς νιώθουν αυτά τα άτομα;

Οι άνθρωποι με ενσυναίσθηση μπορούν να είναι πολύ ευαίσθητοι σε ενέργειες που τους περικυκλώνουν. Το να βρίσκονται σε δημόσια μέρη μπορεί να είναι ολέθριο για αυτούς. Καθώς οι ενέργειες των άλλων ανθρώπων τους περικυκλώνουν, οι άνθρωποι με ενσυναίσθηση βιώνουν τρομακτικό στρες και εσωτερική σύγκρουση.

Διαβάστε επίσης: Γιατί να μην προκαλέσουμε ποτέ ανθρώπους με ενσυναίσθηση

Είναι σαν να τους πνίγει ένας καταιγισμός συναισθημάτων. Τα συναισθήματα είναι πολύπλοκα. Κάποιος με ενσυναίσθηση δεν ξέρει τι συμβαίνει και μπορεί να προσπαθήσει να αναγνωρίσει αυτά τα συναισθήματα, προσπαθώντας να καταλάβει γιατί νιώθει αυτά τα περίεργα και μπερδεμένα συναισθήματα.

Πώς τα άτομα με ενσυναίσθηση αντιλαμβάνονται τα δεδομένα από τους άλλους

Μια αυθεντική διαδικασία της ικανότητας ενός ατόμου με ενσυναίσθηση. Κανείς δεν ξέρει πώς γίνεται αυτό. Υπάρχουν πολλές θεωρίες εκεί έξω που ίσως μπορούν να το εξηγήσουν αυτό. Κάθε άτομο με ενσυναίσθηση δεν έχει μόνο μία ικανότητα. Οι ψυχικές ικανότητες ενός τέτοιου ατόμου μπορούν να λειτουργήσουν ως μία μεγάλη ψυχική ικανότητα.

Μπορείτε να αποκτήσετε ενσυναίσθηση;

Όπως πολλές άλλες ψυχικές ικανότητες εκεί έξω, κανείς δεν είναι σίγουρος γιατί αυτές οι ικανότητες υπάρχουν, πώς λειτουργούν ή γιατί κάποιος τις έχει και κάποιος άλλος όχι. Μια θεωρία λέει ότι μεταβιβάζονται γενετικά, καθώς οι περισσότερες ψυχικές ικανότητες είναι κληρονομικές.

Διαβάστε επίσης: Φράσεις Ενσυναίσθησης που «αγκαλιάζουν» Τοξικοί και Χειριστικοί

Ο Έντγκαρ Κέισι έχει πει ότι οι ψυχικές ικανότητες είναι το αποτέλεσμα των πολλών ενσαρκώσεων της ψυχής. Μία άλλη θεωρία λέει ότι η ψυχική ικανότητα μπορεί να συνδέεται με ανθρώπους που έχουν βιώσει επιθανάτια εμπειρία. Τα άτομα που επέστρεψαν από το θάνατο βρήκαν μια πύλη μεταξύ του σωματικού και πνευματικού κόσμου.

Πώς μπορεί κανείς να χειριστεί την ψυχική ικανότητα της ενσυναίσθησης;

Ένα άτομο με ενσυναίσθηση που έχει απειρία, μπορεί να γεμίσει με συναισθήματα που δεν ανήκουν σε αυτό. Είναι δύσκολο να διακρίνει ποια συναισθήματα μπορεί να είναι δικά του και ποια όχι. Γι’ αυτό είναι ζωτικής σημασίας για τα άτομα αυτά να έχουν την συντροφιά κάποιου που ξέρει τι μπορεί να συμβαίνει και να του εκμυστηρευτούν αυτά που νιώθουν χωρίς να φοβούνται ότι θα τους κρίνει. Δυστυχώς οι άνθρωποι με ψυχικές ικανότητες νιώθουν απομονωμένοι επειδή είναι διαφορετικοί.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Τεχνικές για να μετριαστεί ο πόνος

Υπάρχουν πολλές τεχνικές εκεί έξω που βοηθούν τα άτομα με ενσυναίσθηση να ελαχιστοποιήσουν ή ακόμα και να εξαλείψουν την ικανότητα της ενσυναίσθησης. Μία από τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους είναι ο διαλογισμός και τα άτομα αυτά μπορούν να τον χρησιμοποιήσουν για να κατανοήσουν τις ικανότητές τους.

Βασική τεχνική για τον έλεγχο της ψυχικής ικανότητας της ενσυναίσθησης

Μία πολύ βασική τεχνική είναι ο οραματισμός/δημιουργία νοερής εικόνας. Αυτή η άσκηση ξεκινάει ως εξής:

  1. Κλείστε τα μάτια σας και φανταστείτε δυο διακόπτες έντασης ήχου. Ο ένας διακόπτης γράφει «εγώ» και ο άλλος «όλοι οι άλλοι».
  2. Γυρίστε τον δικό σας διακόπτη προς το μέγιστο και τον διακόπτη όλων των άλλων προς τα κάτω μέχρι να κλείσει.

Κάντε το όσο πιο συχνά μπορείτε. Αυτοί οι διακόπτες θα είναι σε ετοιμότητα όσο πιο πολύ εξασκείστε.

Διαβάστε επίσης: Οι Γάτες Έχουν Μεταφυσικές Ιδιότητες, Ενσυναίσθηση και μπορούν να Θεραπεύσουν το Μυαλό, το Σώμα και την Ψυχή

Κάντε αυτή την τεχνική όταν δεν είστε μέσα σε πλήθος ή όταν νιώθετε πνιγμένοι από συναισθήματα.

Ζώντας ως άτομο με ενσυναίσθηση

Τα άτομα με ενσυναίσθηση πρέπει να μάθουν να μειώνουν τις προσωπικές τους αντιδράσεις σε κάθε ερέθισμα που λαμβάνουν. Αυτή η δεξιότητα έρχεται μέσα από πολλή εξάσκηση. Αργά ή γρήγορα, τα άτομα αυτά θα είναι ικανά να λένε ποια συναισθήματα είναι δικά τους και ποια συνδέονται με άλλα άτομα.

awakengr.com και enallaktikidrasi.com / Image by Enrique Meseguer from Pixabay