Ποιά Μυστικά σας Δεν Πρέπει να Κοινοποιείτε σε Κανέναν για Κανένα Λόγο

Πόσο εύκολο είναι να κρατάτε μυστικό; Μερικές φορές, μπορεί να είναι για λόγους ασφαλείας. Άλλες φορές, μπορεί να είναι για τη διασφάλιση της δικής σας αυτοεκτίμησης ή για την προστασία της συναισθηματικής και ψυχολογικής ισορροπίας σας. Είτε έτσι είτε αλλιώς, υπάρχουν πάντα ορισμένες πτυχές της ζωής σας που είναι καλύτερο να κρατηθούν μυστικές και να μην τις μοιραστείτε με κανέναν.

Όλοι γνωρίζετε ότι η ανάπτυξη ενός κοινωνικού και συναισθηματικού δεσμού οδηγεί στην ανταλλαγή ορισμένων σκέψεων και εμπειριών που λέτε σε άλλους επειδή τους εμπιστεύεστε. Εξάλλου, η φιλία ή η αγάπη χαρακτηρίζονται από όλη αυτή τη διαδικασία.

Ωστόσο, για να φροντίσετε την ψυχική σας υγεία, είναι απαραίτητο να καταλάβετε ότι η ταυτότητα κάποιου συχνά απαιτεί την καθιέρωση ορισμένων ορίων τα οποία δρουν προστατευτικά.

Έτσι και αλλιώς, σχεδόν κανείς δεν λέει όλα όσα σκέφτεται, αισθάνεται ή αντιλαμβάνεται ξεκάθαρα, χωρίς φίλτρα ή ταμπού – εκτός και αν υποφέρει από κάποιο είδος διαταραχής. Επομένως, δεν είναι και λογικό να καταργήσετε όλα τα όρια και να μοιραστείτε όλους τους εαυτούς σας με τους γύρω μας.

(Μόνο ένα μυστικό πρέπει να διαδίδεται: Συμβαίνει τώρα για πρώτη και τελευταία φορά

Σε αυτό το άρθρο, θέλουμε να εξηγήσουμε ποιες πτυχές, διαστάσεις και ποια προσωπική δυναμική διατηρείται καλύτερα στον ιδιωτικό σας κήπο.

1. Σχέδια, όνειρα ή έργα: Προσέξτε με ποιον τα μοιράζεστε

Έχετε όλοι σχέδια κατά νου και, μερικές φορές, θέλετε να τα συζητήσετε με κάποιον.

Αργότερα, και για οποιονδήποτε λόγο, μπορεί να θέσετε τους στόχους σας αυτούς στην άκρη, να τους αναβάλετε ή να τους απορρίψετε. Είναι πιθανό να συμβεί.

Δυστυχώς, αυτό το σύνηθες φαινόμενο μπορεί να είναι η αιτία για να σας επικρίνουν οι άλλοι. Μπορεί να το χρησιμοποιήσουν ως απόδειξη ότι είστε άνθρωποι που εγκαταλείπουν και δεν αγωνίζονται για κάτι.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Σε άλλες περιπτώσεις, μπορεί να υπάρχει ένα κάπως πιο σύνθετο φαινόμενο: οι άνθρωποι που βρίσκονται κοντά σας μπορεί να ‘κλέψουν’ τους στόχους σας και έτσι να αναβάλουν τις δικές τους επιθυμίες.

Για αυτούς και για άλλους λόγους (όπως πιθανό φθόνο ή πόνο που μπορεί να προκληθεί από υποτιμητικά σχόλια, όπως οι άνθρωποι που σας λένε ότι «δεν θα είστε σε θέση να το κάνετε ή δεν θα το πετύχετε»), είναι καλύτερο να είστε διακριτικοί και να διαφυλάξετε τους δικούς σας στόχους ζωής.

Ένας σιωπηλός, επίμονος, συνεχής και διακριτικός αγώνας επιτυγχάνει καλύτερα αποτελέσματα.

2. Κρατήστε τα μυστικά που σχετίζονται με τους φίλους ή την οικογένειά σας

Όλα όσα ανήκουν σε σφαίρες διαφορετικές από τις δικές σας δεν είναι η επικράτειά σας. Επομένως, δεν πρέπει να μοιράζονται.

Αυτό είναι κάτι σχεδόν ζωτικής σημασίας: ό, τι έχει να κάνει με τους φίλους, την οικογένεια, ακόμη και τους συναδέλφους σας είναι σαν ένας ιδιωτικός θησαυρός που πρέπει να προστατευθεί.

Κανένα από αυτά δεν μπορεί να αποκαλυφθεί σε τρίτους. Κανένα από αυτά δεν μπορεί να παραβιαστεί (τίποτα για το οποίο να έχουν υποφέρει, υποστεί κάποιου είδους ζημιά, το έχουν ζήσει, έχουν γελάσει ή κλάψει γι’αυτό).

Ομοίως, είναι σκόπιμο να το απαιτείτε από τους άλλους: κανείς δεν μπορεί να προδώσει τα μυστικά σας στους άλλους.

Είναι μια αρχή της αμοιβαιότητας που λέει πολλά για τους ανθρώπους και γι ‘αυτό πρέπει να εξασκηθείτε σε αυτήν.

3. Οι συναισθηματικές σας σχέσεις

Μερικές φορές, όταν έχετε μια ισχυρή φιλία με κάποιον, δεν διστάζετε να μιλάτε για τη σεξουαλική ζωή σας ή για τις οικείες και ιδιωτικές λεπτομέρειες που βιώνετε με τους συντρόφους σας.

Στην αρχή, μπορεί να φαίνεται φυσιολογικό, ακόμα και αστείο ή αντανακλαστικό μιας καλής, καθιερωμένης φιλίας με κάποιον.

Ωστόσο, είναι καλύτερο να μην αποκτήσετε τη συνήθεια να αποκαλύπτετε τις πτυχές της ζωής σας στην κρεβατοκάμαρα ή λεπτομέρειες που αφορούν μόνο τον πυρήνα του ζευγαριού.

Δεν υπάρχει πρόβλημα να συζητάτε ορισμένες πτυχές της σχέσης που αποτελούν μέρος της καθημερινής σας ρουτίνας.

Ωστόσο, όπως θεωρούμε, υπάρχουν τομείς που είναι εκτός ορίων λόγω μιας βασικής και ουσιαστικής αρχής του σεβασμού προς το πρόσωπο που αγαπάμε.

4. Πολλές από τις σκέψεις σας πρέπει να τις κρατάτε μόνο για σας

Υπάρχουν ορισμένες πτυχές του προσωπικού σας σύμπαντος που δεν είναι μόνο ενοχλητικές να τις μοιραστείτε ανοιχτά και να τις αποκαλύψετε σε κάποιον, αλλά πολλές φορές δεν μπορούν καν να εξηγηθούν.

Υπάρχουν στιγμές που βιώνετε ορισμένες αισθήσεις, ενοχλήσεις ή διαισθήσεις που δεν μπορείτε να ορίσετε.

Αυτά είναι αυτά που σας λένε, για παράδειγμα, ότι πρέπει να αποφύγετε ορισμένους ανθρώπους. Μπορούν να σας πουν ότι πρέπει να επιλέξετε ένα μονοπάτι και όχι ένα άλλο, ή ότι, σε μια δεδομένη στιγμή, πρέπει να αφήσετε ένα μέρος, να αγοράσετε ένα συγκεκριμένο πράγμα ή να κάνετε κάτι.

Υπάρχουν πραγματικότητες που συμβαίνουν απλώς «επειδή σας κάνουν και αυτό είναι όλο.» Έτσι, δεν υπάρχει τίποτα που να τις εξηγεί. Αν το εξηγούσατε, είναι πιθανό ότι οι άνθρωποι δεν θα καταλάβαιναν ή ακόμα και ότι θα δίνατε τη λάθος εντύπωση.

5. Οι αρετές σας και οι ευγενικές σας πράξεις

Το 2001, επανέφερα στη ζωή έναν άνδρα που είχε κοντέψει να πνιγεί στην παραλία. Πέρυσι φρόντισα τη μητέρα μου που ήταν με Αλτσχάιμερ μέχρι να πεθάνει … Εξασφαλίζω ότι οι παππούδες μου έχουν το ψυγείο γεμάτο και το σπίτι τους είναι σε καλή κατάσταση κάθε μέρα. Γνωρίζατε ότι συνεργάζομαι με φιλανθρωπικές οργανώσεις; Έχω διασώσει 10 εγκαταλελειμμένα ζώα …

Περισσότερο σημαντικό από το να κρατάτε αυτές τις πραγματικότητες μυστικές, είναι το να μην τις θεωρήσετε μετάλλια για εσάς, να είστε διακριτικοί, να είστε ταπεινοί.

Υπάρχουν εκατομμύρια καθημερινοί ήρωες και καλοί άνθρωποι που εκτελούν αυτές τις ίδιες πράξεις. Βασικά, γεγονός είναι ότι δεν είναι ηρωικές πράξεις στην πραγματικότητα, αλλά φυσιολογικές ενέργειες που πρέπει όλοι να διεξαγάγουμε.

Αυτές είναι πράξεις που, με τη σειρά τους, εμπλουτίζουν τον εαυτό σας και ανταμείβουν τις καρδιές σας, όχι αυτές των άλλων.

Επομένως, δεν χρειάζεται να τις αναδεικνύετε. Μερικές φορές, δεν χρειάζεται καν να τις αναφέρετε.

Είναι μια πραγματικότητα που μερικές φορές μόνο εσείς μπορείτε να καταλάβετε πραγματικά …

Η κύρια εικόνα είναι μια ευγενική χορηγία του © wikiHow.com
meygeia.gr