Jean Hilliard: Το μυστήριο της παγωμένης γυναίκας που επέστρεψε από το θάνατο και εξέπληξε τους πάντες

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Η υπόθεση Jean Hilliard είναι ακόμα ένα μυστήριο. Βρέθηκε στο χιόνι από έναν γείτονα, εντελώς παγωμένη, αλλά επέζησε και σήμερα μαθαίνουμε την μυστηριώδη όσο και αινιγματική ιστορία της.

Μερικές φορές, η φύση του ανθρώπινου σώματος μας εκπλήσσει υπερβαίνοντας τα όρια αυτού που θεωρούμε φυσιολογικό και η περίπτωση που παρουσιάζουμε είναι ένα τέλειο παράδειγμα.

Το περιστατικό συνέβη στο Lenby της Minnesota των ΗΠΑ.

Diab;aste ep;ishwQ Jean Hilliard: Το μυστήριο της παγωμένης γυναίκας που επέστρεψε από το θάνατο και εξέπληξε τους πάντες

Σε ένα εξαιρετικά κρύο πρωινό του χειμώνα, στις αρχές της δεκαετίας του 1980, ο Wally Nelson, ανακαλύπτει την έφηβη γειτόνισά του Jean Hilliard να βρίσκεται “θαμμένη” μέσα στο χιόνι. Ολόκληρο το σώμα της είναι άκαμπτο και παγωμένο, αφού έχει εκτεθεί όλη τη νύχτα σε θερμοκρασία έως και 25ºC κάτω από το μηδέν.

Προφανώς, η Jean είχε ένα ατύχημα με το αυτοκίνητό της, όταν επέστρεφε από κάπου, περασμένα μεσάνυχτα. Μετά από αυτό βγήκε από το αμάξι της και άρχισε να περπατάει και να κατευθύνεται απεγνωσμένα προς το σπίτι του Wally Nelson, του γείτονα, για βοήθεια. Όμως, κατέρρευσε μόλις μερικά μέτρα από το σπίτι του. Την άλλη μέρα το πρωί στις 7, ο Wally την είδε.

Όταν βρήκε το σώμα της, τηλεφώνησε αμέσως στο τοπικό νοσοκομείο, όπου η κατάστασή της εξέπληξε τους γιατρούς. Μία από τις νοσοκόμες δήλωσε ότι η Jean ήταν τόσο παγωμένη, σαν να είχε βγει από καταψύκτη κρεάτων και ότι «το πρόσωπό της ήταν απολύτως λευκό, ήταν χλωμό όπως ενός νεκρού».

Διαβάστε επίσης: Άνθρωποι που τους χτύπησε κεραυνός

Η Ζαν υπέφερε από σοβαρά κρυοπαγήματα και οι γιατροί δεν μπορούσαν να μετακινήσουν ή να κάμψουν κάποια από τις αρθρώσεις της. Ο σφυγμός της ήταν μόλις 12 το λεπτό.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Το νοσοκομειακό προσωπικό υγείας έκανε ό,τι μπορούσε, αλλά η κατάστασή της ήταν ακραία. Ακόμα κι αν η Jean μπορούσε να ανακτήσει συνείδηση, ο εγκέφαλός της πιθανότατα θα είχε υποστεί σοβαρές βλάβες και ζημιές.

Επιπλέον, ο βαθμός κατάψυξής της ήταν τέτοιος που οι γιατροί σχεδίαζαν να ακρωτηριάσουν και τα δύο της πόδια. Η οικογένειά της δεν μπορούσε να κάνει τίποτα παρά να περιμένει ένα θαύμα.

Δύο με τρεις ώρες αργότερα, η Jean άρχισε να συνέρχεται και ανέκτησε συνείδηση. Άγγιζε την τέλεια νοητική αντίληψη, αλλά και σωματική αντίδραση, αν και λίγο συγκεχυμένη. Ακόμα και ο παγετός σιγά σιγά άρχισε να ξεθωριάζει από τα πόδια της, μέχρι που έφερε μία ακόμα έκπληξη στα μάτια των γιατρών οι οποίοι δεν μπορούσαν να κατανοήσουν πως μπορούσε να συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Σαράντα εννέα ημέρες αργότερα είχε σχεδόν συνέλθει εντελώς.

Διαβάστε επίσης: Επιβίωσε από φριχτό ατύχημα και άφησε άφωνους πολλούς με τη δύναμη της ψυχής του

«Δεν μπορώ να εξηγήσω γιατί είναι ζωντανή», ήταν η έντιμη δήλωση του γιατρού Δρ. George Sather, που ασχολήθηκε με την περίπτωση αυτού του 19χρονου κοριτσιού, που κατέρρευσε από την υποθερμία μια κρύα νύχτα και εκτέθηκε σε ακραίες θερμοκρασίες για 6 ώρες. Αυτή η απίστευτη ιστορία δημοσιεύθηκε στους New York Times.

diadrastika / Image by dragonboy7557 from Pixabay