Καλλιτεχνική απεικόνιση. Image by cocoparisienne from Pixabay

Μυστήρια Ακτινοβολία στον Πάγο της Ανταρκτικής
Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Η Ανταρκτική είναι ένας τόπος που ήδη από τον περασμένο αιώνα έχει πυροδοτήσει πολλές θεωρίες καθώς διατυπώνεται ότι κάποιο μεγάλο μυστικό ή αλλόκοτο φαινόμενο κρύβεται εκεί, που προσπαθούν να εξηγήσουν οι επιστήμονες που πηγαίνουν. Τώρα μία μυστήρια ακτινοβολία έρχεται να ταράξει τα νερά.

Διαβάστε επίσης: Τούνελ Ψηλά σαν τον Πύργο του Άιφελ στην Ανταρκτική

Πέρα από την έρευνα στην οποία θα αναφερθούμε ευθύς αμέσως, ισχυρισμοί αξιώνουν πως αυτή η μυστήρια ακτινοβολία ήταν γνωστή στον Χίτλερ, οπότε ήταν ο πραγματικός λόγος που ήθελε να φτιάξει μια βάση σε αυτά τα μέρη.

Τα παράξενα σωματίδια

Αν και μερικές από τις εικασίες μπορεί να “ξεφεύγουν” από τα όρια της λογικής πολλών ανθρώπων, τώρα ανιχνεύτηκε κάτι εξαιρετικά μυστηριώδες καθώς, σύμφωνα με τον τίτλο από το livescience.com: “Παράξενα σωματίδια συνεχίζουν να πετούν έξω από τον πάγο της Ανταρκτικής και μπορεί να καταρρίψουν τη σύγχρονη φυσική”, σε άρθρο του, τον Σεπτέμβριο του 2018.

Τι είναι αυτά τα παράξενα σωματίδια που φαίνεται να φτάνουν στο παγωμένο έδαφος της Ανταρκτικής από το διάστημα, αλλά επιστρέφουν πίσω, όπως θα δούμε στη συνέχεια;

Οι φυσικοί δεν ξέρουν τι είναι ακριβώς, αλλά ξέρουν ότι πρόκειται για ένα είδος κοσμικής ακτινοβολίας. Ωστόσο γνωρίζουν ότι, σύμφωνα με το πρώτυπο των σωματιδίων Standard Model (SM), τα συγκεκριμένα δεν θα έπρεπε να είναι σε θέση να συμπεριφέρονται έτσι.

Βέβαια, υπάρχουν νετρίνα χαμηλής ενέργειας που μπορούν να διαπεράσουν μίλια και μίλια τους βράχους ανεπηρέαστα. Αλλά τα νετρίνα υψηλής ενέργειας, καθώς και άλλα σωματίδια υψηλής ενέργειας, έχουν “μεγάλες διατομές”. Αυτό σημαίνει ότι σχεδόν πάντα θα καταρρέουν μόλις βρεθούν στη Γη και ποτέ δεν θα βγουν από την άλλη πλευρά.

Ανιχνεύθηκαν από την ANITA της NASA

Και όμως, ήδη από τον Μάρτιο του 2016 , οι επιστήμονες έχουν προβληματιστεί με αυτά που συμβαίνουν στην Ανταρκτική, όπου οι κοσμικές ακτίνες έφτασαν και πήδησαν από το έδαφος και ανιχνεύθηκαν από την ANITA της NASA (Antarctic Impulsive Transient Antenna), μια κεραία που μεταφέρεται με μπαλόνια στη νότια ήπειρο.

Ο στόχος της αποστολής ANITA, σύμφωνα με το motherboard.vice.com, ήταν να χρησιμοποιήσει μια σειρά από κεραίες για να ανιχνεύσει την όχι και τόσο μυστήρια ακτινοβολία Askaryan που παράγεται από νετρίνα υψηλής ενέργειας που αλληλεπιδρούν με τον πάγο της Ανταρκτικής.

Διαβάστε επίσης: Ανακαλύφθηκε απολιθωμένο δάσος 280.000.000 ετών στην Ανταρκτική

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Εκτός από την ανίχνευση κοσμικών ακτίνων από το διάστημα, η ANITA ανίχνευσε επίσης κοσμικές ακτίνες που εκτοξεύονταν από το έδαφος, καθώς το μπαλόνι μεγάλου υψομέτρου μεταφέρθηκε πάνω από τον πάγο της Ανταρκτικής.

Ανατρέπεται η Φυσική που ξέραμε τόσα χρόνια;

Όλο αυτό μπορεί να αλλάξει πολλά πράγματα γύρω από την Φυσική που ξέραμε τόσα χρόνια και τα νέα δεδομένα που μελετούνται ενδέχεται να φέρουν τα πάνω κάτω.

Μερικές από αυτές τις νέες θεωρίες, προβλέπουν ότι όταν οι κοσμικές ακτίνες αλληλεπιδρούν με τον πάγο παράγονται μικρές “μαύρες τρύπες” που ανοίγουν σε αυτές τις διαστάσεις, οι οποίες θα μπορούν να ανιχνευθούν μέσω του αποτελέσματος Askaryan.

Να ήταν ο λόγος που έφτασε ως εκεί ο Χίτλερ;

Παρόλο που η πρώτη αποστολή του ANITA δεν ανίχνευσε καμία ένδειξη μικροπυρηνικών τρυπών, οι συνωμοσιογράφοι έχουν βρει πρώτη ύλη για πολλών ειδών σεναρίων συνωμοσίας που μπορούν να ταιριάξουν σε πολλές ανεπιβεβαίωτες θεωρίες.

Για παράδειγμα, όπως εκείνες που αναφέρονται στην Κούφια Γη με την Ανταρκτική να αποτελεί είσοδο προς το εσωτερικό της Γης. Δικαιολογούν, ακόμα, τους λόγους που συγκαλύπτονται πολλά μυστικά πειράματα εκεί, όπως λένε.

Διατυπώνουν, επίσης, την άποψη ότι το παράξενο συμβάν των ακτινοβολιών στην Ανταρκτική μπορεί να ήταν ο πραγματικός λόγος που έφτασε ως εκεί ο Χίτλερ, αλλά και Ναύαρχος Byrd.

Διαβάστε επίσης: Τι Έκρυψαν στην Ανταρκτική, Χίτλερ και Ερπετοειδή; Μία απίστευτη θεωρία συνωμοσίας

Άραγε, είναι δυνατόν να ήξεραν ή να είχαν υποψιαστεί κάτι που, σύμφωνα με πολλές θεωρίες, θα “ξεκλείδωνε” το “απαγορευμένο” μυστικό της Ανταρκτικής; Όμως, τίποτα από αυτά δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί και να διασταυρωθεί στα επίσημα ιστορικά και επιστημονικά αρχεία. Μένουμε, λοιπόν, σε αυτά μόλις ανακάλυψαν οι έρευνες.

diadrastika / Image by cocoparisienne from Pixabay