Καλλιτεχνική απεικόνιση από Myriam Dreamer στο Pixabay

Οι Εξωγήινοι «Κοιμούνται» ώσπου να «Κρυώσει» το Σύμπαν και να αναλάβουν δράση ξανά

Σπύρος Μακρής
περιεχόμενο σχολιασμού, με στοιχεία δημιουργικής γραφής

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ εάν κοιμούνται οι εξωγήινοι, εάν έχουν ανάγκη από ύπνο; Ρητορικό το ερώτημα, οπότε μην ψάχνετε απάντηση. Ωστόσο, επιστήμονες έχουν σχηματίσει μια εκπληκτική θεωρία με βάση τον ύπνο και σχετικά με τους εξωγήινους. Μετά από δεκαετίες αναζήτησης, ακόμα δεν έχουν ανακαλύψει ούτε ένα σημάδι εξωγήινης νοημοσύνης. Αν και οι πιθανότητες δείχνουν ότι πρέπει να υπάρχει ζωή εκεί έξω, τότε γιατί δεν την έχουν βρει ακόμα; Η απάντηση θα μπορούσε να βρίσκεται σε μια επιστημονική μελέτη που προτείνει ότι μπορεί οι εξωγήινοι να βρίσκονται σε ένα είδος αντίθετο της χειμερίας νάρκης, μια διαδικασία γνωστή ως «aestivating», στην οποία κοιμούνται μέχρι να κρυώσει το σύμπαν – όχι εντελώς αλλά σε κάποιο επιθυμητό, γι’ αυτούς, βαθμό.

Διαβάστε επίσης: Elon Musk. «Aν υπάρχουν σούπερ ευφυείς εξωγήινοι εκεί έξω, τότε…»

Σύμφωνα με μια ερευνητική εργασία που έγινε δεκτή για δημοσίευση στο Journal of the British Interplanetary Society, την οποία μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη και αναλυτικά στο slate.com, οι εξωγήινοι κοιμούνται ενώ περιμένουν. Στην εργασία, συγγραφείς από το Oxford’s Future of Humanity Institute και το Astronomical Observatory of Belgrade Anders Sandberg, οι κ.κ. Stuart Armstrong και Milan Cirkovic υποστηρίζουν ότι το σύμπαν είναι πολύ ζεστό αυτή τη στιγμή για προηγμένους, ψηφιακούς πολιτισμούς να κάνουν την πιο αποτελεσματική χρήση των πόρων τους.

Η όλη θεωρία έχει να κάνει με τη σκέψη ότι μία πιο εξελιγμένη ζωή του σύμπαντος μπορεί να έχει επιλέξει να αφήσει πίσω τη βιολογία και να ζήσει ψηφιακά. Δηλαδή, έχοντας ουσιαστικά φορτώσει το μυαλό τους σε ισχυρούς υπολογιστές. Οι πολιτισμοί που επιλέγουν να το κάνουν αυτό θα μπορούσαν να ενισχύσουν τις πνευματικές τους ικανότητες ή να κατοικήσουν εύκολα σε μερικά από τα πιο σκληρά περιβάλλοντα στο σύμπαν. Η ιδέα ότι η ζωή μπορεί να μεταβεί σε μια μεταβιολογική μορφή ύπαρξης, κερδίζει έδαφος μεταξύ των ειδικών.

Ένα τέτοιο εγχείρημα, εφόσον το θεωρήσουμε εφικτό, έχει ένα ορισμένο κόστος και αυτό συνδέεται στενά με τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος. Όσο πιο κρύο γίνεται, τόσο χαμηλότερο είναι το κόστος, που σημαίνει ότι μπορούν να επιτευχθούν περισσότερα με τον ίδιο αριθμό πόρων. Αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους, εδώ στη Γη, ψύχουμε ισχυρούς υπολογιστές. Αν και οι άνθρωποι μπορεί να βρίσκουν το σύμπαν ως ένα αρκετά παγωμένο μέρος (η ακτινοβολία του φόντου αιωρείται περίπου στα 3 kelvin (δηλαδή στους μείον 270,15 βαθμούς Κελσίου), τα ψηφιακά μυαλά μπορεί να το βρίσκουν πολύ ζεστό.

Διαβάστε επίσης: Η Συγκάλυψη της Ύπαρξης των Εξωγήινων Τελειώνει. Είναι Ήδη Εδώ, για μένα

Σίγουρα, υπάρχει και η σκέψη ότι κάθε εξωγήινος πολιτισμός που θέλει πιο αποτελεσματική επεξεργασία θα μπορούσε να κρυώσει τα συστήματά του χειροκίνητα. Αλλά «ενώ είναι δυνατό για έναν πολιτισμό να κρυώσει μέρη του εαυτού του σε οποιαδήποτε χαμηλή θερμοκρασία», γράφουν οι συγγραφείς, αυτό επίσης απαιτεί δουλειά και, σαφώς, να σπαταληθεί ενέργεια στη διαδικασία. Όπως αναφέρουν οι Sandberg και Cirkovic, είναι πιο πιθανό μια τέτοια τεχνητή ζωή να βρίσκεται σε προστατευμένη κατάσταση ύπνου σήμερα, έτοιμη να ξυπνήσει σε ψυχρότερα μέλλοντα. Οπότε και, λογικά, αφού «ξυπνήσουν» θα μπορούν να αναλάβουν δράση ξανά.

Αν αυτή η θεωρία έχει κάποια βάση, τότε, ίσως, να είναι αυτή η αιτία που ακόμα οι επιστήμονες δεν έχουν εντοπίσει εξωγήινους πέρα από τη Γη, σε άλλους πλανήτες ή γαλαξίες, κοντινούς ή μακρινούς. Τώρα, θα ήθελα να διατυπώσω κι εγώ μερικές σκέψεις, ξέρετε, από εκείνες που αν τις διατυπώνουν επιστήμονες αποτελούν σοβαρές θεωρίες, αλλά εάν τις κάνει ένα απλός άνθρωπος μπορεί θεωρηθεί γραφικός ή/και ψεκασμένος – το λιγότερο.

Εμείς οι άνθρωποι, όπως και τα περισσότερα ζώα του πλανήτη μας, έχουμε ανάγκη από ύπνο. Αλλά, τι γίνεται με τους εξωγήινους. Έχουν την ίδια ανάγκη με εμάς; Λίγοι μάρτυρες που ισχυρίζονται ότι έχουν έρθει σε επαφή με φιλικούς εξωγήινους και έχουν επικοινωνήσει μαζί τους, είναι της άποψης ότι δεν κοιμούνται σαν εμάς τους ανθρώπους, παρόλα αυτά, ανανεώνουν την ενέργειά τους, αποφεύγοντας την ανάγκη για ύπνο. Έχουν ανάγκη ξεκούρασης, αλλά δεν είναι τόσο συχνή όσο στο ανθρώπινο είδος. Κατά συνέπεια, ξεκουράζονται κατά διαστήματα.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Διαβάστε επίσης: Η Εξωγήινη Φυλή που Θεωρεί την Ανθρωπότητα Ιδιοκτησία της

Υπάρχουν διαφορές μεταξύ των ανθρώπων που κοιμούνται και των εξωγήινων όντων που δεν το κάνουν. Μπορεί να ξεκουράζονται για μια ώρα κάθε μέρα, αλλά δεν ξεφεύγουν από την συνειδητότητα. Στον ύπνο μας, εμείς οι άνθρωποι, ένα μέρος της συνειδητότητάς μας μπορεί να «φεύγει» σε υπερδιαστατικούς χώρους, με τρόπους που δεν θυμόμαστε συνειδητά, λόγω του γεγονότος ότι εισχωρούμε σε εξαιρετικά χαμηλής συχνότητας μήκη κύματος εγκεφάλου κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Αυτές οι συχνότητες μπορούν να διεισδύσουν παντού και να συγχωνευθούν δημιουργώντας έναν νέο κόσμο σε ένα ψυχικό κοινό, όταν κοιμόμαστε. Σε αυτή την περίπτωση, ο ύπνος μπορεί να προσφέρει έναν αισθητό έλεγχο της πραγματικότητας. Ο βαθύς ύπνος μας επιτρέπει να ξεκινήσουμε κάθε μέρα με μια ανανεωμένη αίσθηση δυνατότητας. Ο ύπνος, κατά την διάρκειά του, μας κάνει να ξεχνάμε πολλά θέματα που οι εξωγήινοι, ίσως, δεν θέλουν.

Η ζωή χωρίς ύπνο φαίνεται περίεργη: συνεχής και συνεχής παρουσία χωρίς αναζωογόνηση. Όμως, ο τρόπος σκέψης των εξωγήινων σε αυτό το θέμα μπορεί να είναι τελείως διαφορετικός. Οι άνθρωποι τείνουν να τερματίζουν σημαντικές σκέψεις και να εσωτερικεύουν ανεπίλυτες συγκρούσεις κατά τη διάρκεια του ύπνου, ενώ οι εξωγήινοι μπορεί να τις συνεχίζουν μέχρι την επίλυσή τους. Ο φόβος και η ψευδαίσθηση στα όνειρα αποτελούν εμπόδια στην καθαρή κατανόηση της πραγματικότητας – κι αυτός μπορεί να είναι ένας λόγος που τα αποφεύγουν.

Διαβάστε επίσης: Πλειάδιοι. Η διαστρική φυλή σύμμαχος της ανθρωπότητας

Ο τρόπος που, ίσως, καταφέρνουν να μην κοιμούνται ενδεχομένως εξαρτάται από το DNA τους, τον εσώτερο εαυτό τους, την επικοινωνία που μπορεί να έχουν με το γύρω οικοσύστημα, την Ανώτερη Πηγή, την πιθανή θέωσή τους και άλλα. Θα μπορούσε να είναι πιθανό, αρκετοί πολιτισμοί να το καταφέρνουν μέσω των συνθηκών του πλανήτη τους, που δεν αποκλείεται να σχετίζονται με το μαγνητικό του πεδίο, την ηλεκτροβαρύτητα ή/και την μαγνητοβαρύτητα και άλλα ακατανόητα για εμάς, ακόμα.

Όλα αυτά, μπορούν να τα μεταφέρουν στα διαστρικά διαστημόπλοιά τους, μέσω προηγμένης τεχνολογίας, δημιουργώντας στο σκάφος τους τις συνθήκες του πλανήτη τους. Και, εφόσον κατέχουν ανάλογη τεχνολογία, είτε διαθέτουν ψηφιοποιημένους εγκεφάλους είτε όχι, θα μπορούσαν στα ταξίδια τους να πέφτουν σε ένα είδος ύπνου, στάσης, νάρκης – ή όπως αλλιώς ονομάζεται επιστημονικά – μόνο όταν ο διαστημικός καιρός που συναντούν θα μπορούσε να αποδειχτεί επικίνδυνος για αυτούς και δεν μπορούν να τον αποφύγουν. Μετά από χρόνια ή αιώνες που ο κίνδυνος θα έχει απομακρυνθεί, θα μπορούν να ξυπνήσουν και να επαναφέρουν τους εαυτούς σε δράση ξανά.

diadrastika / Image by Myriam Dreamer from Pixabay