Η επιστροφή του Νιμπίρου και οι ανιχνευτές του (sci-fi)
Καλλιτεχνική απεικόνιση από BMWX1P στο depositphotos

Η επιστροφή του Νιμπίρου και οι ανιχνευτές του (sci-fi)
Σπύρος Μακρής
περιεχόμενο φαντασίας, με στοιχεία δημιουργικής γραφής

Ανάμεσα σε πολλά άστρα και πλανήτες που έχουν χαρτογραφηθεί στον σκοτεινό ουρανό που στραφταλίζει σα να βρίσκεσαι στο εσωτερικό μιας τεράστιας σπηλιάς από αμέθυστο, υπάρχει ένας πλανήτης με πολλά ονόματα. Έχει τόσες ονομασίες όσοι ήταν και οι αρχαίοι πολιτισμοί που έζησαν στην εφηβεία του. Είναι ένας μυθικός πλανήτης. Είναι μια τεράστια έκταση ενός σφαιρικού ουράνιου σώματος που η σύγχρονη αστρονομία δεν μπορεί να εντοπίσει. Νιμπίρου, Μαρντούκ, Νέμεσις, Φτερωτός Πλανήτης, Κόκκινη Σφαίρα, Μονοπάτι του Πεπρωμένου, Μεγάλο Άστρο των Ουρανών, Βασιλιάς του Διαστήματος, Σκοτεινός Ήλιος, Ερχομός του Θανάτου, είναι μερικές από τις ονομασίες του.

Σύμφωνα με τους μύθους και τις παραδόσεις μοιάζει να κινείται αυτόνομος και να κατευθύνεται όπου επιθυμεί, χωρίς να ρωτάει κανέναν, γιατί είναι ο βασιλιάς. Όπου πηγαίνει καταστρέφει όποιον άλλο πλανήτη συναντήσει στην πορεία του ως εμπόδιο. Στην πραγματικότητα, όμως, έχει μια ορισμένη τροχιά που δεν του επιτρέπει να είναι ένας περιπλανώμενος κόσμος. Απλά στο πέρασμά του διαταράσσει τις τροχιές άλλων πλανητών σε σημείο που μπορεί να επιφέρει συγκρούσεις μεταξύ τους ή/και να τους διαλύσει από μεγάλη απόσταση, χωρείς καν να τους πλησιάσει – μόνο από την ασφυκτική πίεση που προκαλεί η μάζα και ο όγκος του, καθώς θεωρείται αρκετές φορές μεγαλύτερος από τον Δία. (Διαβάστε επίσης: Ποιος είναι ο Νιμπίρου σύμφωνα με τους Ολύμπιους sci-fi)

Ο πλανήτης αυτός κατοικείται. Οι κάτοικοί του δεν μπορούν να αντιληφθούν τις καταστροφές, πλημμύρες, καταυλισμούς και εκρήξεις ηφαιστείων που προκαλεί το σπίτι τους σε άλλους πλανήτες οι οποίοι βρίσκονται στην πορεία του. Όμως, όλοι το γνωρίζουν από τους ενημερωμένους αστρονόμους τους. Οι επιστήμονες του πλανήτη με τα πολλά ονόματα, γνωστοί ανάμεσα σε άλλα ονόματα ως Ανουνάκι. Έχουν κατασκευάσει μερικά διαστημόπλοια-ανιχνευτές τα οποία έχουν προγραμματίσει να προηγούνται μερικές εκατοντάδες αστρονομικές μονάδες μπροστά, στην ίδια τροχιά με τον πλανήτη φάντασμα, με σκοπό να ελέγχουν το διάβα του αλλά και να προειδοποιούν τυχών άλλους κατοικημένους πλανήτες.

Αυτοί οι ανιχνευτές έχουν διάφορα σχήματα και μεγέθη, αλλά συνήθως είναι στο μέγεθος και το σχήμα της Σελήνης, αλλά και τεράστιων σφαιρικών βράχων όσο περίπου ο Φόβος και ο Δείμος, με αφιλόξενο περιβάλλον, λόγω χιλιόχρονων ταξιδιών. Δεν είναι επανδρωμένα αλλά εκπέμπουν συνεχώς ένα σήμα κινδύνου που μπορούν να το αντιληφθούν προηγμένοι τεχνολογικά πολιτισμοί ή όντα που δεν έχουν χάσει την επαφή τους με τη Φύση του Σύμπαντος. Επιπλέον, αν κάποιος πολιτισμός, όπως, π.χ. των ανθρώπων, δεν μπορεί να κατανοήσει το μήνυμα, αλλά διαθέτει τρόπο να στείλει δικούς του ανιχνευτές, επάνω τους, θα διαβάσουν με ευκολία το ίδιο μήνυμα σκαλισμένο σε ευδιάκριτους ογκόλιθους στην επιφάνειά τους. Βραχογραφίες με την ίδια συμβολική και παγκόσμια γλώσσα των προγόνων – την οποία ελπίζουν οι άνθρωποι να μην εγκατέλειψαν και να μην ξέχασαν.

Τα ευφυή όντα που θα λάβουν το μήνυμα, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, θα διαπιστώσουν ότι στη συνέχεια ακολουθούν πολλές οδηγίες για το πως μπορούν να προστατέψουν τον πλανήτη τους αλλά και τους ίδιους, καθώς και πως να επικοινωνήσουν με το Μεγάλο Άστρο των Ουρανών και τους επιστήμονές του για περαιτέρω βοήθεια και καθοδήγηση. Υπάρχει, μάλιστα, και ένα είδος βιογραφικού, το οποίο οι περισσότεροι πολιτισμοί εμπιστεύονται. Με δυο λόγια λέει πως κάθε φορά που ο Φτερωτός Πλανήτης διαταράσσει ένα κατοικημένο πλανήτη, φροντίζουν να επαναφέρουν τη ζωή και τη σταθερότητά του. Κάποιες φορές χρειάζεται να δημιουργήσουν από την αρχή ορισμένους κατοίκους του, προκειμένου να διατηρηθεί η ισορροπία. Τότε βάζουν και αυτές τις στήλες προειδοποίησης, ενώ τους μαθαίνουν και τους διδάσκουν γραφή και ανάγνωση, μαθηματικά και αστρονομία, πως να χτίζουν σπίτια και γέφυρες, καθώς και πάρα πολλά άλλα.

Όταν, μετά από χιλιάδες χρόνια ξαναπερνά ο τεράστιος πλανήτης από περιοχή που οι επιστήμονές του έχουν βοηθήσει στο παρελθόν, μερικοί πολιτισμοί έχουν εξαφανιστεί ή εξοντωθεί μεταξύ τους. Από όσους έχουν επιβιώσει, κάποιοι έχουν προχωρήσει τεχνολογικά και επιστημονικά. Κάποιοι έχουν μείνει στάσιμοι, όπως τους άφησαν, αλλά νομίζουν ότι έχουν προοδεύσει. Κάποιοι τους υποδέχονται με τιμές, κάποιοι άλλοι τους θεωρούν επικίνδυνους και αιμοβόρους που θερίζουν το θάνατο. Φυσικά, υπάρχουν και εκείνοι που κάνουν ότι δεν βλέπουν με τα τεχνολογικά προηγμένα τηλεσκόπιά τους τις διαταραχές που προκαλεί το βαρυτικό του πεδίο, που αγνοούν επιδεικτικά την τροχιά του αλλά και τους ανιχνευτές που προηγούνται με σκοπό να τους προειδοποιήσουν. (Διαβάστε επίσης: NASA και Βατικανό είναι σε επαφή με τον Νιμπίρου sci-fi) Δυστυχώς, δεν μπορούν κάνουν κάτι γι’ αυτούς. Αλλά και το να μην σωθεί κάποιος, από επιλογή ή από άγνοια, είναι ίσης αξίας με την επιδίωξη της επιβίωσης και εξυπηρετεί τους νόμους αρμονίας και ισορροπίας της φύσης που διέπουν τα πάντα, προς όφελος του συνόλου. Το πολύ-πολύ οι επιστήμονες του Βασιλιά των Ουρανών, να αναβιώσουν κάποιους οργανισμούς, ζώα και κατοίκους, κατ’ εικόνα και ομοίωση των δικών τους.

diadrastika / Image by BMWX1P from depositphotos.com

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.