Οι Αρχαίοι Ήξεραν το Μυστικό για το «Κουκουνάρι» για Περισσότερο από 2000 χρόνια

[12/04/2019 - 11:28]

Οι Αρχαίοι Ήξεραν το Μυστικό για το «Κουκουνάρι» για Περισσότερο από 2000 χρόνια

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Ένα από τα πολλά αινίγματα που εξακολουθεί να αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα, είναι η πιθανή ύπαρξη εναλλακτικών πραγματικοτήτων και η δυνατότητα μεταφοράς ενός ανθρώπου σε αυτές, παρέα με όλα τα θεωρητικά παράδοξα που αυτά μπορεί να συνεπάγονται.

Ένα από αυτά είναι ο χρόνος παρέα με τον χώρο. ο Χωροχρόνος. Ο χρόνος, θεωρητικά, είναι μία περιορισμένη παράμετρος, η οποία μπορεί να ξεπεραστεί με τη χρησιμοποίηση της ταχύτητας του φωτός για ένα ταξίδι μέσα σε αυτόν, για παράδειγμα στο μέλλον ή στο παρελθόν.

Ο Albert Einstein επινόησε τη θεωρία της σχετικότητας με την οποία αποδεικνύει μαθηματικά ότι κανένα υλικό αντικείμενο δεν μπορεί ποτέ να προωθείται με ταχύτητα μεγαλύτερη από αυτή του φωτός.

Από εκεί και πέρα, έχουν γίνει διάφορες θεωρητικές και πειραματικές προσεγγίσεις που θα μπορούσαν να αποδείξουν ότι ένα ταξίδι στον χρόνο, ίσως, να είναι εφικτό.

Θεωρητικά, λοιπόν, κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει με έναν αδένα που υπάρχει στον εγκέφαλό μας, τον οποίο αποκαλούν επίφυση ή κωνάριο και συνήθως απεικονίζεται με κάτι που θυμίζει στην όψη ένα κουκουνάρι.

Διαβάστε επίσης: ΕΠΙΦΥΣΗ: Μία ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ του ΧΡΟΝΟΥ, μία STARGATE

Ήδη από την αρχαιότητα, η λειτουργία αυτού του αδένα είχε εντοπιστεί και φαίνεται ότι πρέπει να συσχετιζόταν με τις ψυχικές λειτουργίες. Μάλιστα, πρόσφατα, στις μέρες μας, ανακαλύφθηκε ότι αυτός ο αδένας παράγει τον νευροδιαβιβαστή σεροτονίνη που, εν γένει, μπορεί να προκαλέσει καταστάσεις ονείρου και μεταβαλλόμενες καταστάσεις συνείδησης.

Ίσως, λοιπόν, δεν είναι και τόσο τυχαίο ότι ο Βούδας απεικονίζεται συχνά ότι λαμβάνει πνευματική φώτιση καθισμένος κάτω από ένα τόξο δέντρου με καρπούς από δαμάσκηνα, μπανάνες και μερικά άλλα φρούτα τα οποία είναι πλούσια σε σεροτονίνη.

Είναι εξίσου ενδιαφέρον ότι σε πολλούς αρχαίους λαούς, συναντάμε μία απεικόνιση που θυμίζει κουκουνάρι και ουσιαστικά παραπέμπει σε αυτόν τον αδένα.

Διαβάστε επίσης: Επίφυση ή Κωνάριο: Η Μεγαλύτερη Συγκάλυψη στην Ανθρώπινη Ιστορία

Ο συνδυασμός αυτός των αντικειμένων με τις αρχαίες πεποιθήσεις για αθανασία, ταξίδια σε άλλους κόσμους, υπερβολικές ταχύτητες κλπ, θα μπορούσε να είναι η στοιχειοθέτηση πραγμάτων ότι όλο το «μυστικό» κρύβεται στην Επίφυση και το Τρίτο Μάτι.

Παρακολουθήστε και το βίντεο για να μάθετε περισσότερα:

Για υπότιτλους: Ρυθμίσεις, Υπότιτλοι, Προτεινόμενη γλώσσα, Υπότιτλοι, Αυτόματη μετάφραση, Ελληνικά

Egyptians and Sumerians Knew This Huge Secret 1000’s of Years Ago!

diadrastika.com

Σπύρος Μακρής
Συγγραφέας, αρθρογράφος. Ανάμεσα στα πολλά ενδιαφέροντά μου είναι: Αρχαία Ελληνική Γραμματεία, Αρχαίοι Πολιτισμοί, Μεταφυσική, (παρα)ψυχολογία, Ανεξήγητα Φαινόμενα, Θρησκείες. Από το 1992, εκατοντάδες άρθρα του, έχουν δημοσιευτεί σε πολλά περιοδικά, μερικά από τα οποία είναι: Hellenic Nexus, Strange, Άβατον, Mystery, Ιστορία Εικονογραφημένη, Mystic View, Ανεξήγητο, Ιχώρ, Αέροπος. Συμμετοχές μου σε συλλογικά βιβλία των εκδόσεων Αρχέτυπο: Ιερή Ελλάδα (2001), Τι είναι η ψυχή (2002), Τυπολογία (2002), Αρχαία Ελληνική επιστήμη (2003), Τα μυστικά της Διατροφής (2003), Αρχαιολογικά μυστήρια στην Ελλάδα (2004), Απόκρυφες Ιστορίες (2005), Τα Μυστικά των Ελλήνων (2005), Τα 20 Μεγαλύτερα Μυστήρια του Πλανήτη (2005), Παράξενοι ιεροί τόποι (2006), Η Δύναμη των Συμβόλων (2006), Ό,τι ξέρεις είναι ψέμα (2006), Θαύματα (2006), Απαγορευμένες γνώσεις (2006), Παράξενες Λατρείες (2007). Δικά μου, από τις ίδιες εκδόσεις, είναι τα παρακάτω: Οικοδύναμη, το αρχαιοελληνικό Φενγκ Σούι (2003) και Αμαζόνες (2005) Από τις Εκδόσεις Πύρρα ένα παιδικό που προοριζόταν για συνέχειες, με κείμενο και εικονογράφηση δικά μου, ο διασκευασμένος μύθος για παιδιά: Η Ευρυνόμη και το Αυγό του Σύμπαντος (2008).
loading...
Loading...
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ