χέρι προσφέρει τετράφυλλο τριφύλλι
Image by 75tiks from depositphotos

7 τρόποι να φέρουμε περισσότερη καλή τύχη στη ζωή μας

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Παρατηρώντας τον κόσμο γύρω μας, μπορούμε να εξάγουμε ένα γενικό συμπέρασμα που αφορά την επιτυχημένη ζωή ενός ανθρώπου. Διαπιστώνουμε ότι ένα μεγάλο μέρος της οφείλεται στην τύχη.

Φυσικά, παίζουν ρόλο η προσπάθεια, η επιμονή, η υπομονή, το κατάλληλο timing, ο καλός υπολογισμός του τι μπορεί να συμβεί μετά, η καλή προετοιμασία για να ξεπεράσεις κάποια πιθανά εμπόδια, οι γνωριμίες και πολλά άλλα. Ωστόσο, ακόμα και αυτά, συνοδεύονται από λίγη η περισσότερη τύχη.

Υποστηρίζεται ότι την τύχη μας την δημιουργούμε εμείς οι ίδιοι.

Ο Δημόκριτος είχε πει ότι οι άνθρωποι επινόησαν τη θεά της τύχης για να δικαιολογήσουν τη δική τους έλλειψη θέλησης, αλλά ο Θουκυδίδης είχε πει πως η τύχη βοηθάει τους τολμηρούς.

Όταν ο Ναπολέων ρωτήθηκε αν προτιμούσε θαρραλέους στρατηγούς ή λαμπρούς στρατηγούς, απάντησε πως δεν προτιμά τίποτα από τα δύο. Προτιμούσε τους τυχερούς στρατηγούς.

Διαβάστε επίσης: Κιτρίνης. Ο Λίθος του Πλούτου και της Καλοτυχίας

Λοιπόν, υπάρχουν επτά πράγματα που μπορούν να μας φέρουν περισσότερη τύχη απ’ ότι συνήθως, ή τουλάχιστον για να δημιουργήσουν τις συνθήκες για περισσότερη τύχη ή μεγαλύτερες ανταμοιβές από την ζωή.

1) Να είστε τολμηροί, να ρισκάρετε

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Τα περισσότερα πράγματα που επιτεύχθηκαν προήλθαν από τη λήψη ρίσκων. Αφήστε την άνεση του καναπέ και πιάστε την τύχη στα χέρια σας. Ακολουθήστε το ένστικτό σας.

2) Ξεκινήστε με την εμπιστοσύνη των ανθρώπων

Δεν μπορείτε να τα κάνετε όλα μόνοι σας. Μερικές φορές για να επιτύχετε τους στόχους σας χρειάζεστε τη βοήθεια άλλων: φίλων, οικογενειών, συναδέλφων, εργοδοτών και εργαζομένων, προμηθευτών και πελατών. Αν είστε καχύποπτοι από τη φύση σας, ή αν θέλετε να κάνετε τα πάντα ο ίδιος, οι πιθανότητές σας να είστε τυχεροί μειώνονται. Κι αυτό, επειδή συνήθως είναι οι άλλοι που σας φέρνουν την τύχη που αναζητάτε.

3) Παίξτε τα δυνατά σας χαρτιά

Γνωρίστε τις δυνάμεις και τις δυνατότητές σας και προσπαθήστε να τις χρησιμοποιήσετε. Αναγνωρίστε τις αδυναμίες σας και προσπαθήστε να τις περιορίσετε όσο αυτό είναι δυνατό. Μην προσποιείστε ότι έχετε ισχυρές δεξιότητες ή γνώσεις που, ουσιαστικά, δεν έχετε.

4) Δώστε περισσότερα από αυτά που παίρνετε

Εάν θέλετε να προσελκύσετε τυχερούς ανθρώπους στην προσπάθειά σας, να είστε έτοιμοι να δώσετε. Δώστε ό,τι περνάει από το χέρι σας, από αγάπη έως οποιουδήποτε είδους προσφορά. Κάποια στιγμή θα σας ανοίξει δρόμο ή θα σας επιστραφεί ως ένα μεγάλο ευχαριστώ για την βοήθεια που προσφέρατε.

5) Παραμείνετε σε φόρμα

Δεν είναι μόνο η σωματική ικανότητα, αλλά και η πνευματική, και, κυρίως, η ψυχολογική σας ευημερία. Τρώτε σωστά και μείνετε ενεργός. Συνεχίστε να μαθαίνετε και να βελτιώνεστε. Κοιτάξτε τη φωτεινή πλευρά των πραγμάτων. Πιστέψτε στις πιθανότητές σας για επιτυχία, ακόμη και ενόψει δυσκολιών. Ποτέ μην αντιμετωπίζετε σκληρά προβλήματα τη νύχτα όταν είστε κουρασμένοι. Η υγεία και η ενέργεια θα σας φέρουν τύχη και τη δύναμη για ανάκαμψη.

6) Να είστε επικοινωνιακός

Πρέπει να επικοινωνήσετε ποιος είστε και τι θέλετε. Για να το πετύχετε μάθετε να μιλάτε καλά την γλώσσα σας πάνω απ’ όλα. Εργαστείτε στις γλωσσικές σας δεξιότητες. Στη χρήση των λέξεων και των προτάσεων που χρησιμοποιείτε, στην ικανότητά σας να μιλάτε και να γράφετε με σαφήνεια – όχι έτσι απλά – με σθένος. Αν έχετε χρόνο, μάθετε μια ακόμα γλώσσα. Η γνώση ξένων γλωσσών αυξάνει σημαντικά την τύχη και τις επιχειρηματικές ευκαιρίες.

7) Να είστε αληθινός και πάντα ο εαυτός σας

Κάθε εκκίνηση, κάθε επιχείρηση, κάθε προσπάθεια, βασίζεται σε ένα σκάφος ή ένα εξειδικευμένο πεδίο γνώσης. Αν δεν έχετε το τελευταίο, εκμεταλλευτείτε το “σκάφος”, τον εαυτό σας. Μείνετε πιστός στον καλό και αληθινό εαυτό σας.

Αποφύγετε να το παίζετε κάποιος άλλος, να παρουσιάζεστε με πολλά πρόσωπα, να δίνετε υποσχέσεις που δεν μπορείτε να τηρήσετε, να ξεγελάτε πρόσωπα και να κάνετε κακές κριτικές – και πολλά άλλα παρόμοια – επειδή πιστεύετε ότι έτσι ανοίγονται δρόμοι, ή ότι θα εισπράξετε περισσότερα μπράβο επειδή θα ταιριάξετε την άποψή σας με την άποψη κάποιου που θέλετε να αντιγράψετε ή να προσεγγίσετε τη θέση του για να σας πάει παρακάτω.

Οι άνθρωποι μπορούν να καταλάβουν. Κι αν δεν το νιώσουν στην αρχή θα το πάρουν είδηση αργότερα, οπότε καταστρέφεται όλο αυτό το ψεύτικο που έχετε οικοδομήσει.

Όταν θα είσαι ο πραγματικός εαυτός σου, τότε θα αρχίσεις να είσαι τυχερός.

diadrastika / Image by 75tiks from depositphotos.com