Το Μυστηριώδες νησί Barsa Kelmes. Θρύλοι ότι Είναι μια Πύλη προς Άλλες Διαστάσεις ενώ εξαφανίσεις δηλώνονται
Καλλιτεχνική απεικόνιση νησιού, όπως το φαντάστηκε

Το Μυστηριώδες νησί Barsa Kelmes. Θρύλοι ότι Είναι μια Πύλη προς Άλλες Διαστάσεις ενώ εξαφανίσεις δηλώνονται

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Έχετε ακούσει ποτέ για το νησί Barsa-Kelmes; Οι ερευνητές των UFO είναι πεπεισμένοι ότι αυτό το μυστηριώδες νησί είναι μια πύλη από και προς άλλες διαστάσεις ή μια εξωγήινη βάση. Μεταξύ των 1500 ή περισσότερων νησιών της θάλασσας Αράλ ή Αράλης, της Ασίας, κανένα δεν είναι τόσο αινιγματικό όσο ένα μικρό κομμάτι γης που ονομάζεται νησί Barsa-Kelmes. Στην ντόπια γλώσσα των Kazakh, το όνομά του σημαίνει “γη χωρίς επιστροφή” και δεν έχει επισημανθεί έτσι από τίποτα. Σήμερα το νησί είναι έρημο, καθώς οι τελευταίοι κάτοικοι του έχουν εγκαταλείψει εδώ και δεκαετίες. Η γη περιβάλλεται από μια πολυετή και πυκνή ομίχλη, κρατώντας τα παράξενα πράγματα που συμβαίνουν σε αυτό το μέρος κρυμμένα από τα αδιάκριτα μάτια.

Διαβάστε επίσης: Το Μυστηριώδες Νησί που «Εμφανίζεται και Εξαφανίζεται» Χωρίς Ιχνος

Λόγω αυτών των μυστηριωδών και τακτικών γεγονότων, οι άνθρωποι που ζουν κοντά στο Barsa-Kelmes έχουν πεισθεί ότι το νησί λειτουργεί ως πέρασμα μεταξύ των διαστάσεων, δηλαδή είναι πεπεισμένοι ότι υπάρχει ένα είδος Πύλης προς άλλες διαστάσεις, αλλά δεν είναι μόνο το παράξενο τοπίο που μοιάζει απόκοσμο καθώς έχουν συμβεί και πολλά ανεξήγητα και πολλές εξαφανίσεις.

Λέγεται ότι το νησί κατοικείται από ασυνήθιστα πλάσματα που φαίνεται να προέρχονται από ένα άλλο χρονοδιάγραμμα ή από μία παράλληλη διάσταση. Οι ντόπιοι ισχυρίζονται ότι έχουν δει μεγάλα πουλιά που περιφέρονται γύρω από το νησί, θαλάσσια φίδια που κολυμπούν στα νερά κοντά τους και γιγαντιαία θηρία με μακριούς λαιμούς που μερικές φορές έβγαλαν τα κεφάλια τους από την ομίχλη. Πολλοί από αυτούς που έχουν έρθει στο νησί ή γύρω του, έχουν εξαφανιστεί και δεν τους ξαναείδαν ποτέ.

Το νησί Barsa-Kelmes “βασανίζεται” και από μια σειρά άλλων ανεξήγητων φαινομένων που συμβαίνουν ακριβώς σε αυτό το μέρος όλη την ώρα, όπως για παράδειγμα ότι τα ρολόγια ξαφνικά σταματούν να λειτουργούν, οι βελόνες των πυξίδων τρελαίνονται και δείχνουν προς όλες τις κατευθύνσεις, ενώ και η ροή του χρόνου φαίνεται άλλοτε να επιταχύνει και άλλοτε να επιβραδύνει. 

Οι θρύλοι λένε ότι τον 13ο αιώνα το νησί χρησιμοποιήθηκε ως καταφύγιο από τους ντόπιους που προσπαθούσαν να ξεφύγουν από την εισβολή των Μογγόλων. Ωστόσο, όταν οι πρόσφυγες επέστρεψαν στη γη τους, έκπληκτοι είδαν την πατρίδα τους να αλλάζει σαν να ήταν από άλλες δεκαετίες. Ένα άλλο παρόμοιο περιστατικό συνέβη σε πιο πρόσφατους χρόνους: Το νησί είναι θερμότερο από ό,τι η γύρω περιοχή και, κατά τη διάρκεια ενός ιδιαίτερα σκληρού χειμώνα το 1959, μερικοί από το Kazakhs πίστευαν ότι ήταν καλή ιδέα να το χρησιμοποιήσουν σαν καταφύγιο για τον χειμώνα.

Διαβάστε επίσης: Το νησί που κανείς δεν επιστρέφει από εκεί και άλλα μυστήρια του κόσμου

Αλλά ήρθε η άνοιξη και επειδή κανείς δεν επέστρεψε, οι συγγενείς τους οργάνωσαν την αναζήτησή τους. Όταν έφτασαν στο νησί, οι μισοί παρέμειναν στην ακτή ενώ οι υπόλοιποι μπήκαν στα ενδότερα του νησιού. Οι ημέρες περνούσαν και κανείς δεν επέστρεψε, οπότε η εναπομείνασα ομάδα αποφάσισε να καλέσει τις αρχές.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Η σοβιετική κυβέρνηση έστειλε ένα αεροπλάνο για να σαρώσει την περιοχή, αλλά καθώς αυτό έσπευσε να περάσει από την ομίχλη, τα όργανα στο σκάφος άρχισαν να αποτυγχάνουν ένα προς ένα και οι δύο κινητήρες σταμάτησαν. Οι δύο πιλότοι κατόρθωσαν να πραγματοποιήσουν έκτακτη προσγείωση και στην τελευταία ραδιοεπικοινωνία τους, οι άνδρες περιγράφουν ελλειπτικά αντικείμενα που επιπλέουν σιωπηλά μέσα και έξω από την ομίχλη. Μετά από αυτό, υπήρξε σιγή ασυρμάτου και το αεροπλάνο εξαφανίστηκε.

Λίγο αργότερα, οι επιχειρήσεις διάσωσης απέφυγαν να στείλουν ένα ακόμα αεροπλάνο, αλλά οι ίδιες αρχές έστειλαν στη συνέχεια ένα πλοίο με ένα άρμα μάχης, όλα συνδεδεμένα με ένα μακρύ μεταλλικό καλώδιο. Το πλήρωμα διατάχθηκε να μην αφήσει το πλεούμενο και να κρατήσει τα κανάλια επικοινωνίας ανοιχτά ώστε να μπορούν να επικοινωνούν ανά πάσα στιγμή. Κατάφεραν να το κάνουν για λίγο, καθώς στην συνέχεια ο ασύρματος σίγησε και πάλι. Το τανκ μεταφέρθηκε σε μία προσωρινή βάση που ήταν εγκατεστημένη στην ακτή. Ήταν άδειο και καλυμμένο με μια ουσία πάγου. Τα δείγματα μεταφέρθηκαν σε εργαστήριο στη Μόσχα, αλλά οι ερευνητές που τα εξέτασαν δεν μπορούσαν να εντοπίσουν την ασυνήθιστη ουσία.

Στα τέλη της δεκαετίας του 1980, ένας μηχανικός πλοίου, ο Timur Dzholdasbekov, περιέγραψε τον τρόπο με τον οποίο έφτασε στην στρατιωτική βάση κατά τη διάρκεια ενός από τα ταξίδια του στον αινιγματικό τόπο. Ισχυρίστηκε ότι την επόμενη μέρα, επέστρεψε με έναν φίλο, μόνο για να διαπιστώσει ότι τα κτήρια είχαν απλά εξαφανιστεί. Τα σχέδια για μια επιστημονική εκστρατεία στην Barsa-Kelmes εντοπίστηκαν το 1991, αλλά η κατάρρευση της ΕΣΣΔ προκάλεσε άλλες ανησυχίες και η επιχείρηση ακυρώθηκε.

Περιστατικά όπως τα παραπάνω, έχουν μετατρέψει το νησί σε κέντρο παραδομένο στα UFOs, πείθοντας πολλούς ερευνητές για τα μυστηριώδη φαινόμενα και ότι ο τόπος φιλοξενεί μια εξωγήινη βάση. Ο Ρώσος ερευνητής για τα UFO, Vadim Chernobrov, έχει μελετήσει τους μύθους γύρω από τον Barsa-Kelmes και υποψιάζεται ότι η ομίχλη μπορεί να είναι ένα είδος προηγμένου αμυντικού μηχανισμού ενάντια στις ανεπιθύμητες εισβολές. Για λόγους ασφαλείας απαγορεύετε πλέον η πρόσβαση στο νησί, μέχρι να υπάρξουν νεότερες έρευνες και νεότερα στοιχεία.

diadrastika / Image by prettysleepy1 from Pixabay