Γιατί Όλες οι Γυναίκες έχουν μια Φακίδα στο Ίδιο Σημείο του Χεριού τους; Η απάντηση

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Μια χρήστης του Twitter ανέβασε, τον Μάιο 2019, φωτογραφίες που δείχνουν αρκετές γυναίκες με φακίδες σχεδόν στο ίδιο σημείο του χεριού τους, στο πάνω μέρος του καρπού και έγραψε: “Κυρίες… Έχετε μια φακίδα στο μέσο του καρπού σας ή αυτό είναι μύθος;” Όλες οι γυναίκες που είδαν το tweet, αμέσως κοίταξαν το σημείο αυτό και διαπίστωσαν ότι πράγματι είχαν και αυτές από ένα αντίστοιχο σημάδι. πολλές φρίκαραν και όλες αναρωτήθηκαν γιατί μπορεί να συνέβαινε αυτό το περίεργο “φαινόμενο” και άρχισαν να ανεβάζουν στους λογαριασμούς τους στα social, τις δικές τους φωτογραφίες με το μικρό σημαδάκι στον καρπό τους, δείχνοντας έτσι πως ισχύει η αρχική διαπίστωση.

Διαβάστε επίσης: Τι φανερώνει για τον χαρακτήρα μας αν έχουμε ελιά σε 7 συγκεκριμένα σημεία του σώματος

Περισσότερες από 12.000 γυναίκες απάντησαν σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, στην αρχική ανάρτηση στο Twitter που εντόπισε αυτό το φαινόμενο, μοιράζοντας τις δικές τους φωτογραφίες από την αντίστοιχη φακίδα τους. Αλλά γιατί τόσες πολλές γυναίκες φαίνεται να έχουν το ίδιο σημάδι — και γιατί εκεί, στο κέντρο του καρπού; Το time.com επικοινώνησε με την Δρ. Joyce Park, πιστοποιημένη δερματολόγο από το Διοικητικό Συμβούλιο στην περιοχή του Κόλπου. Η Δρ Παρκ είδε την όλη ιδέα του “φαινομένου” αστεία και πρότεινε ότι μπορεί να εξηγηθεί εύκολα από την έκθεση στον ήλιο.

«Οι φακίδες είναι περιοχές του δέρματος όπου έχουμε περισσότερη εναπόθεση χρωστικής ή μελανίνης από την υπεριώδη ακτινοβολία», λέει. «Οι πήχεις, οι καρποί και τα χέρια είναι πραγματικά κοινά σημεία για να έχετε αυτή την έκθεση. Αν το σκεφτείς, όταν οδηγείς, αυτή η πλευρά του καρπού και του χεριού σου απλά εκτίθενται συνεχώς στο φως του ήλιου, ακόμα κι αν φοράς μανίκια». Επιπλέον, προσθέτει η σελίδα, ο καρπός είναι ένα κοινό σημείο που οι περισσότεροι άνθρωποι ξεχνούν να βάζουν αντηλιακό.

Ο δερματολόγος της Νέας Υόρκης Δρ Joshua Zeichner, το βλέπει από μία ελαφρώς διαφορετική οπτική γωνία. «Αυτό που στην πραγματικότητα βλέπουμε σε αυτές τις φωτογραφίες είναι ελιές ή «σημάδια ομορφιάς»», προτείνει ο Δρ Ζάιχνερ. «Αυτές οι κηλίδες είναι αβλαβείς υπεραναπτύξεις κυττάρων που παράγουν χρωστική ουσία, προκαλώντας μικρές καφέ κηλίδες στο δέρμα». Επειδή είναι τόσο κοινά, λέει, σχεδόν όλοι έχουν «τουλάχιστον μια ελιά στα χέρια», οπότε το γεγονός ότι τόσοι πολλοί άνθρωποι έχουν από ένα τέτοιο σημάδι στον καρπό τους δεν αποτελεί έκπληξη. Η έκθεση στον ήλιο μπορεί να παίζει ρόλο στο να φαίνονται πιο σκούρα αυτά τα σημάδια, αλλά μπορούν να εμφανιστούν οπουδήποτε στο σώμα. Πάντως, τόσο η Δρ Παρκ όσο και ο Δρ Ζάιχνερ προτρέπουν όλους να δώσουν προσοχή στις φακίδες και τις ελιές ή τις κρεατοελιές, για την περίπτωση που μπορεί να γίνουν καρκινικές.

Αν και όπως είδαμε, λοιπόν, αυτές είναι οι εξηγήσεις που δίνουν δύο δερματολόγοι σχετικά με τις φακίδες στον καρπό, προσωπικά δεν καλύφθηκα στο γιατί αυτές εμφανίζονται στο ίδιο περίπου σημείο του καρπού, όπως δείχνουν οι φωτογραφίες και όχι μερικά εκατοστά πιο δεξιά ή πιο αριστερά, ή επάνω στη ράχη της παλάμης. Ενδεχομένως η απάντηση να βρίσκεται στο ότι το αρχικό tweet αναφερόταν σε φακίδες στον καρπό και όχι στο μετακάρπιο.

diadrastika

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.