Άγνωστο αντικείμενο κατεβάζει εξωγήινους στη Σαουδική Αραβία! Αληθινό ή CGI;

Σπύρος Μακρής
περιεχόμενο φαντασίας, με στοιχεία δημιουργικής γραφής

Δεν είναι λίγες οι ιστορίες που έχουν να κάνουν με τον Κόλπο του Άντεν. Ένα παράδειγμα είναι η Μαγνητική Δίνη αλλά και η Αστρική Πύλη. Πολλοί ισχυρίζονται ότι μέσα από εκεί μπαίνουν και βγαίνουν πολλά ΑΤΙΑ, σχεδόν καθημερινά. Από εκεί, λοιπόν, βγήκε ένα, έκανε ένα αστραπιαίο ελιγμό προς μία κατεύθυνση. Προσγειώθηκε κάπου κοντά στη Σαουδική Αραβία ή, ίσως, στα σύνορα, αλλά από τη μεριά της Υεμένης. Δεν έχει σημασία. Σημασία έχει ότι χωρίς να χάσει χρόνο, το ΑΤΙΑ κατεβάζει εξωγήινους.

Από τον ιπτάμενο δίσκο διακρίνονται να αποβιβάζονται εξωγήινοι. Δεν φαίνεται ακριβώς πόσοι. Μοιάζουν, όμως, σα να παίρνουν κάποιο δείγμα από την γη, από το έδαφος. Πολύ γρήγορα επιβιβάζονται πίσω. Το ΑΤΙΑ απογειώνεται και φεύγει με ταχύτητα. Όμως, ένας από τους εξωγήινους επιβάτες έχει μείνει πίσω, λες και τον ξέχασαν. Κάνει κάτι σαν χαιρετισμό σε αυτούς που τραβούν το βίντεο. Τα χνώτα της ζέστης από τον καυτό ήλιο δεν βοηθούν να διαπιστωθεί καλύτερα τι ακριβώς γνέφει. Δευτερόλεπτα αργότερα, μια φωτεινή δέσμη από ψηλά, τυλίγει τον εξωγήινο και εξαφανίζεται κατευθείαν στον δίσκο από τον οποίο κατέβηκε προηγουμένως.

Αυτός που τράβηξε το βίντεο, λέγεται πως ήταν κάποιος από τους αντάρτες που συνήθως τους αποδίδονται επιθέσεις στην πόλη. Άλλοι είπαν ότι ήταν κάποιος από το Ισλαμικό Κράτος. Τίποτα από αυτά δεν ήταν αλήθεια. Το αυθεντικό βίντεο τραβήχτηκε από το συνεργείο της Niamh Nicholson, μιας πολυβραβευμένης Αμερικανίδας δημοσιογράφου. Η λήψη έγινε εντελώς τυχαία.

Η Niamh πήγε το βίντεο στον εκδότη της. Δεν του εξήγησε πολλές λεπτομέρειες. Μόνο ότι το βίντεο ήταν αυθεντικό. Αυθεντικότατο. Εκείνος δεν είχε κανένα λόγο να μην την πιστέψει. Την πίστεψε. Ήταν από τους καλύτερους και τους πιο ικανούς που είχε στη δουλειά του. Όμως, κάτι φαινόταν να τον προβληματίζει. Έσκυψε το κεφάλι του, σούφρωσε τα χείλια του και της είπε:

“Ξέρεις για ποιο λόγο δεν αναγνωρίζεται η ύπαρξη των εξωγήινων και των ιπτάμενων δίσκων τους; Έστω, ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ παραδεχόταν πως όντα από άλλους πλανήτες, έρχονταν από παλιά ενώ εξακολουθούν να μας επισκέπτονται ακόμα και σήμερα. Μπορείς να φανταστείς τι σύγχυση θα επικρατούσε; Καλοπροαίρετοι αλλά και κακοπροαίρετοι όλου του κόσμου, οποιουδήποτε μορφωτικού επιπέδου, θα είχαν πάρα πολλές ευκαιρίες να αποδώσουν σε εξωγήινες προσπάθειες οτιδήποτε δεν μπορεί να εξηγηθεί επιστημονικά, ή σε οτιδήποτε η αρχαιολογία αφήνει κενά.”

Την κοίταξε. Η Niamh μισάνοιξε το στόμα να φέρει αντιρρήσεις, αλλά δεν το έκανε. Περίμενε τον εκδότη να πει αυτό που αντιλαμβανόταν ότι είχε αφήσει για το τέλος. Εκείνος σαν να προσπαθούσε να διαβάσει τη σκέψη της. Δυστυχώς, όμως, δεν μπορούσε και δεν έπρεπε να τον νοιάζει. Ήταν εκδότης, είχε μια καριέρα, ένα όνομα και μια φήμη που δεν του επέτρεπαν να ξεφύγει από ορισμένα πλαίσια, όσο κι αν δεν του άρεσαν. Μετά, γύρισε και της είπε:

“Αλλά το κυριότερο και βασικότερο όλων είναι το εξής: Με ποιο τρόπο η Πολεμική Αεροπορία, ο Στρατός γενικότερα, ο ίδιος ο Πρόεδρος θα αναγνώριζε την ύπαρξη εξωγήινων που ζουν ανάμεσά μας και, ταυτόχρονα, θα εξακολουθούσε να ισχυρίζεται ότι μπορεί να διαχειρίζεται μια ολόκληρη χώρα εκατομμυρίων ανθρώπων, τη στιγμή που σε συνεντεύξεις δεν θα ξέρει να απαντήσει ποιοι είναι αυτοί οι εξωγήινοι, που δεν έχει τα κατάλληλα όπλα να αμυνθεί ή να επιτεθεί σε μια ξαφνική εισβολή. Αμέσως θα γίνει περίγελος. Το λιγότερο. Το χειρότερο είναι πως θα χαθεί το κύρος του και κάποια άλλη χώρα που μας έχει στο μάτι θα εκμεταλλευτεί την κατάσταση υπέρ της.” έκανε μία παύση. “Όπως καταλαβαίνεις, αυτό το βίντεο, όσο αληθινό και να είναι, δεν μπορεί να βγει στη δημοσιότητα.”

Η Niamh δεν συμφώνησε, αλλά, δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς. Τελικά το βίντεο έγινε ιδιοκτησία της Πολεμικής Αεροπορίας με την υψηλότερη διαβάθμιση. Ωστόσο, κάποιος από το συνεργείο της δημοσιογράφου που ήταν παρών στη βιντεοσκόπηση του εξωγήινου σκάφους, διηγήθηκε την ιστορία σε κάποιον που ήξερε να φτιάχνει βίντεο με CGI, δηλαδή ένα animation σαν κι αυτά που χρησιμοποιούν στις ταινίες επιστημονικής φαντασίας και φαίνονται τόσο αληθινά. Σε αυτό δημιούργησε μία αναπαράσταση του πραγματικού συμβάντος και το κυκλοφόρησε ως αληθινό -αν και ουσιαστικά δεν ήταν. Πολλοί πίστεψαν ότι ήταν αληθινό. Άλλοι όχι. Κανείς όμως, δεν γνώριζε το παρασκήνιο.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

*Η όλη ιδέα προήλθε από το παρακάτω βίντεο για το οποίο λέγεται ότι πιθανότατα είναι κατασκευασμένο, προϊόν γραφικών μέσω υπολογιστή. Τίτλος του: Real UFO With Aliens Caught On Camera From Saudi Arabia | UFO Or Military Vehicle? Alien Sightings. Η παραπάνω ιστορία και τα ονόματα είναι φανταστικά, προϊόν μυθοπλασίας και δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, ούτε ανταποκρίνονται σε αυτήν. Οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα και καταστάσεις είναι καθαρή σύμπτωση.

diadrastika / Image by Artie_Navarre from Pixabay