άνθρωποι αιωρούνται, έτοιμοι για Ανάληψη

Ανάληψη. Απόδραση από παγιδευμένες σκέψεις
Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Ανάληψη. Μία έννοια που έχει ιντριγκάρει την ανθρωπότητα για αιώνες, προσφέροντας μια αχτίδα ελπίδας στην αναζήτησή μας για φώτιση και πνευματική ανάπτυξη. Καθώς περιηγούμαστε στην πολυπλοκότητα της ύπαρξης, τα μοτίβα σκέψης και οι σκεπτομορφές μας παίζουν σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της αντίληψής μας για την πραγματικότητα.

Ωστόσο, τι γίνεται αν εγκλωβιστούμε εν αγνοία μας σε αυτά τα μοτίβα, εμποδίζοντάς μας να αποκτήσουμε πρόσβαση σε υψηλότερες διαστάσεις και να βιώσουμε την αληθινή υπέρβαση;

Σε αυτό το άρθρο, θα εξερευνήσουμε την έννοια της ανάληψης, τη δύναμη της σκέψης και την αναζήτηση απεγκλωβισμού από τους φανταστικούς παραδείσους μας.

Τα μοτίβα σκέψης και οι σκεπτομορφές

Τα μοτίβα σκέψης είναι οι επαναλαμβανόμενες νοητικές διεργασίες που διαμορφώνουν την αντίληψη, τις πεποιθήσεις και τη συμπεριφορά μας. Αποτελούν τα θεμέλια του συνειδητού και υποσυνείδητου μυαλού μας, επηρεάζοντας τις καθημερινές μας αλληλεπιδράσεις και επιλογές.

Αυτά τα πρότυπα, που συχνά ενισχύονται από την κοινωνική συνθήκη, μπορούν είτε να περιορίσουν είτε να διευρύνουν την κατανόησή μας για τον κόσμο γύρω μας.

Οι σκεπτομορφές, από την άλλη πλευρά, είναι τα ενεργειακά αποτυπώματα που δημιουργούνται από τις σκέψεις και τα συναισθήματά μας.

Διαθέτουν μια ορισμένη συχνότητα δόνησης που μπορεί να διαμορφώσει τις εμπειρίες μας και να προσελκύσει αντίστοιχες ενέργειες. Ουσιαστικά, οι σκεπτομορφές μπορούν να εκδηλωθούν ως θετικοί ή αρνητικοί κύκλοι, επηρεάζοντας τη συνολική κατάσταση της ύπαρξής μας.

Διαβάστε επίσης: Μια σκεπτομορφή έχει μεγάλη δύναμη, αλλά δεν είναι αήττητη

Η ιδέα ενός ουτοπικού παραδείσου

Σε όλη την ιστορία, διάφορα θρησκευτικά και πνευματικά δόγματα, αλλά και συστήματα πεποιθήσεων, παρουσίασαν την ιδέα ενός φανταστικού ουρανού, ενός ουτοπικού παραδείσου που μας περιμένει μετά το θάνατο.

Ενώ αυτές οι έννοιες μπορούν να προσφέρουν άνεση και παρηγοριά, μερικές φορές περιορίζουν την αντίληψή μας και περιορίζουν τις δυνατότητές μας για ανάπτυξη.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Προσηλώνοντας μια ανταμοιβή μεταθανάτιας ζωής, μπορεί άθελά μας να παραβλέψουμε τη μεταμορφωτική δύναμη της παρούσας στιγμής και τις υψηλότερες διαστάσεις που έχουμε πρόσβαση.

Η Ανάληψη, στην πιο αγνή και καθαρή γήινη μορφή της

Η Ανάληψη, στην πιο αγνή και καθαρή γήινη μορφή της, περιλαμβάνει τη διαδικασία υπέρβασης των περιορισμένων προτύπων σκέψης μας και επέκτασης της συνείδησής μας πέρα ​​από τα όρια της κοινωνικής προετοιμασίας.

Μας καλεί να αμφισβητήσουμε το status quo, να αμφισβητήσουμε τις πεποιθήσεις μας και να ξεκινήσουμε ένα εσωτερικό ταξίδι αυτο-ανακάλυψης.

Για να ξεκινήσουμε αυτή τη μετασχηματιστική διαδικασία, πρέπει πρώτα να αναγνωρίσουμε και να κατανοήσουμε τα μοτίβα σκέψης που μας κρατούν πίσω.

Γνωρίζοντας αυτά τα μοτίβα, μπορούμε να εργαστούμε ενεργά για να αναδιαμορφώσουμε τη νοοτροπία μας και να αντικαταστήσουμε τις περιοριστικές σκέψεις με ενδυναμωτικές.

Ο διαλογισμός, ο αυτοστοχασμός και οι πρακτικές ενσυνειδητότητας μπορούν να χρησιμεύσουν ως ανεκτίμητα εργαλεία για να μας βοηθήσουν να αποκτήσουμε εικόνα για το δικό μας νοητικό τοπίο.

Διαβάστε επίσης: Τα 12 Επίπεδα της Ανάληψης

Ανοίγοντας την πύλη σε υψηλότερες διαστάσεις

Καθώς σταδιακά απελευθερώνουμε τον εαυτό μας από παγιδευμένα μοτίβα σκέψης, ανοίγουμε την πύλη σε υψηλότερες διαστάσεις της ύπαρξης.

Αυτές οι διαστάσεις προσφέρουν ένα βασίλειο διευρυμένης συνείδησης, όπου η σύνδεσή μας με το θείο γίνεται πιο ξεκάθαρη και η αντίληψή μας για την πραγματικότητα διευρύνεται.

Σε αυτές τις σφαίρες, μπορούμε να εξερευνήσουμε νέες προοπτικές, να αξιοποιήσουμε τις διαισθητικές μας ικανότητες και να ξεκλειδώσουμε τις κρυμμένες δυνατότητές μας.

Ένα ταξίδι που μας προσκαλεί να απελευθερωθούμε

Η Ανάληψη είναι ένα βαθύ ταξίδι που μας προσκαλεί να απελευθερωθούμε από τα δεσμά των περιοριστικών μοτίβων σκέψης και να ξεπεράσουμε την προηγούμενη κατανόησή μας για την πραγματικότητα.

Αναγνωρίζοντας τη δύναμη των σκέψεών μας, μπορούμε συνειδητά να διαμορφώσουμε τις δικές μας εμπειρίες και να τολμήσουμε σε υψηλότερες διαστάσεις.

Καθώς ξεκινάμε αυτή τη μεταμορφωτική αναζήτηση, ας αγκαλιάσουμε τις άπειρες δυνατότητες που βρίσκονται πέρα ​​από τα όρια της φαντασίας μας, γιατί εκεί περιμένει η αληθινή φώτιση και η απελευθέρωση.

diadrastika / Image by james teoh from Pixabay