ένα ποντίκι

Το ποντίκι που κόβει βόλτες εξωτερικά στον κινητήρα του πυραύλου της SpaceX

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Ένα Σάββατο, στις 30 Ιουνίου 2020 στις 3:22 μμ τοπική ώρα Φλώριδας, από το διαστημικό κέντρο Κένεντι έγινε η εκτόξευση επανδρωμένου πυραύλου της Space X, με καθυστέρηση λίγων ημερών από τον αρχικό προγραμματισμό, λόγω κακών καιρικών συνθηκών, με κατεύθυνση προς τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Από τότε κυκλοφόρησαν αρκετά βιντεάκια που δείχνουν τον πύραυλο να “συνοδεύεται” από μυστηριώδη αντικείμενα, ενώ άλλοι είπαν ότι “παρακολουθούσαν” την πορεία του πυραύλου.

Η παρατήρηση παρόμοιων ΑΤΙΑ, είναι αρκετά συνηθισμένη, όπως αρκετά συνηθισμένες είναι και οι αντιδράσεις του κόσμου που τα βλέπει, οπότε χωρίζονται σε εκείνες που πιστεύουν ότι πρόκειται για εξωγήινα UFOs που για κάποιο λόγο “επιβλέπουν” την διαδικασία, και σε εκείνους που είναι σκεπτικιστές και απορρίπτουν κάθε τέτοιου είδους σκέψη.

Ωστόσο, εκείνο που τράβηξε την προσοχή όλων είναι ένα άλλο πολύ ξεχωριστό και ιδιαίτερο βίντεο που κανείς δεν περιμένει να δει, το οποίο, όπως αντιλαμβάνεστε, έγινε viral σε πολλά μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Πρόκειται για ένα εντελώς ασυνήθιστο βίντεο στο οποίο μοιάζει να διακρίνεται ένα ποντίκι, ή ένας αρουραίος, να ταξιδεύει στο διάστημα, όχι μέσα στον θάλαμο, μαζί με τους αστροναύτες, αλλά εξωτερικά, κοντά στον κινητήρα!

Το βίντεο, προκαλεί αμέσως το ενδιαφέρον καθώς φαίνεται να είναι αρκετά ξεκάθαρο πως κάποιο είδος τρωκτικού κινείται κοντά σε μία από τις προπέλες του διαστημικού σκάφους της SpaceX, με μεγάλη άνεση, χωρίς να το ενοχλεί ότι βρίσκεται έξω από το διαστημικό σκάφος, χωρίς να το ενοχλεί που δεν υπάρχει οξυγόνο να αναπνεύσει, χωρίς να το ενοχλεί η εξαιρετικά χαμηλή θερμοκρασία του διαστήματος, χωρίς να το ενοχλεί η εξαιρετικά υψηλή θερμοκρασία του κινητήρα. Πολύ παράξενα όλα αυτά! Δεν είναι;

Αρχικά, εκείνο που πρέπει να διευκρινίσουμε είναι πως το συγκεκριμένο βίντεο που βρήκε την ευκαιρία να τραβήξει τα φώτα της δημοσιότητας των κοινωνικών μέσων, δεν έχει κάποια σχέση με την εκτόξευση που έγινε στα τέλη Μαΐου του 2020, αλλά έρχεται από τον περασμένο Δεκέμβριο. Είναι δηλαδή εντελώς άσχετο με την επανδρωμένη αποστολή προς τον ΔΔΣ. Ωστόσο, το ενδιαφέρον εξακολουθεί να επικεντρώνεται στο ποντίκι που εμφανίστηκε.

Όπως αναφέρει το CNN Business, η εκτόξευση και το ταξίδι προς τον ΔΔΣ πραγματοποιήθηκε τον Δεκέμβριο του 2019, χωρίς αστροναύτες αλλά με προμήθειες και μία ομάδα από αρουραίους για ένα πείραμα που αφορούσε την ανάπτυξη μυών και οστών σε διαστημικές συνθήκες.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Τα τρωκτικά αυτά ήταν αποτέλεσμα γενετικής μηχανικής και είχαν διπλάσια μυϊκή μάζα, ήταν δηλαδή γιγαντιαίοι αρουραίοι, οπότε και τα ονόμασαν “ισχυροί αρουραίοι”.

Άραγε, πόσο πιθανό είναι, κάποιος αρουραίος να ξέφυγε από τον θάλαμο και να έκοβε βόλτες στα εξωτερικά του κινητήρα, υποδηλώνοντας ότι υπήρξε κάποια τρύπα για να περάσει; Πόσο πιθανό είναι το ποντίκι να τοποθετήθηκε ώστε να δουν τις αντοχές του; Πάντως, το τρωκτικό φαίνεται να δείχνει μια πραγματικά απίστευτη ικανότητα να αντιστέκεται στην πίεση της ταχύτητας, στην θερμότητα του κινητήρα, στην παγωνιά του διαστήματος, αλλά και στην έλλειψη οξυγόνου, χωρίς κάποια προστασία, ανάλογη των αστροναυτών.

Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστό με βεβαιότητα εάν αυτό που φαίνεται στο βίντεο είναι ένας εξαιρετικά “ισχυρός αρουραίος” ή απλώς μια οπτική ψευδαίσθηση!

Παρακολουθήστε το βίντεο όπου φαίνεται κάτι σαν ένας αρουραίος να βγαίνει από τον κινητήρα και να κινείται με χάρη και άνεση:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=15&v=QM9Dr-hIq5g&feature=emb_title

Is that a rat ? In space? NASA Space X mistake

Το ποντίκι που κόβει βόλτες εξωτερικά στον κινητήρα του πυραύλου της SpaceX (video)

diadrastika / Image by Ralph from Pixabay