Έρημος. Γιατί οι Εξωγήινοι Δεν Φανερώνονται;

Γιατί οι Εξωγήινοι Δεν Φανερώνονται
Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Προσεγγίζοντας το αίνιγμα: Αν υποθέσουμε ότι υπάρχουν κάποιες φυλές από άλλους πλανήτες στη Γη, οι οποίες ζουν ανάμεσά μας, τότε γιατί οι εξωγήινοι δεν αποκαλύπτονται; Γιατί δεν φανερώνουν την ύπαρξή τους, την ταυτότητά τους, την όψη τους; Υπάρχει κάποιος λόγος;

Είναι ένα ερώτημα που έχει αιχμαλωτίσει την ανθρώπινη φαντασία εδώ και δεκαετίες: Είμαστε μόνοι μας στην απέραντη έκταση του σύμπαντος ή υπάρχουν εξωγήινα όντα; Αμέτρητες θεωρίες συνωμοσίας, θεάσεις και ιστορίες με εικασίες έχουν τροφοδοτήσει την περιέργειά μας για την ύπαρξη εξωγήινων.

Ωστόσο, παραμένει μια αινιγματική πτυχή: Εάν υπάρχουν, γιατί δεν έχουν εμφανιστεί στον κόσμο;

Στη συνέχεια θα εξερευνήσουμε μερικές ενδιαφέρουσες πιθανότητες πίσω από αυτά τα ερωτήματα.

Υπάρχουν εξωγήινοι στη Γη;

Το πρώτο ερώτημα που προκύπτει είναι αν υπάρχουν εξωγήινοι στη Γη.

Παρά την έλλειψη συγκεκριμένων στοιχείων, πολλές αναφερόμενες συναντήσεις και θεάσεις υποδηλώνουν ότι μπορεί πράγματι να βρίσκονται ανάμεσά μας.

Διαβάστε επίσης: Η απαγωγή από εξωγήινους που συντάραξε την Ιταλία

Αν και εκατοντάδες θεάσεις από μυστηριώδη άγνωστα αντικείμενα, μπορεί να καταγράφονται καθημερινά σε πολλά μέρη του πλανήτη μας, κανένα δεν έχει αξιολογηθεί. Ακόμα και οπτικό υλικό από το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό, δεν έχει κριθεί επίσημα στοιχείο εξωγήινης προέλευσης.

Ωστόσο, εάν υπάρχουν, γιατί οι εξωγήινοι δεν έχουν κάνει γνωστή την παρουσία τους, αφήνοντάς μας στις προσωπικές μας εικασίες και προσδοκίες;

Συνεργάζονται κρυφά;

Μια ενδιαφέρουσα θεωρία προτείνει ότι οι εξωγήινοι μπορεί να συνεργάζονται κρυφά με κυβερνήσεις της Γης.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Αυτή η υπόθεση υποδηλώνει ότι οι προηγμένες φυλές από άλλα άστρα έχουν δημιουργήσει κρυφές συμμαχίες με τα πιο ισχυρά έθνη του κόσμου μας, για λόγους που μόνο να υποθέσουμε μπορούμε – αν και οι θεωρίες συνωμοσίας τα δίνουν όλα.

Διαβάστε επίσης: Η Συγκάλυψη της Ύπαρξης των Εξωγήινων Τελειώνει. Είναι Ήδη Εδώ, για μένα

Θα μπορούσε αυτό να εξηγήσει τη μυστικότητα γύρω από την παρουσία τους; Είναι αυτές οι μυστικές συνεργασίες για αμοιβαίο όφελος ή μέσο ελέγχου της ανθρωπότητας;

Έχουν επιλέξει να μην αποκαλυφθούν;

Μια άλλη πιθανότητα είναι να υπάρχουν εξωγήινοι στη Γη αλλά έχουν επιλέξει να μην αποκαλυφθούν.

Είναι εύλογο ότι έχουν παρατηρήσει τη συμπεριφορά μας και έχουν αποφασίσει ότι δεν είμαστε ακόμη έτοιμοι για επαφή μαζί τους. Ίσως, μας βρίσκουν πολύ ανώριμους για τους εαυτούς τους.

Ίσως αντιλαμβάνονται την ανθρωπότητα ως ένα είδος που καταναλώνεται υπερβολικά από εσωτερικές συγκρούσεις και ανίκανο να χειριστεί τις συνέπειες της ύπαρξής τους.

Μας μελετούν;

Εάν υπάρχουν εξωγήινοι στη Γη, θα μπορούσαν να μας μελετούν;

Αυτή η ιδέα είναι τόσο συναρπαστική όσο και ανησυχητική. Φανταστείτε να είστε αντικείμενο έρευνας ενός προηγμένου εξωγήινου πολιτισμού, με κάθε πτυχή της συμπεριφοράς, της ανάπτυξης και της κοινωνίας μας να παρατηρείται και να καταγράφεται σχολαστικά.

Διαβάστε επίσης: Elon Musk. «Aν υπάρχουν σούπερ ευφυείς εξωγήινοι εκεί έξω, τότε…»

Θα μπορούσαν αυτά τα όντα να συγκεντρώνουν γνώσεις για το είδος μας, περιμένοντας την κατάλληλη στιγμή για να αποκαλυφθούν; Αν ναι, τι μπορεί να ελπίζουν να μάθουν από εμάς;

Το ερώτημα

Το ερώτημα γιατί οι εξωγήινοι δεν εμφανίζονται και δεν αποκαλύπτουν την ταυτότητά τους συνεχίζει να μας μπερδεύει και να μας ιντριγκάρει.

Είτε υπάρχουν στη Γη, είτε συνεργάζονται με κυβερνήσεις, είτε παραμένουν αδιάφοροι είτε μας παρατηρούν από μακριά, η αλήθεια παραμένει άπιαστη. Ως άνθρωποι, οδηγούμαστε από την εγγενή μας περιέργεια να αποκαλύψουμε τα μυστήρια του σύμπαντος.

Ίσως μια μέρα, το πέπλο της μυστικότητας να αρθεί και η ανθρωπότητα θα έρθει πρόσωπο με πρόσωπο με την αλήθεια για τους κοσμικούς γείτονές μας. Μέχρι τότε, το αίνιγμα παραμένει, τροφοδοτώντας τη φαντασία μας και εμπνέοντας την αναζήτησή μας για γνώση.

Διαβάστε επίσης: Η Εξωγήινη Φυλή που Θεωρεί την Ανθρωπότητα Ιδιοκτησία της

Θυμηθείτε, η αλήθεια είναι εκεί έξω, περιμένοντας να την ανακαλύψουμε.

diadrastika / Image by Elias from Pixabay