Παράσταση ίσως μας «Μιλά» για την Καταγωγή των Ελλήνων

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Πρόκειται για μία παράσταση στην οποίο βλέπουμε την θεά Αθηνά. Μέχρι εδώ δεν υπάρχει τίποτα το ιδιαίτερο. Παρατηρώντας καλύτερα τις φωτογραφίες που είδαμε στο autochthonesellhnes θα διαπιστώσουμε πως υπάρχουν κάποια σύμβολα τα οποία ενδεχομένως σημαίνουν πολύ περισσότερα από όσα μας δείχνουν…

Βλέπουμε ευδιάκριτα ένα κεφαλαίο Έψιλον, πίσω από το κεφάλι της Αθηνάς και λίγο πιο δίπλα έναν πυρσό με αναμμένη φλόγα. Κάτω από αυτά τα δύο και σε επαφή με τα πίσω μέρος του λαιμού της Αθηνάς διακρίνουμε κάτι που, αν και φθαρμένο, θα μπορούσε να είναι κυκλικό, από το οποίο βγαίνουν φλόγες ή κυματιστές ακτίνες. Άραγε σημαίνουν κάτι όλα αυτά ή είναι τυχαία σύμβολα;

Διαβάστε επίσης: Φιγούρα σε Αρχαία Ελληνική Οινοχόη θα Μπορούσε να Ανατρέψει Πολλά

Θα επιχειρήσω μία “ερμηνεία”, μία εικασία, με αρκετή φαντασία, την οποία παραδίδω στην κρίση του αναγνωστικού κοινού:

Μία ερμηνεία

Το “Ε” είναι πιθανό να έχει να κάνει με το Δελφικό Έψιλον, αλλά μία μερίδα ανθρώπων που πιστεύει σε αστρικά όντα, θα μπορούσε να πει ότι σχετίζεται με τους Ανδρομέδιους Έψιλον. Ο Πυρσός με τη φλόγα, πιθανότατα έχει να κάνει με τον Προμηθέα που έφερε κρυφά το φως στους ανθρώπους.

Ο κύκλος με τις ακτίνες, θα μπορούσε να είναι μία ουράνια σφαίρα, ένας ήλιος, ο δικό μας είτε κάποιου άλλου ηλιακού συστήματος. Παραδείγματα θα μπορούσα να αναφέρω πολλά.

Στις Ευμενίδες του Αισχύλου, υπονοείται πως η αιγίδα/ασπίδα της θεάς Αθηνάς μπορούσε να πετάξει. Θα μπορούσαμε, λοιπόν, να υποθέσουμε πως το κυκλικό αντικείμενο, με τις φλόγες ή κυματιστές ακτίνες, είναι ένα ιπτάμενο όχημα της Αθηνάς και θα μπορούσε να αντιστοιχεί σε έναν ιπτάμενο δίσκο που έχει τη δυνατότητα να ταξιδεύει στον αέρα ενός πλανήτη ή ακόμα και διαστρικά.

Ίσως, όλα μαζί να μας δείχνουν τον γνωστό “μύθο” της Δημιουργίας του Ανθρώπου, από την θεά Αθηνά και τον Προμηθέα, με “υλικά” από έναν πλανήτη από άλλο ηλιακό σύστημα – εφόσον δεχτούμε την πρόταση ότι οι θεοί ήρθαν από κάπου αλλού στο διάστημα. Αν αυτό θα μπορούσε να ισχύει, τότε οποιοσδήποτε πλανήτης οποιουδήποτε ηλιακού συστήματος που διαθέτει ζωή παρόμοια με της Γης, θα μπορούσε να είναι υποψήφιος. Αρκετοί από τους αναγνώστες ίσως να έχουν κάποιο συγκεκριμένο άστρο στο νου τους. Όμως, στην προσπάθεια ερμηνείας μου, δεν θέλω να να κάνω κάποια εξειδικευμένη ταύτιση, αλλά δεν μπορώ να αποκλείσω την πιθανότητα να ταυτίζεται με κάποιο σύστημα όπου βρίσκεται η κατοικία των Ολύμπιων Θεών στην πραγματικότητα που μας δίνει ο Όμηρος.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Αυτό που θέλω να πω με απλά λόγια, είναι ότι η παράσταση στη φωτογραφία, ίσως, κρυπτογραφεί την καταγωγή των Ελλήνων από τα άστρα… και τίποτα περισσότερο.

Μία άλλη εκδοχή

Η συγκεκριμένη παράσταση, έχει επίσης ειπωθεί ότι παρουσιάζει την “Κραναία Αθηνά”. Εφόσον ισχύει, είναι σωστό να γνωρίζουμε ότι στην αρχαία Ελάτεια, βρίσκεται περίφημος αρχαίος Ναός της Θεάς Αθηνάς, αφιερωμένος στην ¨Κραναία Αθηνά”. Κατά συνέπεια, η αρχαία Ελάτεια ως μια ισχυρή πόλη, τα χρόνια εκείνα, είχε την δυνατότητα να κόβει δικό της νόμισμα και, μάλιστα, με το αρχικό γράμμα της πόλεως, τυπωμένο επάνω του. Με το σκεπτικό αυτό, η επίμαχη παράσταση, φέρει επάνω του το Ε της αρχαίας Ελάτειας. Ωστόσο, ούτε αυτή εκδοχή φαίνεται να είναι σίγουρη.

Διαβάστε επίσης: Tι Δείχνει στην Πραγματικότητα το Νόμισμα με Κεφαλή Εξωγήινου και Ελληνικά Γράμματα

Όποιο και αν είναι το πραγματικό νόημα της συγκεκριμένης εικόνας, τα σύμβολα δίπλα στην απεικόνιση της Αθηνάς είναι πολύ ιδιαίτερα:

Τι ΚΡΥΒΕΙ ένα ΣΠΑΝΙΟ ΝΟΜΙΣΜΑ με την ΘΕΑ ΑΘΗΝΑ;
Τι ΚΡΥΒΕΙ ένα ΣΠΑΝΙΟ ΝΟΜΙΣΜΑ με την ΘΕΑ ΑΘΗΝΑ;

diadrastika