θερμικός χάρτης

Θερμικός χάρτης και Ανταρκτική. Αθλητικές δραστηριότητες;

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Τι θα λέγατε αν ένας θερμικός χάρτης έδειχνε αθλητικές δραστηριότητες στην Ανταρκτική; Ο χάρτης Global Heat Map, που δημοσιεύτηκε από την εταιρεία παρακολούθησης GPS Strava, είναι σχεδιασμένος για να δείχνει μονοπάτια και δρόμους που χρησιμοποιούν συνδεδεμένοι αθλούμενοι και ποδηλάτες οι οποίοι έχουν δώσει τη συγκατάθεσή τους, έτσι ώστε άλλοι συνάδελφοι σε όλο τον κόσμο να ανακαλύψουν νέα μέρη και να δραστηριοποιηθούν σε αυτά.

Ο χάρτης θερμότητας ενημερώνεται πλέον κάθε μήνα – τόσο για να αντικατοπτρίζει τα πρόσφατα προστιθέμενα δεδομένα για να τον κάνει πιο χρήσιμο στους αθλητές του κόσμου, αλλά και για να σεβαστεί γρήγορα τις αλλαγές στις ρυθμίσεις απορρήτου ενός αθλητή. Παραμένει διαθέσιμος στο κοινό, αλλά μόνο οι εγγεγραμμένοι αθλητές της Strava μπορούν να κάνουν μεγέθυνση σε λεπτομέρειες δραστηριότητας, σε επίπεδο δρόμου στον χάρτη.

Σύμφωνα με την dailystar.co.uk, ο γνωστός Tyler Glockner, του καναλιού SecureTeam10 στο YouTube, χρησιμοποίησε το εν λόγω λογισμικό και μέσω αυτού εντόπισε «υπογραφές θερμότητας» σε μια απομονωμένη τοποθεσία στην Ανταρκτική. Ένα μέρος όπου όταν κάποιος μεταβαίνει από το εν λόγω λογισμό, στο Google Earth της ίδιας περιοχής, δεν φαίνεται τίποτα εκτός από τα βουνά και τα χιόνια. Και ενώ υπάρχουν πολλές βάσεις διάσπαρτες ολόγυρα στην Ανταρκτική που είναι γνωστές στο κοινό ως επιστημονικοί σταθμοί, αυτό δημιουργεί άνετα μία θεωρία συνωμοσίας, ότι δήθεν υπάρχει κάτι περισσότερο, εκεί, δηλαδή ότι υπάρχουν πράγματα υπόγεια που δεν μας λένε. (Διαβάστε επίσης: Ο Μυστικός Κόσμος Κάτω από την Ανταρκτική)

Προσωπικά δεν βρίσκω πιθανό και δεν πιστεύω πως στη συγκεκριμένη περιοχή. ή σε άλλες κοντά εκεί, μπορεί να κρύβονται μυστικές βάσεις και μάλιστα υπόγειες ή καμουφλαρισμένες για να μην φαίνονται από ψηλά. Για σκεφτείτε το λίγο: Απόρρητες βάσεις όπου δουλεύουν επιστήμονες ή πράκτορες οι οποίοι γνωρίζουν ότι εργάζονται ως μυστικοί σε ένα υψηλής διαβάθμισης απόρρητο σχέδιο, αλλά είναι τόσο ηλίθιοι ώστε να είναι συνδεδεμένοι με τον θερμικό χάρτη όταν αθλούνται! Δεν είναι παράλογο; Αυτό και μόνο, αυτή η απλή σκέψη είναι, νομίζω, αρκετή για να κάνει ανυπόστατη τη θεωρία συνωμοσίας, περί μυστικής βάσης στην Ανταρκτική.

Κάποιος θα μπορούσε να πει ότι αυτά που δείχνει ο θερμικός χάρτης μπορεί να σχετίζονται με τη θερμότητα που εκπέμπουν ζωντανοί οργανισμοί, όπως ζώα, απόγονοι κάποιων αρχαίων πολιτισμών, όντα από άλλους πλανήτες. Αν το σκεφτήκατε, δεν υπολογίσατε πως κανείς τους δεν θα μπορούσε ή δεν θα ήξερε να συνδεθεί με το λογισμικό, ειδικά τα ζώα και οι απόγονοι αρχαίων πολιτισμών. Άρα, τι μένει; Προφανώς, για να είναι συνδεδεμένοι κάποιοι που εκτελούν αθλητικές δραστηριότητες εκεί, μεταφέρονται από κάπου αλλού, για λόγους που δεν είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε. Όχι, μυστικά, όμως. Φανερά. Γιατί αν επρόκειτο για κάτι μυστικό και απόρρητο, θα είχαν εντολές να μην αποκαλύπτουν με κανένα τρόπο τα ίχνη τους.

diadrastika / Image by rammark from Pixabay

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.