6 περιπτώσεις Κοσμικής Σύνδεσης που μπορεί να συναντήσαμε καθώς κανείς δεν έρχεται στην ζωή μας τυχαία

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Όλα συμβαίνουν για κάποιο λόγο και ποτέ δεν συναντάμε κανέναν τυχαία ή από μία απλή σύμπτωση. Πρέπει πάντα να το θυμόμαστε αυτό.

Ανεξάρτητα από το τι περνάτε, κάποιες συναντήσεις στην διάρκεια της ζωής σας έχουν νόημα και σκοπό να σας ωθήσουν στο σημείο που πρέπει να είστε και να φτάσετε. Η Συγχρονικότητα Κοσμικής Σύνδεσης, για όσους δεν γνωρίζουν είναι ουσιαστικά «σημαντικές συμπτώσεις». Είναι άνθρωποι που έρχονται στη ζωή μας για να μας δείξουν πράγματα ή που μπορεί να ξεκινούν μια αλυσιδωτή αντίδραση από αυτά. Οι Συνδέσεις Κοσμικής Συγχρονικότητας εμφανίζονται σε πολλές μορφές.

Όλοι όσοι έρχονται στη ζωή μας έχουν κάτι να μας διδάξουν. Όλοι μαθαίνουμε ο ένας από τον άλλο σε κάποιο επίπεδο, είτε το έχετε παρατηρείσει είτε όχι. Μερικοί άνθρωποι μπαίνουν στη ζωή μας για να μας χωρίσουν και άλλοι έρχονται εδώ για να μεγαλώσουν ή να ζήσουν μαζί μας.

Παρακάτω θα βρείτε τα 6 πιο κοινά είδη ανθρώπων που εμφανίζονται στην ζωή μας για κάποιον λόγο. Αυτές είναι οι λεγόμενες Συνδέσεις Κοσμικής Συγχρονικότητας.

1. Αυτοί που έρχονται για να σας υπενθυμίσουν

Αυτοί οι άνθρωποι μπαίνουν στη ζωή μας για να μας θυμίζουν κάτι σημαντικό. Προκαλούν τη γνώση να βγει από μέσα μας και μας βοηθούν να την καταλάβουμε. Αυτοί οι άνθρωποι μπορούν και θα παραμείνουν μαρκαρισμένοι στην ψυχή μας στην αιωνιότητα είτε είναι μόνιμα μέρος της ζωής μας είτε όχι.

2. Εκείνοι που σας κάνουν να μεγαλώσετε

Αυτοί οι άνθρωποι είναι οι δάσκαλοι των ψυχών μας. Έρχονται στη ζωή μας για να μας βοηθήσουν να γίνουμε καλύτερες εκδοχές του εαυτού μας. Είναι εκεί για εμάς σε κάθε μας ανάγκη και λόγω αυτών είμαστε σε θέση να καταλάβουμε καλύτερα ποιοι είμαστε και που βαδίζουμε.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

3. Όσοι έρχονται για να μείνουν

Αυτοί είναι οι άνθρωποι που παραμένουν μέρος της ζωής μας για πάντα. Αποτελούν το δικό μας σύστημα υποστήριξης και εμφανίζονται όταν τους χρειαζόμαστε περισσότερο. Θα έχετε αμέτρητες εμπειρίες με αυτούς τους ανθρώπους και οι δεσμοί σας θα είναι πολύ ισχυρότεροι από οτιδήποτε θα μπορούσατε να φανταστείτε ποτέ.

4. Αυτοί που έρχονται για να σας ξυπνήσουν

Αυτοί οι άνθρωποι έρχονται στη ζωή μας για να τραντάξουν την πραγματικότητά μας. Συχνά είναι εκείνοι που δεν θα θέλαμε να είχαμε συναντήσει ποτέ, αλλά όμως θα θέλαμε να μάθουμε πολλά από αυτούς. Δεν είναι όλοι τους με θετική ενέργεια. Όμως, είναι σημαντικό να αντιληφθούμε ότι η αρνητικότητα είναι μέρος της ανάπτυξης και της εξέλιξης. Το Σύμπαν ξέρει τι μπορούμε και τι δεν μπορούμε να χειριστούμε. Το ξέρει πολύ καλύτερα από εμάς τους ίδιους.

5. Όσοι ανοίγουν την αγκαλιά τους για εσάς

Αυτοί είναι οι άνθρωποι που μπαίνουν στη ζωή μας φευγαλέα, για μια απλή στιγμή. Είναι άνθρωποι που μας προσπερνούν αλλά παρόλα αυτά είναι σε θέση να μας κάνουν να αισθανθούμε λιγότερο μόνοι στον κόσμο. Μπορεί να τύχει να μοιραστούμε μερικές κουβέντες ή να ανταλλάξουμε ματιές που έχουν να πουν πολλά. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν το ισχυρό πλεονέκτημα που σας λείπει και το προσφέρουν ακριβώς την στιγμή που το χρειάζεστε.

6. Εκείνοι που προορίζονται να φύγουν

Αυτοί οι άνθρωποι δεν έρχονται για να μείνουν πολύ. Μπορούμε να μάθουμε πολλά από αυτούς, αλλά κάθε μαθησιακή εμπειρία δεν θα είναι απαραίτητα μια θετική εμπειρία. Αυτοί είναι οι άνθρωποι που μπαίνουν στη ζωή μας και μπορούν να μας κάνουν να τους ερωτευθούμε, μόνο και μόνο για να λαβώσουν την καρδιά μας κι έτσι να την κάνουμε πιο δυνατή.

Εσείς; Έχετε συναντήσει παρόμοιους ανθρώπους στην ζωή σας που μπορεί να την άλλαξαν ριζικά σε μία στιγμή είτε σταδιακά; Ή που από μία κουβέντα τους αλλάξατε από μόνοι σας την στάση σας και την οπτική σας σε πολλά πράγματα; Ανθρώπους που μπορεί να σας πλήγωσαν αλλά έτσι σας δόθηκε η ευκαιρία να δείτε και να διακρίνετε καλύτερα κάποια ζητήματα; Τύπους που σας αγκάλιασαν κι έφυγαν αλλά σας χάρισαν μία ισχυρή αυτοποίθηση; Χαρακτήρες που σημάδεψαν την σκέψη σας ή που παρέμειναν σύντροφοι και πραγματικοί φίλοι για πάντα, ακόμα κι αν βρίσκονται στην άλλη άκρη του πλανήτη;

Μήπως… είστε εσείς άνθρωπος που βρέθηκε στη ζωή κάποιου άλλου με έναν ή περισσότερους από τους παραπάνω τρόπους;

diadrastika / Image by Luisella Planeta Leoni from Pixabay