Πικάτριξ. Το αρχαίο χειρόγραφο που μας μαθαίνει να αντλούμε ενέργεια από το Σύμπαν

Πικάτριξ ονομάζεται αυτό το μυστήριο και αρχαίο χειρόγραφο βιβλίο που γράφτηκε το μεσαίωνα, το δέκατο αιώνα, στην Ανδαλουσία της Ισπανίας και ονομάστηκε αλλιώς ΧΑΓΙΑΤ ΑΛ ΧΑΚΙΜ.

Είναι ένα βιβλίο που συγκεντρώνει όλη την Αραβική σοφία, μια σοφία βγαλμένη από τα βάθη των αιώνων. Είναι μια εγκυκλοπαιδική εργασία, πολύ μεγαλύτερη από όλα τα υπόλοιπα μεσαιωνικά γρημόρια και βιβλία αστρολογικής μαγείας. Μεταφράστηκε στη λατινική γλώσσα το 1256 από τον Καστιλιάνο βασιλιά Αλφόνσο το Σοφό, και πήρε το λατινικό όνομα ΠΙΚΑΤΡΙΞ.

Αυτό το βιβλίο είναι ένα περίεργο κράμα της υψηλότερης φιλοσοφίας και των χονδροειδέστερων υλικών, ένα κράμα ερμηνείας της φύσης του Ενός και μοναδικού Θεού και μιας σύνθεσης από σωματικά υλικά που χρησιμοποιούνταν σε μαγικές τελετουργίες.

Διαβάστε επίσης: Τα Αρχαία Μεταλλικά Χειρόγραφα με την Ιστορία της Ανθρωπότητας

Το Πικάτριξ παρέχει πληροφορίες για την εσωτερική φύση των πλανητών και των απλανών αστέρων σε σχέση με την αστρολογική μαγεία.

Γνωρίζουμε ότι πέντε αιώνες και περισσότερο μετά από τη συγγραφή του, το βιβλίο αυτό αποτέλεσε την πηγή γνώσεων και έμπνευσης για τον περίφημο Νοστράδαμο, το μεγαλύτερο οραματιστή, γιατρό και αστρολόγο, που οι αμφιλεγόμενες προφητείες του ακόμα αποτελούν αντικείμενο για έρευνα.

Ένα από τα περιεχόμενα του αινιγματικού αυτού βιβλίου είναι πως διδάσκει στον αναγνώστη το πως να αντλεί την ενέργεια που υπάρχει στο σύμπαν και στη Δημιουργία και να την χρησιμοποιεί προς όφελός του. Το μυστήριο της υπόθεσης είναι πως χρησιμοποιούνται οπιούχα και ψυχοτροπικά φάρμακα που σε συνδυασμό με τη χρήση της νουμερολογίας και άλλων αρχών της αστρολογικής μαγείας ο αναγνώστης μπορεί να μεταφερθεί σε μία εναλλακτική κατάσταση της πραγματικότητας, ακόμα και να επιτύχει την αστρική προβολή.

Το βιβλίο αναφέρει μέσα από τις σελίδες του τεχνικές και ξόρκια μέσα από τις οποίες μπορείς να ελέγχεις τα ζώα αλλά και δυνάμεις που ο κοινός άνθρωπος δε μπορεί να αντιληφθεί.Αναφέρει τρόπους με τους οποίους μπορείς να έρθεις σε επαφή με τις δυνάμεις της φύσης αλλά και πως να ελέγξεις τον καιρό.Τέλος το σεληνιακό ημερολόγιο που υπάρχει στο βιβλίο αναλύει έντονα τις τάσεις της συμπεριφοράς των ανθρώπων κάτι που συνδέεται σχεδόν άμεσα με τη σημερινή αστρολογία και τα ζώδια.

Διαβάστε επίσης: Το Χειρόγραφο Sibiu του 1500 μ.Χ. Περιγράφει την Κατασκευή Πυραύλου

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Είναι ένα βιβλίο που αποτελούσε τον οδηγό πολλών αλχημιστών του μεσαίωνα!Άνθρωποι αλλά και ολόκληρες πόλεις ζούσαν με τις αρχές αυτού του χειρογράφου! Από τη φύση του μυστήριο, αινιγματικό αλλά ίσως και επικίνδυνο θα μπορούσαμε να πούμε..Είναι όμως ένα υπαρκτό γρημόριο που μέχρι και σήμερα αποτελεί αντικείμενο μελέτης από πολλούς. Όπως πάντα τα συμπεράσματα δικά σας…

Picatrix Vol 1 and 2 by Aleksandar Majer on Scribd

mymind.gr και periergaa / book-Image by Willgard Krause from Pixabay