Τα Αρχαία Μεταλλικά Χειρόγραφα με την Ιστορία της Ανθρωπότητας σε Σπήλαια Φτιαγμένα από Γίγαντες
Image from Mystery History, YouTube channel

Τα Αρχαία Μεταλλικά Χειρόγραφα με την Ιστορία της Ανθρωπότητας σε Σπήλαια Φτιαγμένα από Γίγαντες και οι επίσημες θέσεις εκείνων που τα διαψεύδουν και δεν τα παραδέχονται
Γράφει ο Σπύρος Μακρής
περιεχόμενο σχολιασμού, με στοιχεία δημιουργικής γραφής

Μια μυστηριώδης και υποτιθέμενη ανακάλυψη, η οποία λέγεται ότι έγινε βαθιά μέσα στα συστήματα σπηλαίων στο Ecuador, σε έναν συναρπαστικό γεωλογικό σχηματισμό που ονομάζεται Cueva de los Tayos, τα οποία όπως και το περιεχόμενό τους θα μπορούσαν να ξαναγράψουν την ανθρώπινη ιστορία από την αρχή, καθώς θρυλείται ότι βρέθηκαν αρχαία μεταλλικά φύλλα – ενδεχομένως χειρόγραφα – που αναφέρονται σε ένα άγνωστο μέρος από την Ιστορία της ανθρωπότητας.

Όλα φαίνεται να ξεκινούν το 1976, κάπου στην οροσειρά των Άνδεων, στο νοτιοανατολικό Εκουαδόρ, όπου οι ιθαγενείς Shuar γνώριζαν για αυτό το σπήλαιο με την είσοδό του να έχει ένα κατακόρυφο κενό, περίπου 70 μέτρων. Ήταν όμως ένα ταξίδι του Αργεντινού σπηλαιολόγου, ουγγρικής καταγωγής, Juan Moricz που προκάλεσε τόσο μεγάλο ενδιαφέρον ώστε η κυβέρνηση του Ισημερινού και του Ηνωμένου Βασιλείου χρηματοδότησε τη μεγάλη αποστολή για την εξερεύνησή του. Ο Moricz ισχυρίστηκε ότι βρήκε, στα βάθη του Cueva de los Tayos, ένα σπήλαιο στο οποίο υπήρχαν μεταλλικά φύλλα χαραγμένα με αυτό που φαινόταν να είναι η ιστορία της ανθρωπότητας.

Διαβάστε επίσης: Πικάτριξ. Το αρχαίο χειρόγραφο που μας μαθαίνει να αντλούμε ενέργεια από το Σύμπαν

Από την πρώτη κιόλας κατάβαση στην σαν φρεάτιο τρύπα, το σπήλαιο ανοίγεται σε μεγάλες αίθουσες και στενές στοές, μέρη με κοιλότητες και χώρους γεμάτους σταλακτίτες και σταλαγμίτες. Εκεί εντοπίζεται και ένα από τα πιο εντυπωσιακά σημεία. Είναι η λεγόμενη πύλη Moricz. Πρόκειται για ένα άνοιγμα στα βράχια που θυμίζει μακρόστενη πόρτα που τραβάει τα βλέμματα λόγω του εντυπωσιακού τετράγωνου σχήματός του, που μοιάζει να έχει λαξευτεί και γενικότερα δίνει την εντύπωση ότι πρόκειται για κυκλώπεια τείχη. Η ιδέα, μάλιστα, ότι μπορεί οι τεράστιοι ογκόλιθοι που πλαισιώνουν την πύλη μπορεί να τοποθετήθηκαν τεχνητά, εκτόξευσαν τη φήμη του σπηλαίου με την επιπλέον φήμη ότι μπορεί να είναι ένδειξη ύπαρξης γιγάντων.

Αυτός ο γεωλογικός σχηματισμός έχει τροφοδοτήσει την πεποίθηση πολλών που τείνουν να πιστεύουν ότι δημιουργήθηκε από ανθρώπινο χέρι ή ακόμα και από άλλα άγνωστα όντα. «Είναι πιο εντυπωσιακό από τα περισσότερα σπήλαια. Έχει σχηματισμούς που προκαλούν εικασίες για την προέλευσή του», δήλωσε ο σκηνοθέτης Miguel Garzón στο BBC Mundo, για τις δύο φορές που μπήκε εκεί το 2014, προκειμένου να γυρίσει ένα ντοκιμαντέρ για τα μυστήρια του σπηλαίου.

Ο γεωλόγος Theofilos Toulkeridis (Θεόφιλος Τουλκερίδης) γνωρίζει για όλο τον μυστικισμό που περιβάλλει το Cueva de los Tayos, αλλά ως επιστήμονας προσφέρει εξηγήσεις για αυτούς τους φυσικούς σχηματισμούς. Αναφέρεται σε τρεις τύπους σχηματισμού σπηλαίων, όπως μορφολογικά ατυχήματα, τα ηφαιστειακά και τα καρστικά. «Αυτό προκάλεσε μια διαφορετική μορφή αναστάτωσης όταν σχηματίστηκε το σπήλαιο, και ως εκ τούτου έχουμε λείους, επίπεδους τοίχους που μοιάζουν σαν να φτιάχτηκαν από ανθρώπους», εξηγεί ο Τουλκερίδης στο BBC Mundo και στη συνέχεια τονίζει ότι «Πρέπει να το αρνηθώ (ότι φτιάχτηκαν από ανθρώπους), γιατί αυτό (η μορφολογία) μπορεί να εξηγηθεί γεωλογικά, και υπάρχουν άλλα μέρη όπου μπορείτε να βρείτε άλλες σπηλιές με αυτά τα σχήματα», επισημαίνει.

Διαβάστε επίσης: Βρέθηκε «Ολογραφική βιβλιοθήκη» Αρχαίου Προηγμένου Πολιτισμού; Μία αμφιλεγόμενη ανακάλυψη χωρίς αποδεικτικά στοιχεία.

Σε ότι αφορά την φήμη που προκάλεσε ο Juan Moricz ότι δηλαδή βρέθηκαν αρχαία μεταλλικά φύλλα που αναφέρονται στην Ιστορία της ανθρωπότητας, επίσημα δεν υπάρχει κάτι που να την αποδεικνύει. Αντίθετα έχουν γραφεί και δημοσιευτεί πολλά, κατά καιρούς, που τα πιο εντυπωσιακά υποστηρίζουν ότι αφορούν μια ολόκληρη, φαινομενικά εξωγήινη μεταλλική βιβλιοθήκη, συμπληρωμένη με εκατοντάδες φύλλα χρυσού, πλατίνας και άλλα πολύτιμα μέταλλα, σφυρηλατημένα με μια εκπληκτική, αλλά άγνωστη γλώσσα, σαφώς αφημένη από έναν πανάρχαιο λαό ή όντα με τεράστιες δυνατότητες.

Επάνω στις φήμες αυτές για τα υποτιθέμενα γραμμένα αρχαία μεταλλικά χειρόγραφα φύλλα αλλά και την πύλη Moricz πως την έχτισαν σωματώδεις άνθρωποι ή γίγαντες, έχουν βασιστεί πολλές αξιώσεις και συζητήσεις αλλά και βίντεο, όπως το “Golden Library” Found In Caves Built By Giants?, μεταξύ αυτών που τα θεωρούν αληθινά και των σκεπτικιστών που απορρίπτουν αυτές τις υποθέσεις. Η ουσία είναι, όμως, πως ειδικά για τη λεγόμενη χρυσή βιβλιοθήκη, δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία για την ύπαρξή της μέσα στο δαιδαλώδες σπήλαιο, ενώ για την πύλη δεν γίνεται αποδεκτή η σκέψη πως είναι τεχνητή.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Διαβάστε επίσης: Κυμβάλειον. Το θρυλικό απόκρυφο βιβλίο του Ερμή Τρισμέγιστου που γλίτωσε από την καταστροφή της Βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας και οι αντιρρήσεις για την προέλευσή του

Το μόνο, ίσως, που θα μπορούσε να ισχύει, είναι ότι ο Juan Moricz, λέγεται ότι υπέγραψε ένορκη δήλωση, ημερομηνίας 8 Ιουλίου 1969, στην οποία ομολόγησε συνάντηση με τον Πρόεδρο του Εκουαδόρ, σχετικά με την ανακάλυψή του, υπό την προϋπόθεση ότι θα μπορούσε να παράγει φωτογραφικά στοιχεία αυτής. Τέλος, να πούμε συμπληρωματικά πως όταν ο Moricz συναντήθηκε με τον von Däniken (Έριχ φον Ντένικεν) το 1972, τον έφερε σε μια μυστική είσοδο, μέσω της οποίας εισήλθαν σε μια τεχνητή αίθουσα μέσα στο σύστημα των σπηλαίων. Προφανώς, ο von Däniken δεν πήγε ποτέ να δει την ίδια τη βιβλιοθήκη, ωστόσο έγραψε στο βιβλίο του «The Gold of the Gods»:

«Τα περάσματα σχηματίζουν τέλειες ορθές γωνίες. Μερικές φορές είναι στενά, μερικές φορές φαρδιά. Οι τοίχοι είναι ομαλοί και συχνά φαίνονται γυαλισμένοι. Τα ανώτατα όρια είναι επίπεδα και μερικές φορές φαίνονται σαν να ήταν καλυμμένα με ένα είδος γυαλιστερό… Οι αμφιβολίες μου για την ύπαρξη των υπόγειων σηράγγων εξαφανίστηκαν ως δια μαγείας και αισθάνθηκα τρομερά ευτυχισμένος. Ο Moricz ανέφερε περάσματα όπως αυτά που εκτείνονται για εκατοντάδες μίλια, κάτω από τα εδάφη του Ecuador και του Περού».

diadrastika