Αίθουσα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών
Αίθουσα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. Image by aiisha from depositphotos

Κορυφαίες Θεωρίες Συνωμοσίας για τα Ηνωμένα Έθνη
Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Είναι μια «νέα παγκόσμια τάξη» μέρος του σχεδίου του ΟΗΕ; Περιλαμβάνουν τα Ηνωμένα έθνη στην ατζέντα τους, μια παγκόσμια κυβέρνηση. ένα ενιαίο νόμισμα χωρίς μετρητά, κρατικά και ελεγχόμενα σχολεία, κολέγια και πανεπιστήμια;

Είναι αλήθεια ότι ο οργανισμός θα φέρει τέλος στη διατήρηση και διαχείριση των πόρων; Ή, ότι θα καταργήσει τα δικαιώματα της ιδιοκτησίας; Είναι η εξάπλωση μίας οποιαδήποτε πανδημίας μέρος της ατζέντας του;

Διαβάστε επίσης: Ο Ιησούς δεν είναι αυτός που μας είπαν. Ένα απίστευτα τρελό σενάριο θεωρίας συνωμοσίας

Σχεδιάζουν τα Ηνωμένα Έθνη να θεσμοθετήσουν μια «νέα παγκόσμια τάξη» έως το 2030; Υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι θα δημιουργήσουν «μία παγκόσμια κυβέρνηση» μαζί με συναφείς συνέπειες, όπως ένα ενιαίο στρατό και ένα νόμισμα;

Όχι. Επίσημα, όλα αυτά θεωρούνται ψεύδη, βασίζονται σε ψευδείς ισχυρισμούς και καταρρίπτονται από ειδικούς.

Επισκόπηση των θεωριών συνωμοσίας γύρω από τα Ηνωμένα Έθνη

Ορισμός των θεωριών συνωμοσίας

Οι θεωρίες συνωμοσίας γύρω από τα Ηνωμένα Έθνη δεν είναι νέο φαινόμενο. Αυτές οι θεωρίες χαρακτηρίζονται από μια σταθερή πίστη σε μια συγκεκριμένη ιδέα ή αφήγηση, παρά τα επίσημα συντριπτικά στοιχεία για το αντίθετο.

Μερικά κοινά θέματα στις θεωρίες συνωμοσίας για τα Ηνωμένα Έθνη περιλαμβάνουν την πεποίθηση ότι ο οργανισμός προσπαθεί να δημιουργήσει μια κυβέρνηση ενός κόσμου, ότι ελέγχεται από μια μυστική ομάδα ελίτ ή ότι εμπλέκεται σε μια συνωμοσία για ερήμωση και αποληθυσμό του κόσμου.

Διαβάστε επίσης: Θεωρίες Συνωμοσίας. Αποκαλύπτουν ή παραπληροφορούν;

Αυτές οι θεωρίες και οι ισχυρισμοί συχνά διαδίδονται από άτομα ή ομάδες με τάσεις αντι-παγκοσμιοποίησης ή είναι σαφές ότι στρέφονται κατά της κατεστημένης ατζέντας για το καλό του κόσμου και τους πλανήτη και, σαφώς, δεν υποστηρίζονται από επίσημα και αξιόπιστα στοιχεία ή από κυρίαρχες πηγές.

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Κορυφαίες θεωρίες συνωμοσίας για τα Ηνωμένα Έθνη

Πανδημίες

Πανδημίες όπως η τελευταία θεωρήθηκαν από τους συνωμοσιογράφους ως μία αναγκαία συνθήκη ή ένα είδος πρόβας μιας επερχόμενης μείωσης του πληθυσμού, πίσω από την οποία κρύβονται τα Ηνωμένοι και Μυστικές Εταιρίες.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19, οι θεωρίες συνωμοσίας σχετικά με τον ιό και τα εμβόλια οδήγησαν σε διστακτικότητα εμβολιασμού και έλλειψη τήρησης των κατευθυντήριων γραμμών για τη δημόσια υγεία, γεγονός που συνέβαλε στη συνεχιζόμενη εξάπλωση του ιού, σύμφωνα με στοιχεία που θεωρούνται επίσημα και αξιόπιστα.

Ατζέντα 21/2030

Τα Ηνωμένα Έθνη αντιμετωπίζουν πολλές θεωρίες συνωμοσίας στο πέρασμα των χρόνων. Μία από αυτές είναι η Ημερήσια Διάταξη 21/2030 (γνωστά ως Ατζέντα 21 και Ατζέντα 2030), που επίσημα έχουν ως στόχο τη βελτίωση της παγκόσμιας βιωσιμότητας.

Διαβάστε επίσης: Η Πύλη που άνοιξε στο Ιράκ και ο πόλεμος για την απόκτησή της μεταξύ ΗΠΑ και Σαντάμ Χουσέιν

Πολλοί αντιπαρατίθενται σε αυτήν την διάταξη, πιστεύοντας πως οι στόχοι της κρύβουν πραγματικές προθέσεις για παγκόσμιο έλεγχο και καταστροφή των εθνικών κρατών.

Μια παγκόσμια κυβέρνηση

Μία άλλη θεωρία συνωμοσίας για τα Ηνωμένα Έθνη είναι η ύπαρξη μιας παγκόσμιας κυβέρνησης. Οι υποστηρικτές αυτής της θεωρίας πιστεύουν πως οι Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες δυνάμεις από τα Ηνωμένα Έθνη επιχειρούν να επιβάλουν την εξουσία τους σε παγκόσμιο επίπεδο.

Όροι όπως “ένας κόσμος”, “ένα νόμισμα”, “ένας ηγέτης”, “στρατιωτική επιβολή”, “οικογενειακή μονάδα”, “νέα παγκόσμια τάξη” και άλλοι που συνθέτουν τη θεωρία συνωμοσίας για μια παγκόσμια κυβέρνηση δεν αναφέρονται στην Ατζέντα του 2030, λένε οι αρμόδιοι.

Αντίθετα υπάρχουν σχέδια για τερματισμό κάθε φτώχειας σε όλες τις μορφές παντού, τερματισμός της πείνας, βελτίωση της διατροφής, προώθηση της βιώσιμης γεωργίας και πάρα πολλά, υπέρ των ανθρώπων και του πλανήτη.

Μείωση πληθυσμού και έλεγχος

Μια ακόμα θεωρία συνωμοσίας για τα Ηνωμένα Έθνη είναι πως ο οργανισμός έχει σχέδια για τη μείωση του παγκόσμιου πληθυσμού και τον έλεγχο του ανθρώπινου είδους, με κάθε τρόπο. Οι πανδημίες είναι ένας από αυτούς, όπως προαναφέρθηκε.

Αυτός ο ισχυρισμός προκύπτει από διάφορους πληροφοριοδότες που λένε ότι εργάστηκαν για τον ΟΗΕ ή αλλού, αλλά – είτε ισχύει το βιογραφικό τους είτε όχι – συχνά πρόκειται για αβάσιμες και ανακριβείς πληροφορίες και δεν έχει επιβεβαιωθεί από επίσημες επιστημονικές έρευνες.

Τεχνολογία 5G

Κάποιοι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η προκαλούμενη τεράστια αύξηση στην έκθεση του πληθυσμού σε ασύρματες ακτινοβολίες μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένο κίνδυνο καρκίνου, κυτταρικό στρες, αύξηση επιβλαβών ελευθέρων ριζών, γενετικές βλάβες, δομικές και λειτουργικές αλλαγές του αναπαραγωγικού συστήματος, ελλείψεις στη μάθηση και τη μνήμη και πολλά άλλα.

Διαβάστε επίσης: Το 5G είναι η πιο ηλίθια ιδέα που είχε ποτέ κάποιος στην ιστορία του κόσμου

Όλο αυτό υποτίθεται πως είναι ένα ύπουλο και υποχθόνιο σχέδιο κατά των ανθρώπων με πρόσχημα την εξέλιξη της τεχνολογίας. Επιπλέον, ότι αυτό βρίσκεται στην κρυφή ατζέντα των Ηνωμένων Εθνών και εταιριών κολοσσών που συνεργάζονται.

Όμως και για αυτές τις εκθέσεις των επιστημόνων, μέρος από το περιεχόμενό τους – ή και ολόκληρο, επίσημα θεωρείται γεμάτο ανακρίβειες.

Παραπληροφόρηση και κριτική σκέψη

Όλες αυτές οι θεωρίες και πολλές άλλες, επίσημα αντιμετωπίζονται ως παραπληροφόρηση, ως εντελώς αβάσιμες και δεν υποστηρίζονται από επιστημονικά στοιχεία. Για να αντιμετωπιστεί αυτό το φαινόμενο της διασποράς ψευδών ειδήσεων, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η UNESCO δημοσιεύουν μια σειρά από δέκα εκπαιδευτικά infographic που βοηθούν στην αντιμετώπιση των θεωριών συνωμοσίας.

Επίσημα, ο ρόλος των Ηνωμένων Εθνών είναι να προωθήσουν την παγκόσμια συνεργασία για τα ανθρώπινα δικαιώματα, να συμβάλουν στη σταθεροποίηση των διεθνών σχέσεων, να παρέχουν βοήθεια σε χώρες που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές και έχουν ανάγκη ανθρωπιστικής βοήθειας.

Οι θεωρίες συνωμοσίας που ισχυρίζονται ότι τα Ηνωμένα Έθνη έχουν κρυφούς σκοπούς ή ότι επιβουλεύονται την υπόθεση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και άλλα πολλά, αντικρούονται από τα επίσημα δεδομένα που δίνουν οι ειδικοί του ΟΗΕ και τα συστημικά ΜΜΕ.

Πολλές θεωρίες συνωμοσίας στερούνται αξιόπιστων αποδεικτικών στοιχείων και βασίζονται στην πρόκληση φόβου και στην παραπληροφόρηση για να κερδίσουν προσοχή. Επιπλέον υπονομεύουν την εμπιστοσύνη του κοινού στον οργανισμό και την αποστολή του, καθιστώντας πιο δύσκολο για τα Ηνωμένα Έθνη να εκτελέσουν αποτελεσματικά το έργο τους.

Διαβάστε επίσης: Ποιος Ελέγχει τον Κόσμο στον οποίο Ζούμε

Πάντα όμως, έχει σημασία η κριτική σκέψη του καθενός από εμάς, καθώς και ο τρόπος αντιμετώπισης του ελέγχου δεδομένων στην αξιολόγηση των θεωριών συνωμοσίας – και όχι μόνο. Το να μπορούμε να διατηρούμε την κρίση μας καθαρή και ανόθευτη από οποιονδήποτε μας σερβίρει οτιδήποτε αποδεικνύεται ότι είναι πλέον σημαντικό και αναγκαίο.

ενδεικτικά, με πληροφορίες από home-biology.gr, usatoday.com, lifo.gr
diadrastika / Image by aiisha from depositphotos.com