Γυναίκα μακιγιαρισμένη ώστε θεωρητικά να μοιάζει με φυλές όπως Δρακονιανοί, Σαυρήτες, Ερπετοειδή, Αλοηγκόρ
Καλλιτεχνική απεικόνιση. Image by zarevv from depositphotos

Δρακονιανοί, Σαυρήτες, Ερπετοειδή, Αλοηγκόρ
Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Μυστηριώδη όντα έχουν συσχετιστεί με διάφορα στοιχεία της λαογραφίας, όπως τα χαμοδράκια και ο στρίγκλος αλλά και με σημερινές νεομυθολογίες όπως Δρακονιανοί, Σαυρήτες, Ερπετοειδή, Αλοηγκόρ, Ερπετόμορφοι και πολλά άλλα.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ιστορίας, οι αρχαίοι πολιτισμοί αιχμαλώτισαν τη φαντασία μας με τους μύθους και τους θρύλους τους, με μυστηριώδη πλάσματα όπως γίγαντες, τιτάνες, δράκους, φιδοθεούς, φολιδοειδή, πλοκαμοκέφαλα όντα όπως η Λερναία Ύδρα, περίπλοκους συνδυασμούς ζώων όπως οι χίμαιρα, και πολλά άλλα.

Αυτά τα μυθικά όντα και οι σχετικές μυθολογικές και λαογραφικές παραδόσεις έχουν συνδεθεί τις παράξενες φιγούρες όντων που αναφέραμε στην αρχή. Επίσης, με ένα παράδοξο τρόπο έχουν συνδεθεί με μυστικές εταιρείες και κοινωνίες, με διάφορες θεωρίες συνωμοσίας, δεινόσαυρους, ακόμη και με τους αινιγματικούς Ανουνάκι.

Σε αυτό το κείμενο, ξεκινάμε μια αναζήτηση για να αποκαλύψουμε την αλήθεια πίσω από αυτές τις ενδιαφέρουσες συνδέσεις: Είναι απλώς μύθοι ή θα μπορούσε να υπάρχει μια κρυμμένη πραγματικότητα που καλύπτεται από την επικρατούσα γνώση;

Διαβάστε επίσης: Η ιστορία του Brandon Corey για τους Ερπετοειδείς

Αρχαία μυθολογία και αινιγματικά πλάσματα

Η λαογραφία και η μυθολογία αμέτρητων πολιτισμών, συμπεριλαμβανομένων των Σουμέριων, των Αιγυπτίων, των Μάγια, των Αζτέκων, των αρχαίων Ελλήνων, είναι γεμάτη με ιστορίες για πλάσματα που φέρουν ερπετικά, ερπετοειδή ή ερπετόμορφα χαρακτηριστικά.

Λέγεται, λοιπόν, ότι αρκετά πλάσματα από την αρχαία μυθολογία ήρθαν, επανεμφανίστηκαν ή ποτέ δεν έφυγαν από τον πλανήτη μας, οπότε ζουν ανάμεσά μας και ορισμένα τα ξεχωρίζουμε με διαφορετικά ονόματα από εκείνα του παρελθόντος. Για πολλούς είναι αινιγματικά πλάσματα, για άλλους ανύπαρκτα.

Οι Δρακονιανοί, Σαυρήτες, Ερπετοειδή, Αλοηγκόρ, εξωγήινοι Γκρίζοι, Φτερωτοί Ντράκο και πολλές άλλες φυλές που λέγεται πως έχουν έρθει από μακρινούς αστερισμούς και άστρα είναι σαν χαρακτήρες που έχουν βγει από μυθιστορήματα τύπου Χάρι Πότερ και ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών, συχνά απεικονίζονται ως ανθρωποειδή πλάσματα σαύρας, ενώ πιστεύεται ότι διαθέτουν τεράστια δύναμη και σοφία.

Τα ερπετοειδή και οι ερπετόμορφοι, από την άλλη πλευρά, περιγράφονται ως οντότητες που αλλάζουν σχήμα ικανές να διεισδύσουν στην ανθρώπινη κοινωνία. Οι Φολιδίτες, τα Αλοηγκόρ είναι λιγότερο γνωστά όντα αλλά διαθέτουν παρόμοια ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά που μοιάζουν με ερπετά που εμφανίζονταν σε διάφορες μυθολογίες, αρχαίες ή νεότερες.

Διαβάστε επίσης: Στρατηγός μιλάει για ερπετοειδείς εξωγήινους

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

Μυστικές κοινωνίες ως απόγονοι ερπετοειδών

Κατά τη διάρκεια της ιστορίας, έχουν εμφανιστεί μυστικές κοινωνίες, οι οποίες ισχυρίζονται ότι προστατεύουν την εσωτερική γνώση που συχνά αμφισβητεί τις συμβατικές πεποιθήσεις.

Πολλές θεωρίες συνωμοσίας υποδηλώνουν ότι αυτές οι κοινωνίες, όπως οι Ιλλουμινάτι, οι Μασόνοι ή ακόμα και οι Ναΐτες Ιππότες, μπορεί να έχουν βαθιά ριζωμένες συνδέσεις με αρχαίους πολιτισμούς και τους ερπετοειδείς μύθους τους.

Μερικοί θεωρητικοί της συνωμοσιογραφίας ισχυρίζονται μάλιστα ότι αυτές οι μυστικές εταιρείες είναι απόγονοι ερπετοειδών όντων, που χειραγωγούν κρυφά τα παγκόσμια γεγονότα από τη σκιά.

Οι δεινόσαυροι και η σύνδεσή τους με τα ερπετοειδή

Η ύπαρξη δεινοσαύρων που περιπλανήθηκαν στη Γη πριν από εκατομμύρια χρόνια, έχει αποδειχθεί επιστημονικά. Ωστόσο, τίθεται ένα ερώτημα: Θα μπορούσε να υπάρξει μια βαθύτερη σύνδεση μεταξύ αυτών των αρχαίων ερπετών και των μυθικών πλασμάτων ή της λαογραφίας;

Κάποιες θεωρίες συνωμοσίας προτείνουν ότι ορισμένοι ερπετοειδείς, όπως ίσως οι Δρακονιανοί, Σαυρήτες, Ερπετοειδή, Αλοηγκόρ κλπ ή υβρίδια ερπετοειδών-ανθρώπου επέζησαν από την εξαφάνιση των δεινοσαύρων και συνέχισαν να υπάρχουν σε κρυφές γωνιές του κόσμου, επηρεάζοντας τα ανθρώπινα ζητήματα.

Η πιο προχωρημένη υπόθεση διατυπώνει την θεωρία πως οι δεινόσαυροι κρύφτηκαν στην Κούφια Γη, μέσα από το μυστηριώδες «άνοιγμα» στον Βόρειο Πόλο που λέγεται ότι οδηγεί στην Κούφια Γη, ένα «άνοιγμα» όπου λέγεται λανθασμένα πως ακόμα και οι σύγχρονοι δορυφόροι δεν μπορούν ή δεν θέλουν να αποκαλύψουν.

Οι δεινόσαυροι και η σύνδεσή τους με τα ερπετοειδή είναι πλέον ολοφάνερη καθώς υποτίθεται ότι στα εκατομμύρια χρόνια από την εξαφάνισή τους εξελίχθηκαν ως όντα και χάρη στον ερπετοειδή εγκέφαλο των ανθρώπων κάνουν απίστευτα πράγματα.

Διαβάστε επίσης: Ερπετοειδής Εγκέφαλος και Ερπετοειδή

Ανουνάκι, οι αρχαίοι εξωγήινοι της ανθρωπότητας;

Οι Ανουνάκι, μια ομάδα θεοτήτων από την αρχαία μυθολογία της Μεσοποταμίας, έχουν πυροδοτήσει την περιέργεια και τις εικασίες μεταξύ των ερευνητών. Ορισμένες θεωρίες συνωμοσίας υποδηλώνουν ότι αυτά τα θεϊκά όντα ήταν στην πραγματικότητα εξωγήινοι που επισκέφθηκαν τη Γη στο μακρινό παρελθόν.

Αυτές οι θεωρίες προτείνουν ότι οι Ανουνάκι χειραγωγούσαν γενετικά τους πρώιμους ανθρώπινους πολιτισμούς, εισάγοντας έτσι το DNA των ερπετών στην ανθρώπινη γονιδιακή δεξαμενή.

Θα μπορούσε αυτή η γενετική σύνδεση να είναι η ρίζα των μύθων για τα ερπετά που βρίσκονται σε διάφορους πολιτισμούς; Θα μπορούσαν να είναι οι Ανουνάκι, οι αρχαίοι εξωγήινοι της ανθρωπότητας που τα σχεδίασαν όλα αυτά;

Διαβάστε επίσης: Σωκράτης Αικατερινίδης: Τα Ερπετοειδή Είναι Εδώ

Αλήθεια ή θεωρίες συνωμοσίας;

Καθώς εμβαθύνουμε στα βασίλεια των Δρακονιανών, των ερπετοειδών, των μυστικών εταιρειών, των δεινοσαύρων και των Ανουνάκι, γίνεται σαφές ότι ο διαχωρισμός της αλήθειας από τις θεωρίες συνωμοσίας είναι ένα πολύπλοκο έργο.

Τι είναι, λοιπόν, οι Δρακονιανοί, Σαυρήτες, Ερπετοειδή, Αλοηγκόρ και όλα τα άλλα είδη φολιδοειδών και μη, που μπορεί να υπάρχουν και αναφέρονται με τον γενικότερο και επικρατέστερο χαρακτηρισμό “Ερπετοειδή” ή “Ερπετόμορφοι” που, σε γενικές γραμμές, τα περιλαμβάνει όλα;

Ενώ ορισμένοι υποστηρίζουν ότι αυτές οι θεωρίες είναι αποτέλεσμα συνδυασμών μύθων και μυθιστορημάτων φαντασίας και μιας μυθομανίας που οδήγησαν σε θεωρίες συνωμοσίας – άλλοι πιστεύουν ότι υπάρχει μια κρυμμένη πραγματικότητα που οι κύριες αφηγήσεις δεν μπορούν να αναγνωρίσουν.

Διαβάστε επίσης: Βάσεις Ερπετοειδών Μέσα στη Γη. Πως ξεκίνησαν όλα

Είναι σημαντικό να προσεγγίζουμε αυτά τα θέματα με ανοιχτό μυαλό, αναλύοντας κριτικά τα διαθέσιμα στοιχεία και λαμβάνοντας υπόψη πολλαπλές προοπτικές.

Έλλειψη στοιχείων ή ξέρουν να κρύβονται;

Η σύνδεση μεταξύ της αρχαίας μυθολογίας, των μυστικών κοινωνιών και της ύπαρξης ερπετοειδών όντων, από μία ορισμένη οπτική γωνία παραμένει ένα αίνιγμα, ένας γρίφος:

Ενώ ορισμένοι απορρίπτουν αυτούς τους ισχυρισμούς ως απλές θεωρίες συνωμοσίας, άλλοι βρίσκουν ενδιαφέροντες συσχετισμούς και κρυμμένες αλήθειες που αμφισβητούν τις συμβατικές πεποιθήσεις. Όμως, ουσιαστικά και πρακτικά, καμία πλευρά δεν έχει τις σχετικές αδιάσειστες αποδείξεις.

Θα θέσω ένα ρητορικό ερώτημα: Άραγε, η έλλειψη συγκεκριμένων στοιχείων για τα ερπετοειδή αποτελεί αυτόματα απόδειξη ότι πράγματι δεν υπάρχουν ή αποτελεί απόδειξη ότι ξέρουν να κρύβονται πολύ καλά;

Διαβάστε επίσης: Διάσημοι Ερπετόμορφοι

Είτε οι μύθοι των ερπετόμορφων, γενικότερα, και οι δεσμοί τους με μυστικές εταιρίες ή κοινωνίες και αρχαίους πολιτισμούς έχουν τις ρίζες τους στην πραγματικότητα είτε παραμένουν ως συναρπαστικές ιστορίες φαντασίας, οι Δρακονιανοί, Σαυρήτες, Ερπετοειδή, Αλοηγκόρ κλπ, συνεχίζουν να τροφοδοτούν την περιέργειά μας και να εμπνέουν περαιτέρω εξερεύνηση του άγνωστου.

diadrastika / Image by zarevv from depositphotos.com