Οι Άγγελοι δεν είναι όπως τους φανταζόμαστε. Τι είναι και πώς μπορούν να μας βοηθήσουν

Του Στέργιου Λουκόπουλου

Καταρχήν, να ξεκαθαρίσουμε ότι οι Άγγελοι δεν έχουν μορφή. Το πώς θα τους φανταστούμε, έχει να κάνει με τις δικές μας τάσεις και πεποιθήσεις καθώς και με τα ίδια τα όρια της φαντασίας μας!

Διαβάστε επίσης: 7 Σημάδια ότι Έχετε Συναντήσει Έναν Άγγελο ΑΛΛΑ Δεν το Αντιληφθήκατε. Πως να τους Αναγνωρίσετε

Κάποιοι στο παρελθόν, τους φαντάστηκαν ως ανθρώπους ψηλούς, ξανθούς, με φτερά κλπ. Τέλεια! Αυτή ήταν όμως η δική τους εικόνα για τους αγγέλους. Ήταν αποτέλεσμα ανθρωπομορφισμού: της τάσης δηλαδή που έχουμε οι άνθρωποι να αποδίδουμε ανθρώπινη μορφή σε θεϊκές δυνάμεις, στα ζώα στα φυτά, ακόμη και στα διάφορα φυσικά φαινόμενα!

Τι είναι λοιπόν τότε οι Άγγελοι;

Σχετικά με τη φύση των αγγέλων, υπάρχουν πολλοί ορισμοί, που δόθηκαν από φωτισμένους ανθρώπους κατά τη διάρκεια των αιώνων.

1. Οι Άγγελοι είναι Συνειδητότητες Η συνείδηση υπάρχει πριν απ’ όλα. Η Θεϊκή Συνείδηση υπάρχει πριν από όλη την Ύπαρξη. Οι βασικές ποιότητες του Θεού (ως Δημιουργού ή Πηγής κάθε δημιουργίας) είναι η Αγάπη, η Σοφία, το Φως, και η Δύναμη. Οι Άγγελοι ως γνήσιες, πρωταρχικές εκφράσεις αυτής της υπερ-συνειδητότητας, είνα όλα αυτά! Είναι ό,τι πιο κοντινό υπάρχει στο Θεϊκο, οι πρώτες δημιουργίες του, οι πρώτες “διαιρέσεις” του.

2. Οι Άγγελοι είναι Ενέργειες Η συνείδηση εκφράζεται ως ενέργεια, και κάθε ενέργεια είναι συνειδητή με το δικό της τρόπο.

3. Οι Άγγελοι είναι Φως Εδώ δεν αναφερόμαστε στο φυσικό φως τού ήλιου άλλα σε ένα ανώτερο Φως που δεν έχει χρώμα. Ο Θεός είναι μια πηγή δημιουργίας. Ο Θεός αυτό που θέλει (από όσο μπορούμε εμείς να αντιληφθούμε) είναι να δημιουργεί. Αυτό το κάνει με το Φως. Το εργαλείο που χρησιμοποιεί είναι το Φως. Το Φως βρίσκεται στη μέγιστη δυνατή συχνότητα, και από αυτό προέρχονται όλα τα υπόλοιπα επίπεδα ενεργειακών συχνοτήτων, από το πιο υψηλά (Αγγελικά) ως τα πιο χαμηλά επίπεδα τής ύλης (ηλιακό φως, ήχος, χρώμα, κβάντα, στερεή ύλη κλπ). Συνεπώς, όλοι και όλα αποτελούνται από Φως.

3. Οι Άγγελοι είναι Αριθμοί Ο Πυθαγόρας συνέλαβε το θαύμα τής δημιουργίας με τη μορφή των αριθμών. Οι αριθμοί είναι σύμβολα και τα σύμβολα είναι πύλες ενέργειας που μας συνδέουν με πεδία ύπαρξης πέρα από το δικό μας (πχ ο σταυρός, το τρίγωνο, η σπείρα κλπ).

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.

4. Οι Άγγελοι είναι Οντότητες Εφόσον υπάρχουν ως συνειδητότητες και ως ενέργειες, άρα είναι και οντότητες. Είναι σημαντικό εδώ να καταλάβουμε ότι οι Άγγελοι δεν είναι μεμονωμένες οντότητες όπως εμείς, αλλά ένα σύνολο ενεργειών ή συνειδήσεων ίδιας ποιότητας (πχ. ο Αρχάγγελος Μιχαήλ δεν είναι ένας μοναδικός Αρχάγγελος, αλλά ένα σύνολο αγγελικών δυνάμεων ίδιας φύσης που τα ονομάζουμε, συμβατικά, Αρχάγγελο Μιχαήλ).

5. Οι Άγγελοι είναι Ιδέες Σύμφωνα με τον Πλάτωνα, οι ιδέες είναι πραγματικές οντότητες τις οποίες μπορούμε να συλλάβουμε μόνο με τη νόηση και όχι με τις φυσικές αισθήσεις. Είναι τα κοσμικά Αρχέτυπα.

6. Οι Άγγελοι είναι άνθρωποι με φτερά! Αν το επιθυμείτε, μπορείτε να τους φανταστείτε και έτσι! Μη πιστεύετε όμως ότι αυτό είναι και αλήθεια. Αλήθεια είναι μόνο ό,τι βιώνετε εσείς οι ίδιοι. Για παράδειγμα, εσείς «βλέπετε» εναν Άγγελο ως έναν ξανθό, ψηλό, λεπτό και γαλανομάτη άνθρωπο με φτερά στους ώμους. Ένας άλλος άνθρωπος όμως από την κεντρική Αφρική, τον φαντάζεται ως μαύρο, μυώδη με σκούρα μάτια και κατσαρά κοντά μαλλιά! Ποιος από τους δύο έχει δίκιο; Και όταν τα κατοικίδια μας βλέπουν τους αγγέλους, πως τους φαντάζονται άραγε;

Διαβάστε επίσης: Υπάρχουν Ενσαρκωμένοι Άγγελοι στη Γη Γύρω μας; Πως θα ήταν;

Η ιστορία των Αγγέλων

Πολλοί λαοί έχουν αναφερθεί σε διάφορα φωτεινά όντα που ενώνουν τη γη με τον ουρανό και λειτουργούν ως γέφυρα για τους δύο κόσμους.

Έλληνες και Ρωμαίοι: Φτερωτά όντα όπως ο Ερμής, η Νίκη και ο Έρως.

Αιγύπτιοι και Μεσσοποτάμιοι: Η θεά Μάατ και η θεά Αστάρτη συμβολίζονται ως γυναικείες φιγούρες με μεγάλα φτερά στους ώμους.

Εβραίοι: Η Καμπάλα είναι το πιο πλήρες πνευματικό σύστημα σχετικά με τους αγγέλους.

Ινδοί: Οι αντίστοιχοι άγγελοι και αρχάγγελοι δεν έχουν φτερά, αλλά αποκαλούνται ντέβας και μαχαντέβας.

Ποιες είναι οι ιδιότητες των Αγγέλων ;

Οι Άγγελοι είναι Αγγελιοφόροι. Είναι αυτό που λέει και το όνομά τους: Μεταφέρουν τα μηνύματα των ανθρώπων στον ουρανό, και αντίστροφα. Είναι Δημιουργοί. Είναι αυτοί που δημιουργούν και συντηρούν όλα τα σύμπαντα, όλη την ύπαρξη. Είναι τα Aρχέτυπα της Δημιουργίας και της θεϊκής Tάξης. Είναι Θεραπευτές.

Ως ανώτατοι φορείς τής Θεϊκής δύναμης, μπορούν να θεραπεύσουν όποιον το ζητήσει. Μπορούν να τον ευθυγραμμίσουν με το τέλειο πρότυπο της υγείας, της χαράς και της αρμονίας που είναι οι ίδιοι. Λόγω της αγάπης τους όμως, δεν μπορούν να πάνε ενάντια στην ελεύθερη βούληση της ψυχής, μπορούν δηλαδή να μας βοηθήσουν μόνο εφόσον εμείς τους το επιτρέψουμε.

Γιατί μας βοηθάνε;

Γιατί μας αγαπούν φυσικά! Γιατί ο Νόμος τής Αγάπης είναι ο μοναδικός νόμος τής φύσης! Γιατί όλα είναι Ένα. Γιατί τα πάντα είναι διαφορετικές εκφράσεις αυτού του «Ένα». Γιατί κάθε μορφή ζωής, από τη μεγαλύτερη ως την μικρότερη, είναι ένα θεϊκό κύτταρο, μια ζωντανή έκφραση του ίδιου τού Δημιουργού. Όλοι και όλα όσα υπάρχουν, είναι ο ίδιος ο Θεός, είναι η ίδια δύναμη που παίρνει απλά διαφορετικές μορφές για να βιώσει το θαύμα της δημιουργίας. Θα ήταν αδύνατον λοιπόν η δύναμη αυτή να μη βοηθάει τον εαυτό της! Πως μας βοηθάνε οι άγγελοι;

Διαβάστε επίσης: Οι Φύλακες Άγγελοι και Πως Λειτουργούν

Η βοήθεια των αγγέλων εκφράζεται με ποικίλους τρόπους.

Με άμεση θεραπεία: Καλώντας τον Άγγελο να ενωθεί μαζί μας, η παρουσία του μέσα στο ενεργειακό μας πεδίο, το επουλώνει το θεραπεύει και το ευθυγραμμίζει με τη δική του ενέργεια. Για παράδειγμα, η παρουσία του αρχαγγέλου Μιχαήλ ευθυγραμμίζει την αύρα μας με τη δική του και μας χαρίζει τις ποιότητες του. Ή καλούμε τον Άγγελο μέσα στα πλαίσια μιας συνεδρίας Αγγελικού Ρέικι όπου μας θεραπεύει διπλά.

Με καθοδήγηση: Όντας εκφραστές και αγγελιοφόροι του Θεϊκού, γνωρίζουν τις ανάγκες τής ψυχής, την αποστολή και το κάλεσμά μας εδώ στη γη. Αν τους το ζητήσουμε, μπορούμε να πάρουμε οποιεσδήποτε χρήσιμες πληροφορίες χρειαζόμαστε.

Πληροφορίες που θα μας οδηγήσουν στις καλύτερες επιλογές για εμάς αλλά και για τους άλλους.

Οι τρόποι με τους οποίους επικοινωνούν μαζί μας είναι οι εξής:

Έμπνευση. Μας έρχεται μια ξαφνική ιδέα.

Διαισθητική πληροφορία. Γνωρίζουμε αυτόματα την απάντηση σε κάτι.

Συμπτώσεις. Γίνονται παράξενες συμπτώσεις που μας οδηγούν στο ίδιο πράγμα.

Μηνύματα. Ανοίγουμε τυχαία ένα βιβλίο και διαβάζουμε αυτό που αποτελεί την απάντηση στο πρόβλημά μας. Ή βρίσκουμε τυχαία την πληροφορία στο ίντερνετ. Ή, κάποιο άλλο άτομο γνωστό μας ή εντελώς άσχετο, αρχίζει ξαφνικά να μας μιλάει για το θέμα που μας απασχολεί και να μας δίνει συμβουλές.

Διαβάστε επίσης: Στιγμιότυπα με «Αγγέλους» που «Πιάστηκαν» να Πετούν.

Πώς μπορούμε να συνδεθούμε ή να επικοινωνήσουμε μαζί τους;

Θα συνιστούσα να μην το κάνετε μόνοι σας αλλά να ζητήσετε βοήθεια από κάποιον έμπειρο δάσκαλο διαλογισμού ή ενεργειακό θεραπευτή. Και αυτό διότι οι καιροί έχουν αλλάξει, δεν βρισκόμαστε πια στην εποχή τού new age όπου όλα γινόντουσαν εύκολα, όμορφα και γαλήνια. Αυτή την εποχή, ειδικά στην Ελλάδα, υπάρχει ένας μεγάλος ενεργειακός «πόλεμος», μέσα και έξω από εμάς. Χρειάζεται λοιπόν να είμαστε ενεργειακά καθαροί, ξεκούραστοι, σίγουροι, και σε ένα ασφαλές περιβάλλον, ώστε να μπορέσουμε να συνδεθουμε πραγματικά με τις αγγελικές ενέργειες και όχι με το σκοτεινό «εγώ» μας ή με άλλες αρνητικές δυνάμεις που βρίσκονται γύρω μας. Είναι βασικό λοιπόν να εμπιστευτείτε τη διαίσθηση σας και να επιλέξετε το σωστό άνθρωπο που θα σας καθοδηγήσει με ασφάλεια στην Αγγελική επαφή, μία επαφή που θα αλλάξει τη ζωή σας για πάντα.

omorfizoi.gr / Image by Stefan Keller from Pixabay