Κι αν Γίγαντες χιλιάδων ετών ξυπνούν και η ελίτ τους εξαφανίζει;
Καλλιτεχνική απεικόνιση από Enrique Meseguer στο Pixabay

Κι αν Γίγαντες χιλιάδων ετών ξυπνούν και η ελίτ τους εξαφανίζει;
Γράφει ο Σπύρος Μακρής
περιεχόμενο υπόθεσης, με στοιχεία δημιουργικής γραφής

Λίγο-πολύ, οι περισσότεροι γνωρίζουν κάποια πράγματα για τους Γίγαντες και την Γιγαντομαχία, με βάση την ελληνική μυθολογία, όπου με δυο λόγια περιγράφονται τα εξής: Όταν ο Δίας νίκησε τον Κρόνο και τους Τιτάνες τους έστειλε στα Τάρταρα, οπότε η Γαία ξεσήκωσε τους Γίγαντες οι οποίοι άρχισαν να εκτοξεύουν τεράστια βράχια προς τον ουρανό με σκοπό να χτυπήσουν τους θεούς. Σύμφωνα με ένα χρησμό μόνο ένας θνητός θα μπορούσε να τους νικήσει γιατί οι Γίγαντες ήταν άτρωτοι για τους θεούς. Αυτός ο θνητός – που ουσιαστικά ήταν ημίθεος – ήταν ο Ηρακλής, ο οποίος με τα βέλη του και τη συμβολή πολλών θεών παρέσυραν σε θάνατο τους Γίγαντες. Τελικά, οι Γίγαντες χάνουν και οδηγούνται στα Τάρταρα, σε αιώνιο σκοτάδι και σε πλήρη ακινησία.

Διαβάστε επίσης: Το μυστικό της προέλευσης τω Γιγάντων

Και κάπου εδώ, ένα ανήσυχο πνεύμα θα μπορούσε υποθετικά να αναρωτηθεί: Κι αν οι Γίγαντες δεν σκοτώθηκαν όλοι; Κι αν όσοι οδηγήθηκαν στα Τάρταρα και φυλακίστηκαν σε αιώνιο σκοτάδι και ακινησία, μήπως σημαίνει ότι ήταν ζωντανοί αλλά δεν έπρεπε να κινούνται για να μην δραπετεύσουν οπότε αυτός ήταν ο λόγος που τους έβαλαν σε χώρους που εξασφάλιζαν το σκοτάδι (για να μην βλέπουν και να μην επικοινωνούν μεταξύ τους) και ακινησία (για να μην επιχειρήσουν απόδραση); Δηλαδή, αυτές οι συνθήκες, θα μπορούσαν να είναι ειδικές αίθουσες με συγκεκριμένες ιδιότητες. Ίσως να ήταν ένα είδος σαρκοφάγου που όταν κλείσει το καπάκι επικρατεί σκοτάδι και δεν επιτρέπει κάποια σπουδαία κίνηση μέσα σε αυτήν. Κι αν το πάμε με σύγχρονες ορολογίες, θα μπορούσαμε να τολμήσουμε να πούμε ότι οι σαρκοφάγοι ήταν κάψουλες, αδρανοποίησης, λήθαργου, κρυογονικές ή άλλου είδους που δεν επιτρέπουν κανενός είδους κίνηση και υπάρχει πλήρες σκοτάδι των αισθήσεων – και όχι μόνο της όρασης.

Διαβάστε επίσης: Ο σκελετός αρχαίου γίγαντα στη Βόρειο Ήπειρο που λέγεται ότι βρέθηκε το 1891

Φαντασία, θα μου πείτε. Ναι, ΟΚ. Δεκτό – εξάλλου δεν αναφερόμαστε σε ένα πραγματικό γεγονός αλλά σε υποθετικές συνθήκες. Αν αυτή η εικασία – σαν συνέχεια του μύθου – θα μπορούσε να έχει πιθανότητες, τότε μας οδηγεί στην επόμενη ερώτηση: Κι αν… για κάποιο λόγο, ίσως, λόγω φθοράς τους από το πέρασμα των χιλιετηρίδων, αυτές οι κάψουλες… ανοίξουν; Αν ανοίξουν, κάποια στιγμή οι Γίγαντες θα ξυπνήσουν. Θα νιώσουν κάπως άβολα στην αρχή, θα αναρωτηθούν που βρίσκονται και γιατί. Όμως, πολύ σύντομα θα νιώσουν το αίσθημα της πείνας. Προκειμένου να βρουν φαγητό και έξοδο διαφυγής, θα τα κάνουν όλα λίμπα εκεί μέσα. Θόρυβος. Κι όχι απλά ένας θόρυβος. Σεισμός στα Τάρταρα θα ταρακουνήσει την επιφάνεια της Γης, στις αντίστοιχες περιοχές – αν όχι στις περισσότερες του πλανήτη.

Αν μάλιστα συνδέσουμε το υποθετικό γεγονός με το σήμερα, τότε, τα σεισμογραφικά συστήματα της επιφάνειας, των ανθρώπων, θα καταγράφουν τα βήματα και την οργή των Γιγάντων ως σεισμούς, αλλά, ίσως, και κάποια κίνηση σε βάθος χιλιομέτρων που οι ειδικοί θα μπορούσαν να την ερμηνεύσουν ως κατολισθήσεις. Ωστόσο, αυτό θα φτάσει στα αυτιά της απανταχού Ελίτ που θέλει να ζει άνετα και με ασφάλεια, να ορίζει και να ελέγχει επικράτειες ολόκληρες (βέβαια, δεν υπάρχουν τέτοιες – αλλά για χάρη της υπόθεσης, υπάρχουν). Από τις Ελίτ, θα φτάσει σε αξιωματούχους κάποιων μυστικών υπηρεσιών που θα τους δοθεί η εντολή να μάθουν τι συμβαίνει. Στη συνέχεια, ειδικά εξοπλισμένος ιδιωτικός στρατός θα πετάξει και θα φτάσει σε σημεία που μπορούν να έχουν πρόσβαση προς το εσωτερικό της Γης, κοντά ή ακριβώς επάνω από τα σημεία που στο βάθος τους είναι μπουντρουμιασμένοι οι Γίγαντες.

Διαβάστε επίσης: Αρχαίοι Γίγαντες Θαμμένοι στην Αλάσκα; Φήμες που επίσημα δεν αποδείχτηκαν ποτέ

Σε αυτό το σενάριο επιστημονικής φαντασίας, υπάρχουν τέσσερις πιθανές εκδοχές έκβασης. Η μία είναι να μην καταφέρουν ποτέ να βγουν οι Γίγαντες. Όμως, ο στρατός θα πρέπει να επιχειρήσει να τους βρει και κατά συνέπεια να τους σκοτώσει. Η δεύτερη είναι να βγουν και έναν-έναν ο στρατός να τους σκοτώνει με τα σύγχρονα όπλα που διαθέτει και που επιτρέπεται να χρησιμοποιηθούν μέσα στη, για λόγους ασφάλειας. Η τρίτη και η πιο απίθανη, είναι οι Γίγαντες να αιχμαλωτιστούν και πάλι ώστε στη συνέχεια να μελετηθούν από την επιστήμη, κρυφά ή εν γνώση του παγκόσμιου πληθυσμού (μάλλον κρυφά). Υπάρχει και μία τέταρτη εκδοχή: οι Γίγαντες να βγουν στην επιφάνεια και να μην μπορεί να τους σκοτώσει κανένα ανθρώπινο όπλο. Αν υποθέσουμε ότι θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο, τότε αφήνω τη δική σας φαντασία να διαμορφώσει τη συνέχεια.

diadrastika / Image by Enrique Meseguer from Pixabay

Βάλε το email σου στην φόρμα για να λαμβάνεις τα άρθρα μας.